Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Toyota Land Cruiser

Recommended Posts

Nova Toyota Land Cruiser u avgustu

 

toyota lc 01.jpg

 

Toyota se pre nekoliko meseci pohvalila da je prodaja čuvenog terenskog modela Land Cruiser premašila brojku od 10 miliona primeraka računajući od prve generacije koja je startovala 1. avgusta 1951. godine. Land Cruiser se trenutno nudi kupcima na 170 tržišta širom sveta, pri čemu godišnja prodaja iznosi oko 400.000 primeraka. Aktuelna generacija je promovisana još 2007. godine (od tada je prošla kroz nekoliko doterivanja), ali vreme je za veće promene. Japanski mediji tako navode da će nova generacija ovog vozila premijeru imati u avgustu ove godine.

 

Novi Land Cruiser će se bazirati na Toyotinoj TNGA-CV platformi, ali više pažnje privlači informacija da će imati i hibridni pogonski sistem. Nezvanično se pominje da bi ova verzija mogla da raspolaže sa 299KS i 356 Nm, uz CVT menjač i pogon na sva četiri točka. Osim hibridne verzije, u ponudi će se naći i benzinski motori, a verovatno i neki dizelaš za pojedina tržišta. Takođe, novi Land Cruiser će biti veći od sadašnjeg ali će zahvaljujući novoj platformi imati manju masu. Pominju se i nešto duže međuosovinsko rastojanje, više mesta za putnike u drugom i trećem redu (u zavisnosti od tržišta nudiće se varijante sa 5 do 8 sedišta), modernija unutrašnjost, novi infotainment sistem, kao i dugačka lista bezbednosnih i sistema pomoći vozaču.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toyota Land Cruiser Prado sa jačim dizelašem

 

205609-Toyota lc 03.jpg

 

Toyota Land Cruiser Prado je na japanskom tržištu doživeo par značajnih izmena za novu prodajnu sezonu. Pre svega, njegov 2.8 turbo-dizel motor je dobio veći turbo punjač, dok je snaga povećana sa 177KS na 204KS (standardno u paru sa 6 Super ECT šestostepenim automatskim menjačem).

 

205610-Toyota lc 02.jpg

 

Land Cruiser Prado ima i bogatiju opremu, između ostalog tu su i prepoznavanje pešaka noću i prepoznavanje biciklista tokom dana, kao i upozorenje o napuštanju kolovozne trake, prepoznavanje saobraćajnih znakova... Kao opcija će se takođe nuditi i novi 9.0-inčni infotainment sistem sa smartphone konekcijom.

 

205611-Toyota lc 01.jpg

 

Toyota je za ovaj model u Japanu ponudila i novo specinjalno izdanje nazvano TX L Package Black Edition. To podrazumeva ''Jet Black'' elemente (prednja maska, kućišta svetala), crne retrovizore i krovne nosače, kao i 18-inčne alu točkove (takođe u crnom izdanju). Sem u crnoj, ovaj Land Cruiser Prado je dostupan i u beloj boji. Cena za Black Edition izdanje u Japanu iznosi 4.261.000 jena (37.035 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carsguide.jpg CarsGuide video: 2020. Toyota Land Cruiser 200

 

Novi Land Cruiser uskoro dolazi, ali su svi nagoveštaji da će imati manji V6 motor (dizel, benzinac, ili benzinac/hibrid kombinacija), dok ova aktuelna serija 200 ima 4.5 V8 dizel sa dva turba koji pravi 270 konja i 650 Nm. Da li je to ustvari poslednja šanda da se ima Toyota Land Cruiser sa V8 motorom?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

chasingcars.jpg ChasingCars video: Test 2020. Toyota Land Cruiser Prado

 

SUV sa sedam sedišta koji može dosta da ponese i povuče:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osvežena Toyota Land Cruiser

 

toyota lc 2021 05.jpg

 

Sa svojom off-road tradicijom dugom gotovo 70 godina, Toyotin Land Cruiser i dalje je jedinstven u svojoj klasi po sposobnostima da pruži vrhunski kvalitet, trajnost i pouzdanost, uz neprevaziđene sposobnosti u off-road vožnji, i sve višem nivou luksuza, komfora i prestiža.

 

toyota lc 2021 04.jpg

 

Land Cruiser se prodaje u više od 190 zemalja širom sveta, što je više od bilo kog drugog Toyotinog modela. Svojim neuporedivim karakteristikama stekao je status jednog od najjačih i najpouzdanijih vozila sa pogonom 4×4, postajući tako najprodavaniji model u klasi na brojnim evropskim tržištima.

 

toyota lc 2021 03.jpg

 

Osveženi model Land Cruisera za 2020. godinu svoju reputaciju dodatno unapređuje snažnijim dizel motorom zapremine 2.8 litara, uvođenjem Stop&Start tehnologije, poboljšanjem multimedijalnog sistema i Toyota Safety Sense sistema s aktivnom sigurnosnom tehnologijom, uz poseban paket opreme pod nazivom Black Pack koji će biti dostupan u celoj gami.

 

toyota lc 2021 02.jpg

 

Provereni motor od 2.8 litra, četiri cilindra, omogućava više snage i obrtnog momenta. Maksimalna snaga povećana je za 27 konja na 204 KS u rasponu od 3.000 do 3.400 obrtaja, dok je maksimalni obrni moment veći za 50 Nm, tako da sada iznosi 500 Nm pri 1.600 do 2.800 obrtaja u minutu. Uparen sa šestostepenim automatskim menjačem, motor omogućava Land Cruieru maksimalnu brzinu od 175 km/h i smanjuje potrebno vreme za ubrzanje od 0 do 100 km za tri sekunde, odnosno na 9.9 sekundi.

 

toyota lc 2021 01.jpg

 

Pored toga, uvođenje Toyotine Stop&Start tehnologije doprinelo je smanjenju prosečne potrošnje goriva i emisije Co2 - potrošnje za 0.7 litara, na 7.0 litara na 100 kilometara, kao i emisije koja je manja za 18 grama po kilometru i sada iznosi 192 g/km.

 

Što se tiče unutrašnjosti, značajno je poboljšan nivo opremljenosti, pre svega unapređenjem multimedijalnog sistema. Sa bržim odzivom softvera i ekrana, uz funkcionalni ekran osetljiv na dodir i prilagodljiv izgled početne strane ekrana, novi sistem pruža mogućnost povezivanja za Apple CarPlay i Android Auto. Sistem omogućava pretragu na jednom mestu, tri godine podrške za usluge povezane sa mapama, kao i ažururanje kroz etar (over-the-air). Povezane usluge obuhvataju  internet izveštaje u realnom vremenu o stanju u saobraćaju, korišćenje Google pretraživača i dodatne informacije o kamerama na putu koje kontrolišu brzinu, parkinzima, cenama goriva i vremenskoj prognozi.

 

Land Cruiser je sada opremljen i drugom generacijom Toyota Safety Sense sistema aktivne sigurnosne tehnologije. Lista bezbednosnih rešenja je proširena, obuhvatajući i sistem za upozorenje na sudar (Pre-Collision System - PCS), sa noćnom detekcijom pešaka, kao i dnevnom detekcijom biciklista, kao i pametni adaptivni tempomat (Intelligent Adaptive Cruise Control). Osim ovih tehnoloških poboljšanja, Land Cruiser će takođe kupcima ponuditi još mnogo stila i više prestiža koji će doneti novi, specijalni paket Black Pack namenjen ovoj gami vozila. 

 

Spoljašnji izgled Land Cruisera odlikuje se novim opcionalnim, Black Pack dodacima koji obuhvataju kompletnu prednju masku od crnog hroma, kao i ukrase na zadnjem delu - po prvi put na modelima Land Crusier game; tu su još svetla za maglu uokvirena crnim ramovima, spoljni retrovizori, maska pojaseva na vratima, i uočljiva zadnja svetla. Unutrašnjost je oplemenjena jedistvenom crnom centralnom konzolom i obradom centralnog tunela.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Toyota Land Cruiser u aprilu sledeće godine

 

201722-toyota land cruiser01.jpg

 

Land Cruiser se nudi kupcima na oko 170 tržišta širom sveta, pri čemu godišnji plasman iznosi i do 400.000 primeraka. Prodaja tog čuvenog terenskog modela je još prošle godine premašila brojku od 10 miliona primeraka, računajući od prve generacije koja je startovala 1. avgusta 1951. godine. Aktuelna generacija serije 200 je promovisana još 2007. godine (od tada je prošla kroz nekoliko doterivanja), ali vreme je za veće promene.

 

Nova generacija ovog vozila će premijeru po najnovijim informacijama imati u aprilu sledeće godine. Novi Land Cruiser (serija 300) će se navodno bazirati na unapređenoij verziji aktuelne  platforme, ali više pažnje privlači informacija da će imati 3.5 turbo V6 benskinski motor sa hibridnom podrškom. Osim toga, u ponudi će se naći i drugi motori, uključujući i 3.3 turbo dizelaš za pojedina tržišta. Takođe, novi Land Cruiser će biti veći od sadašnjeg, pominju se i nešto duže međuosovinsko rastojanje, više mesta za putnike u drugom i trećem redu (u zavisnosti od tržišta nudiće se varijante sa 5 do 8 sedišta), modernija unutrašnjost, novi infotainment sistem, kao i dugačka lista bezbednosnih i sistema pomoći vozaču.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Toyota Land Cruiser na novim renderima

 

209674-toyota lc 03.jpg

 

Land Cruiser se nudi kupcima na oko 170 tržišta širom sveta, pri čemu godišnji plasman iznosi i do 400.000 primeraka. Prodaja tog čuvenog terenskog modela je još prošle godine premašila brojku od 10 miliona primeraka, računajući od prve generacije koja je startovala 1. avgusta 1951. godine. Aktuelna generacija ''serije 200'' promovisana je još 2007. godine (od tada je prošla kroz nekoliko doterivanja), ali vreme je za veće promene. Nova generacija ovog vozila će premijeru po najnovijim informacijama imati u aprilu sledeće godine. Novi Land Cruiser (serija 300) će se navodno bazirati na unapređenoij verziji aktuelne platforme, ali više pažnje privlači informacija da će imati 3.5 turbo V6 benzinski motor sa hibridnom podrškom.

 

209675-toyota lc 02.jpg

 

Osim toga, u ponudi će se naći i drugi motori, uključujući i 3.3 turbo dizelaš za pojedina tržišta. Takođe, novi Land Cruiser će biti veći od sadašnjeg, pominju se i nešto duže međuosovinsko rastojanje, više mesta za putnike u drugom i trećem redu (u zavisnosti od tržišta nudiće se varijante sa 5 do 8 sedišta), pa modernija unutrašnjost, novi infotainment sistem, kao i dugačka lista bezbednosnih i sistema pomoći vozaču. Neki izvori pominju i GR Sport verziju za koju bi se pobrinuo Gazoo Racing.

 

209676-toyota lc 01.jpg

 

Ako se zaista pojavi, Land Cruiser GR Sport bi se odlikovao agresivnijim izgledom u odnosu na regularni model, i to uz pomoć doteranih blatobrana, crnih retrovizora, izmenjenih branika, novih pragova, zadnjeg krovnog spojlera, modifikovane maske, crnih alu točkova, revidiranog oslanjanja i upravljačkogi sistema, kao i sedištima sa crvenim kontrastnim šavovima i GR logom na naslonima za glavu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Toyota Land Cruiser bez maske

 

213538-toyota lc 2022 3.jpg

 

Aktuelna generacija Toyotinog Land Cruisera serije 200 je promovisana još 2007. godine (od tada je prošla kroz nekoliko doterivanja), ali vreme je za veće promene. Nova generacija ovog vozila će premijeru po nekim ranijim najavama imati još tokom ovog proleća.

 

toyota lc 2022 2.jpg

 

Novi Land Cruiser (serija 300) će se navodno bazirati na unapređenoj verziji aktuelne platforme, ali više pažnje privlači informacija da će imati 3.5 turbo V6 benzinski motor sa hibridnom podrškom.

 

toyota lc 2022 1.jpg

 

Osim toga, u ponudi će se naći i drugi motori, uključujući i 3.3 turbo dizelaš za pojedina tržišta. Takođe, novi Land Cruiser će biti veći od sadašnjeg, pominju se i nešto duže međuosovinsko rastojanje, više mesta za putnike u drugom i trećem redu (u zavisnosti od tržišta nudiće se varijante sa 5 do 8 sedišta), pa modernija unutrašnjost, novi infotainment sistem, kao i dugačka lista bezbednosnih i sistema pomoći vozaču. Neki izvori pominju i GR Sport verziju za koju bi se pobrinuo Gazoo Racing.

 

Ako se zaista pojavi, Land Cruiser GR Sport bi se odlikovao agresivnijim izgledom u odnosu na regularni model, i to uz pomoć doteranih blatobrana, crnih retrovizora, izmenjenih branika, novih pragova, zadnjeg krovnog spojlera, modifikovane maske, crnih alu točkova, revidiranog oslanjanja i upravljačkogi sistema, kao i sedištima sa crvenim kontrastnim šavovima i GR logom na naslonima za glavu. Na kraju i podsećanje da se Land Cruiser nudi kupcima na oko 170 tržišta širom sveta. Prodaja tog čuvenog terenskog modela je još 2019. godine premašila brojku od 10 miliona primeraka, računajući od prve generacije koja je startovala 1. avgusta 1951. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Toyota Land Cruiser na novim slikama

 

toyota lc 2022 04.jpg

 

Premijera nove Toyote Land Cruiser se približava, pa je i sve više slika ovog noviteta bez ikakve maske.

 

toyota lc 2022 03.jpg

 

Dok čekamo na zvaničnu promociju, nešto više o novom Land Cruiseru možete pročitati u prethodnim postovima teme na kojoj ste.

 

toyota lc 2022 02.jpg toyota lc 2022 01.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Toyota Land Cruiser sa V6 motorima

 

toyota lc 2022 004.jpg

 

Premijera nove Toyote Land Cruiser se približava, pa je i sve više informacija o ovom novitetu. Sada su procureli i podaci o gami motora.

 

toyota lc 2022 003.jpg

 

Aktuelna generacija Toyotinog Land Cruisera serije 200 je inače promovisana još 2007. godine (od tada je prošla kroz nekoliko doterivanja), ali vreme je za veće promene.

 

toyota lc 2022 002.jpg

 

Novi Land Cruiser (serija 300) će se navodno bazirati na unapređenoj verziji aktuelne platforme, ali više pažnje privlače nove informacije da će u gami imati i 3.5 V6 benzinski motor sa 409KS i 650 Nm obrtnog momenta. Osim toga, u ponudi će se naći i dizelaš, tačnije 3.3 V6 turbo-dizelaš sa 302KS i 700 Nm.

 

toyota lc 2022 001.jpg

 

Takođe, novi Land Cruiser će biti veći od sadašnjeg, pominju se i nešto duže međuosovinsko rastojanje, više mesta za putnike u drugom i trećem redu (u zavisnosti od tržišta nudiće se varijante sa 5 do 8 sedišta), pa modernija unutrašnjost, novi infotainment sistem, kao i dugačka lista bezbednosnih i sistema pomoći vozaču. Neki izvori pominju i GR Sport verziju za koju bi se pobrinuo Gazoo Racing.

 

Ako se zaista pojavi, Land Cruiser GR Sport bi se odlikovao agresivnijim izgledom u odnosu na regularni model, i to uz pomoć doteranih blatobrana, crnih retrovizora, izmenjenih branika, novih pragova, zadnjeg krovnog spojlera, modifikovane maske, crnih alu točkova, revidiranog oslanjanja i upravljačkogi sistema, kao i sedištima sa crvenim kontrastnim šavovima i GR logom na naslonima za glavu. Na kraju i podsećanje da se Land Cruiser nudi kupcima na oko 170 tržišta širom sveta. Prodaja tog čuvenog terenskog modela je još 2019. godine premašila brojku od 10 miliona primeraka, računajući od prve generacije koja je startovala 1. avgusta 1951. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toyota Land Cruiser stiže 9. juna

 

toyota lc 2022 444.jpg

 

Sada je zvanično potvrđeno da će premijera nove Toyote Land Cruiser biti održana 9. juna.

 

toyota lc 2022 333.jpg

 

Aktuelna generacija Toyotinog Land Cruisera serije 200 je inače promovisana još 2007. godine (od tada je prošla kroz nekoliko doterivanja), ali vreme je za veće promene.

 

toyota lc 2022 222.jpg

 

Novi Land Cruiser (serija 300) će se navodno bazirati na TNGA-F platformi, ali više pažnje privlače nove informacije da će u gami imati i 3.5 V6 benzinski motor sa 409KS i 650 Nm obrtnog momenta.

 

toyota lc 2022 111.jpg

 

Osim toga, u ponudi će se naći i dizelaš, tačnije 3.3 V6 turbo-dizelaš sa 302KS i 700 Nm. Sve to uz 10-stepeni automatski menjač.

Novi Land Cruiser će biti veći od sadašnjeg (imaće 4.965 mm do 4.985 mm u zavisnosti od verzije), međuosovinsko rastojanje od 2.850 mm, nešto više mesta za putnike u drugom i trećem redu (u zavisnosti od tržišta nudiće se varijante sa 5 do 8 sedišta), pa moderniju unutrašnjost, novi infotainment sistem, kao i dugačku listu bezbednosnih i sistema pomoći vozaču.

 

 

Neki izvori pominju i GR Sport verziju za koju bi se pobrinuo Gazoo Racing. Ako se zaista pojavi, Land Cruiser GR Sport bi se odlikovao agresivnijim izgledom u odnosu na regularni model, i to uz pomoć doteranih blatobrana, crnih retrovizora, izmenjenih branika, novih pragova, zadnjeg krovnog spojlera, modifikovane maske, crnih alu točkova, revidiranog oslanjanja i upravljačkogi sistema, kao i sedištima sa crvenim kontrastnim šavovima i GR logom na naslonima za glavu. Na kraju i podsećanje da se Land Cruiser nudi kupcima na oko 170 tržišta širom sveta. Prodaja tog čuvenog terenskog modela je još 2019. godine premašila brojku od 10 miliona primeraka, računajući od prve generacije koja je startovala 1. avgusta 1951. godine.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toyota Land Cruiser Prado 70th Anniversary

 

toyota lc 14.jpg

 

Toyota je izvršila neka ažuriranja Land Cruisera Prado u Japanu i lansirala novo izdanje 70. godišnjice.

Iako su detalji o modelu Land Cruiser Prado 70th Anniversary tanki na terenu, podrazumeva se da će biti ponuđen u pet različitih završnih obrada, uključujući jedinstvenu nijansu tamnozelene boje. Izvršena su različita ažuriranja terenskog vozila. Na primer, ''sedi'' na jedinstvenim 18-inčnim crnim točkovima i ima pregršt hromiranih detalja, ogledala i krovnih ograda. Na zadnjim vratima se nalazi i značka 70. godišnjice.

 

toyota lc 13.jpg

 

Pogled u unutrašnjost kabine Land Cruisera Prado 70th Anniversari otkriva da smeđa koža krasi prednja i zadnja sedišta, kao i delove obloga vrata i menjačkog tunela. Toyota je takođe postavila nove prostirke sa vezom od 70. godišnjice.

 

toyota lc 12.jpg

 

Japanski kupci mogu kupiti model sa 2.7 benzinskim motorom snage 160 konja, ili 2.8 turbo-dizelom koji daje 201KS. Oba motora se standardno isporučuju sa šestostepenim automatskim menjačem koji pokreće sva četiri točka. Izdanje ovog specijalnog izdanja dolazi kada Toyota priprema dugo očekivani J300 Land Cruiser koji će zameniti J200 koji se proizvodi više od jedne decenije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Toyota Land Cruiser zvanično

 

toyota lc 2022 9.jpg

 

Nakon brojnih najava i procurelih fotografija, Toyota je i zvanično predstavila novi Land Cruiser, čija prodaja će startovati tokom leta.

 

toyota lc 2022 8.jpg

 

Dosadašnja generacija Land Cruisera serije 200 je inače promovisana još 2007. godine i od tada je prošla kroz nekoliko doterivanja.

 

toyota lc 2022 7.jpg

 

Novi Land Cruiser (serija 300) je napravljen na novoj GA-F platformi (bazirana na TNGA), pa ovo vozilo sada ima do 200 kg manju težinu, niže težište i oko 10% manju emisiju CO2.

 

toyota lc 2022 6.jpg

 

Vozilo je dugačko 4.985 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 2.850 mm, nudi nešto više mesta za putnike u drugom i trećem redu (u zavisnosti od tržišta nudiće se varijante sa 5 do 8 sedišta), pa moderniju unutrašnjost, novi infotainment sistem, kao i dugačku listu bezbednosnih i sistema pomoći vozaču.

 

toyota lc 2022 5.jpg

 

Uz novi dizajn eksterijera i enterijera, Land Crusier 300 dolazi i sa Toyota Safety Sense paketom aktivne bezbednosti, uz detekciju pešaka, sistem održavanja vozila u saobraćajnoj traci i novi Electronic Kinetic Dynamic Suspension System (E-KDSS).

 

toyota lc 2022 4.jpg

 

U gami motora su 3.5 V6 twin-turbo benzinski motor sa 415KS i 650 Nm obrtnog momenta, kao i 3.3 V6 twin-turbo dizelaš sa 309KS i 700 Nm. Sve to uz novi 10-stepeni automatski menjač i pogon na sva četiri točka.

 

toyota lc 2022 3.jpg

 

Najavljena je i GR Sport verzija za koju se pobrinuo Gazoo Racing, a koja na tržište dolazi kasnije ove godine.

 

toyota gr lc 2022 2.jpg

 

Land Cruiser GR Sport će se odlikovati doteranim izgledom u odnosu na regularni model, i to uz pomoć crne zaštite blatobrana, crnih retrovizora, izmenjenih branika, novih pragova, modifikovane maske, crnih alu točkova, revidiranog oslanjanja i upravljačkogi sistema, kao i sedištima sa crvenim kontrastnim šavovima i GR logom na naslonima za glavu.

 

toyota gr lc 2022 1.jpg

 

Na kraju i podsećanje da se Land Cruiser nudi kupcima na oko 170 tržišta širom sveta. Prodaja tog čuvenog terenskog modela je premašila brojku od 10.4 miliona primeraka, računajući od prve generacije koja je startovala 1. avgusta 1951. godine.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nekoliko potpuno novih Toyota Land Cruisera uništeno tokom prevoza

 

215898-toyota lc 02.jpg

 

Nova Toyota Land Cruiser je premijerno predstavljena pre samo nekoliko nedelja, a već imamo prve uništene primerke. Popularni SUV-ovi su učestovali u nesreći koja se dogodila tokom njihovog prevoza.

Nesreća se desila nedavno u Salalahu, glavnom gradu provincije Dhofar u Omanu. Land Cruiseri su voženi u Toyotina predstavništva s obzirom na to da je model već lansiran na određena tržišta Arapskog poluostrva.

 

215899-toyota lc 01.jpg

 

Video je na Instagram objavio korisnik alnasser770, a prikazuje četiri potpuno nova i potpuno uništena Land Cruisera. Automobili neće moći da se poprave jer je nastradao svaki element karoserije. Jedan automobil izgleda kao da je prethodno bio u drobilici, a vidljivi su i neki delovi unutrašnjosti. Drugi video je objavio kurdistan_automotive_blog, a prikazuje transporter automobila prevrnutog na bočnu stranu i dva smrskana Land Cruisera. Primerci koji su se nalazili na gornjoj etaži su još više nastradali s obzirom na to da su sa veće visine udarili u tlo. Nema informacija o tome šta je izazvalo incident.

Žalosno je videti uništene nove automobile koji nisu imali ni priliku da ''isprobaju asfalt na drugačiji način''...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Japanski kupci ne mogu da preprodaju svoju novu Toyotu Land Cruiser godinu dana nakon kupovine

 

toyota lc 2022 6.jpg

 

Ugovori o lojalnosti obično pokrivaju zaposlene i poslodavce. Međutim, ovoga puta se koristi i za japanske kupce koji ne mogu da preprodaju svoju novu Toyotu Land Cruiser godinu dana nakon kupovine. U našoj ''automobilskoj stvarnosti'' Toyota Land Cruiser je samo zanimljiva i neobična ideja za luksuzni SUV. Međutim, postoje zemlje u kojima je takav automobil reprezentativna limuzina, kojom upravljaju ministar, predsednik i šef bande (veoma često je reč o jednoj te istoj osobi).

 

Naravno, Toyota prodaje Land Cruiser širom sveta, ali određenim redosledom. Primećeno je da u zemljama posebno ugroženim političkom nestabilnošću (blago rečeno) postoji ogromna potražnja za novim Land Cruiserom. Lokalni gospodari rata bi već voleli da ga imaju i spremni su da ga 'iskeširaju''. Problem je što im novu Toyotu još uvek niko ne prodaje. A mogao bi, jer je samo u Japanu je već prodato 22 hiljade primeraka Land Cruiser J300. Ali morali su da potpišu da ga neće prodati godinu dana.

 

A jedan kupac je mogao da kupi samo jedan Land Cruiser. Kupci nove Toyote Land Cruiser iz Japana sigurno su vrlo pristojni ljudi i ne misle da prodaju svoj novi automobil Nigeriji, Pakistanu ili Siriji, ali to ne menja činjenicu da ne možete uticati na daljnju distribuciju vozila nakon prodaje. Toyota čak tvrdi da bi neovlašćena prodaja Land Cruisera za ''export'' mogla dovesti do globalne bezbednosne pretnje. Toyota već dugo ima problema sa kupcima svojih proizvoda. Gledajući slike iz rata protiv ISIS-a, građanskog rata u Libiji ili sukoba u Africi, možemo videti jedno: bez obzira na kojoj se strani borite trebalo bi da vozite Toyotu. Po mogućnosti Land Cruiser ili Hilux. Zato nije iznenađenje da Toyota ne želi da njihovi automobili završe u rukama ove vrste ljudi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toyota Land Cruiser GR Sport

 

216828-toyota gr land05.jpg

 

Toyota je pre skoro dva meseca i zvanično predstavila novi Land Cruiser, dok je sada objavila više detalja o njenoj GR Sport verziji. Novi Land Cruiser (serija 300) je napravljen na novoj GA-F platformi (bazirana na TNGA), pa ovo vozilo sada ima do 200 kg manju težinu, niže težište i oko 10% manju emisiju CO2.

 

216829-toyota gr land04.jpg

 

Vozilo je dugačko 4.985 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 2.850 mm, nudi nešto više mesta za putnike u drugom i trećem redu (u zavisnosti od tržišta nudiće se varijante sa 5 do 8 sedišta), pa moderniju unutrašnjost, novi infotainment sistem, kao i dugačku listu bezbednosnih i sistema pomoći vozaču.

 

216830-toyota gr land03.jpg

 

Uz novi dizajn eksterijera i enterijera, Land Crusier 300 dolazi i sa Toyota Safety Sense paketom aktivne bezbednosti, uz detekciju pešaka, sistem održavanja vozila u saobraćajnoj traci i novi Electronic Kinetic Dynamic Suspension System (E-KDSS).

 

toyota gr land02.jpg

 

U gami motora su 3.5 V6 twin-turbo benzinski motor sa 415KS i 650 Nm obrtnog momenta, kao i 3.3 V6 twin-turbo dizelaš sa 309KS i 700 Nm. Sve to uz novi 10-stepeni automatski menjač i pogon na sva četiri točka.

 

toyota gr land01.jpg

 

Za ovu GR Sport verziju se pobrinuo Gazoo Racing, a na tržište dolazi kasnije ove godine. Land Cruiser GR Sport se odlikuje doteranim izgledom u odnosu na regularni model, i to uz pomoć crne zaštite blatobrana, crnih retrovizora, izmenjenih branika, novih pragova, modifikovane maske, crnih alu točkova, revidiranog oslanjanja i upravljačkogi sistema, kao i crno-crvenim sedištima i GR logom na naslonima za glavu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toyota Land Cruiser Modellista

 

Modellista lc03.jpg

 

Nakon što je nedavno predstavljena nova generacija Land Cruisera, Toyota je sada u Japanu ponudila i Modellista izdanje ovog modela.

 

216864-modellista lc02.jpg

 

Land Cruiser Modellista je namenjen japanskom tržištu i između ostalog privlači pažnju izmenjenim prednjim branikom, setom novih pragova i lukovima blatobrana, drugačijim zadnjim branikom, zadnjim krovnim spojlerom, hromiranim retrovizorima, novim alu točkovima od 21 inča i novim izduvnim sistemom, kao i LED unutrašnjim osvetljenjem i elementima sa metalik efektom.

 

Modellista lc01.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toyota Land Cruiser 70th Anniversary Edition

 

toyota lc 70 02.jpg

 

Toyota sa modelom Land Cruiser 70th Anniversary Edition obeležava 70 godina ovog legendarnog off-road vozila. Kao baza za ovu specijalnu ediciju je poslužio Land Cruiser 70 Series koji se i dalje prodaje na nekim tržištima.

 

toyota lc 70 01.jpg

 

Land Cruiser 70th Anniversary Edition će biti napravljen u ograničenj seriji od samo 600 primeraka, a u prodaji će se naći od sledećeg meseca (u bojama French Vanilla, Merlot Red i Sandy Taupe). Najviše primeraka (320) će biti u formi double-cab pickup, 200 u single-cab konfiguraciji, a 80 u wagon izdanju. Na vozilu su između ostalog crni prednji gril sa velikim Toyota natpisom, crni elementi (branici, lukovi blatobrana i kućišta prednjih svetala), kao i hromirani retrovizori, svetla za maglu, LED dnevna svetla, tamni 16-inčni točkovi, crna sedišta, kožni volan, srebrni detalji, retro Land Cruiser logo i dva USB porta. Pod haubom je 4.5 turbo-dizel V8 motor sa 203KS i 430 Nm, uz 5-stepeni manuelni menjač.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Otkriveno čemu služe ove tačkice na novoj Toyoti Land Cruiser

 

216950-toyota t 02.jpg

 

Toyota je nedavno predstavila novi Land Cruiser, a pojedini svetski mediji trenutno otkrivaju sve draži nove generacije terenske legende. Ovaj model je omiljen širom sveta, pa ga tako vole i lopovi. Njima ukucani VIN broj ne predstavlja problem jer ga se lako rešavaju. Toyota je sada ponudila odgovor, a to su minijaturne tačkice u prostoru motora u blizini akumulatora. Ne izgledaju posebno sve dok ih ne pogledate uz pomoć mikroskopa. Naime, tu je takođe ukucan VIN broj.

 

216951-toyota t 01.jpg

 

Naravno, lopovi mogu da ga izbrišu, ali to nije garancija da Toyota nije ''posejala'' takve tačkice i na drugim mestima. U svakom slučaju, ove tačkice će pomoći vlastima u identifikaciji svakog sumnjivog primerka koji uhvate na putu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wald Toyota Land Cruiser

 

wald lc02.jpg

 

Nedavno predstavljena nova generacija Toyote Land Cruiser će uskoro proći kroz stajling tretman u tjuning kući Wald international, koja je za sada objavila samo nekoliko najavnih slika. Prezentacija se očekuje krajem ove ili početkom sledeće godine, kada će biti saopšteni svi detalji.

 

wald lc01.jpg

 

Japanski tjuner je objavio da je za Land Cruiser predvideo drugačiju masku, novi prednji branik, proširenja blatobrana, komplet novih pragova, drugačiji zadnji branik sa difuzorom, kao i spojler na vratima prtljažnika. Takođe, u ponudi će biti i novi alu točkovi, izduvne cevi i elementi za doterivanje unutrašnjosti, dok trenutno nema informacija o eventualnom pojačanju motora.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neverovatan rok isporuke za novi Land Cruiser

 

toyota lc 2022 6.jpg

 

Nova generacija Toyotinog terenca je izuzetno tražena roba. Usled nestašice delova pojedini proizvođači su obustavili proizvodnju nekih modela, a termini isporuka su se osetno produžili. Već sada se na pojedine modele čeka mesecima, ali apsolutni rekorder ipak dolazi iz Toyote.

 

Lista čekanja za novi Toyotin Land Cruiser se rapidno produžava. Već ranije je Toyota objavila da je, usled ogromne potražnje model rasprodat godinu dana unapred. Stvari se dodatno pogoršavaju, posebno s obzirom na činjenicu da se model, zbog nestašice delova, nije proizvodio deo avgusta i tokom septembra. Međutim, ako se nastavi takva potražnja, na određene verzije će se čekati i do četiri godine, saznaje Cars Guide. Toyota je od otvaranja liste primila više od 20.000 narudžbina, a pritom su japanski kupci birali ZX i GR Sport nivoe opreme, na koje se najduže čeka. Pre obustave proizvodnje je isporučeno tek 5.000 primeraka. U Australiji je situacija još gora jer su do sada na taj kontinent stigla samo demo vozila.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liberty Walk Toyota Land Cruiser

 

218389-Liberty 02.jpg

 

Nova generacija Toyotinog Land Cruisera će od sledeće godine moći da se dobije i sa novim tjuning paketom koji pripremaju kompanije Liberty Walk i Sphere Light. Ovakav Land Cruiser će moći da se dobije sa izmenjenim prednjim branikom, dodatnim LED svetlima, maskom sa Liberty Walk natpisom, novom haubom, setom pragova i lukovima blatobrana, drugačijim zadnjim branikom, zadnjim krovnim spojlerom, crnim retrovizorima, novim alu točkovima od 21 inča i novim izduvnim cevima.

 

218390-Liberty 01.jpg

 

Cena za kompletan paket u Japanu iznosi (preračunato) 15.410 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carexpertyoutubelogo.jpg CarExpert: 2022. Toyota Land Cruiser

 

Land Cruiser VX, što bi značilo srednje bogatu varijantu opreme.

Paul Marić proverava Toyotin potpuno novi terenski SUV (serija 300) da vidi koliko je bolji od starog Land Cruisera (serije 200):

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arctic Toyota Land Cruiser

 

arctic land cruiser 03.jpg

 

Iza dorada koje Toyotin aktuelni Land Cruiser čine još sposobnijim u situacijama daleko od asfalta stoji ruska kompanija Arctic Trucks. U toj kompaniji su pripremili paket dorada za aktuelni Land Cruiser (Serija 300) s kojim će Toyotin luksuzno opremljeni terenac biti još sposobniji u različitim off-road (ne)prilikama.

 

arctic land cruiser 02.jpg

 

Arctic Trucks je Land Cruiser opremio novim kompletom 17-inčnih ojačanih felni na kojima su terenske gume s naglašeno visokim profilom. Zbog traga točkova koji je povećan za 32 cm, blatobrani su morali da budu adekvatno prošireni. Sa novim elementima oslanjanja (i pomenutom visinom guma) rastpojanje između poda i tla je povećano na 270 milimetara, što je pozitivno uticalo na vrednosti prilaznog i odlaznog ugla.

 

arctic land cruiser 01.jpg

 

U opcionoj opremi je električno vitlo kao i usisnik vazduha za motor koji je prilagođen prolasku kroz duboku vodu. Promena ispod prednjeg poklopca nema, pa kupci mogu da računaju na LC koji pokreće benzinski 3.5 BiTurbo V6 motor sa 415KS/650Nm, ili 3.3 V6 BiTurbo dizel sa 309KS/700 Nm. Za prenos snage na obe osovine je u oba slučaja zadužen 10-stepeni automatski menjač.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...