Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Novi BMW X3 M sa elektropogonom?

 

bmw x3 m1.jpg

 

Novi BMW X3 se na tržištu neće pojaviti još nekoliko godina, a model kodnog naziva G45 će se bazirati na CLAR platformi. Međutim, potpuno drugačija priča će biti sa M verzijom jer BMWblog navodi da će ta sportska verzija biti isključivo električna.

 

Pozivajući se na ljude koji su upoznati sa ovim pitanjem, u izveštaju se tvrdi da BMW planira da prekine proizvodnju X3 M sa šest cilindara nakon što aktuelna generacija završi svoj životni vek. Veruje se da će njegova zamena biti bazirana na arhitekturi Neue Klasse, koja će premijerno biti predstavljena 2025. Prva električna vozila koja će koristiti tu osnovu biće novi i3 (Sedan 3) i iX3 sledeće generacije. Nejasno je da li će se vrhunski model zvati ''iX3 M'' ili će se kompanija iz Minhena jednostavno držati oznake ''X3 M''. BMWblog dalje spekuliše da je ova verzija predviđena za puštanje u prodaju 2026. ili 2027. godine, što ima smisla s obzirom da će standardni SUV biti lansiran oko 2025.

Dok će X3 i dalje imati motore sa unutrašnjim sagorevanjem, X4 brat bi trebalo da bude samo električan, kao iX4 model. Izveštaj tvrdi da će iX3 M imati više snage od aktuelnog X3 M, koji u Competition izdanju raspolaže sa 510KS i 600 Nm. Električnom nasledniku će biti potrebno više snage da delimično nadoknadi ono što će verovatno biti značajno povećanje težine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

osv.jpg OSV: 2022. BMW X3

 

Restajling BMW-ove treće generacije modela X3 je vrhunski SUV srednje veličine koji je sada još pametniji i sofisticiraniji od starog, i impresivno se postavlja u odnosu na prestižne alternative iz Audija, Mercedesa, Jaguara i Volvoa u ovom segmentu. Kao i njegovi rivali usmeren je na skoro isključivu upotrebu po asfaltu.

Da li bi ste dramatično promenili automobil koji je već najprodavaniji u segmentu kojem pripada? Ne bi? Ne bi ni BMW, pa zato restajling X3 u velikoj meri naglašava evoluciju umesto revolucije kada su u pitanju promene...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: BMW X3 M

 

Kompletno predstavljanje ovog X3 M Competition sa sve vožnjom na Autobanu - obimno je modifikovan jer sada ima 680 konja (njegov S58 motor fabrički daje 510KS/750Nm):

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovako će izgledati novi BMW X3 (G45)

 

Istorija modela X3 počela je 2003. godine kada je predstavljena prva generacija ovog SUV-a sa fabričkom oznakom E83. To je bio drugi BMW SUV model nakon X5. Trenutno se proizvodi treća generacija oznake G01. Ova generacija je predstavljena u leto 2017, a četiri godine kasnije je dobila restilizaciju.

Kako se približavamo planiranoj smeni generacija, kamuflirana vozila postepeno otkrivaju sve više detalja o novoj karoseriji. Koristeći ovu priliku, ljudi u Kolesi.ru su napravile nekoliko rendera, nudeći svoja predviđanja budućeg izgleda BMW-a X3:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...