Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
silenci

F1: Engleska 2016.

Recommended Posts

Pobedio zasuzeno Luis Hamilton,odlicni Verstapen i ocajni Ferarri,srecom Kimi par krugova pre kraja obisao Pereza i tako zauzeo 5to mesto.

Najgore mi bilo na pocetku kad je start trke bio uz pomoc Safety car,jest da je bilo vode na stazi,al ipak Formula 1 je ovo,razumem bezbednost je na prvom mestu

Iako je Rozberg kroz cilj prosao drugi dobio je kaznu od 10 sekundi,jer je imao radio vezu sa timom koji su mu rekli sta da uradi sa menjacem jer mu je 7ma brzina bila zaglavljena,oni su mu rekli da restartuje elektroniku menjaca,on je to uradio,a to je zabranjeno pravilima

http://www.gpupdate.net/en/f1-results/10329/race-2016-british-formula-1-grand-prix/

Share this post


Link to post
Share on other sites

hamilton%20st.jpg

 

Kako prenosi Sport klub, vozač Mercedesa Luis Hamilton trijumfovao je na Velikoj nagradi Britanije, desetoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1. Branilac titule je tako treću godinu zaredom slavio na Silverstonu, a četvrti put ukupno, čime se izjednačio po broju pobeda sa Najdželom Menselom. Drugo mesto zauzeo je Niko Rozberg u drugom Mercedesu, ali će se posle trke naći pod istragom, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao vozač Red Bula Maks Ferstapen. Hamilton je pred svojim navijačima vozio bez greške i zasluženo trijumfovao na trci koju su obeležili promenljivi uslovil. Britanac je držao vođstvo od starta do cilja, sa izuzetkom kratkog perioda prilikom drugog odlasa u boks, pa njegova pobeda nijednog trenutka nije došla u pitanje. Iza njega, Rozberg i Ferstapen su vodili sjajnu borbu, u kojoj je viđeno i najbolje preticanje tokom trke – mladog Holanđanina sa spoljne strane u prvoj fazi trke. Vozač Mercedesa se kasnije osvetio za to, da bi u samom finišu njegovo drugo mesto bilo dovedeno u pitanje zbog problema sa stepenom prenosa, ali su mu iz tima pomogli da to reši. Zbog toga će se posle trke naći pod istragom, pošto je Svetska automobilska federacija ove nedeljne dodatno pooštrila pravila po tom ptanju. Iza najbolje trojice našao se drugi vozač Red Bula Danijel Rikardo, ispred Kimija Raikonena u Ferariju i dvojca Fors Indije Serhija Peresa i Nika Hilkenberga. Prvu desetoricu kompletirali su vozači ekipe Toro Roso Karlos Sains junior i Danil Kvjat, između kojih se našao Sebastijan Fetel u Ferariju. 

Rozberg sada na čelu generalnog plasmana ima 171 bod, četiri više od Hamiltona, dok je Raikonen treći sa 106. U poretku konstruktora, Mercedes vodi sa 338, ispred Ferarija sa 204. Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Mađarske na stazi Hungaroring 24. jula.

 

Tok trke:

Zbog kiše, Velika nagrada Britanije je startovala iza bezbednosnog vozila, koje se povuklo u boks u šestom krugu. Hamilon je zadržao vođstvo i brzo se odvojio od Rozberga, a sledili ih Ferstapen i Rikardo, dok je većina ostalih vozača otišla u boks. Australijanac je prvi od vozača pri vrhu otišao u boks, svi su uzeli pneumatike za promenljive uslove i bili su sporiji od Hamiltona. Aktuelni šampion i Rozberg su u osmom krugu produžili u boks, isto kao i Ferstapen, i pri povratku na stazu nije bilo nikakvih promena u poretku. Zbog udesa Verlajna, na stazi je bio režim virtuelnog vozila bezbednosti, a Hamilton je bio najbrži na stazi kada je trka nastavljena. Bilo je sjajnih borbi na stazi, a u jednom trenutku je došlo i do Botasovog okretanja, ali je on uspeo da se vrati u trku. Hamilton je posle desetak krugova bio oko četiri sekunde ispred Rozberga, a pet i po ispred Ferstapena, koji je od 16. kruga krenuo u napad na Nemca. Ferstapen je priliku iskoristio vrlo brzo, i to preticanjem sa spoljne strane, a Rozberg nije uspeo da mu odgovori. Hamilton i Rozberg su u 18. krugu otišli u boks, pa je Ferstapen preuzeo vođstvo i vozio najbrže na stazi.

U međuvremenu, i mladi Holanđanin je otišao u boks, a posle greške koju je napravio i izletanja, Rozberg je počeo ozbiljno da mu se približava. Potom su viđena izletanja Alonsa i Harjanta, da bi se Rozberg i Ferstapen upustili u novu borbu, iz koje je Nemac izašao kao pobednika posle nekoliko krugova. Hamilton je tada bio oko devet sekundi ispred svog timskog kolege, da bi Rozberg nekoliko krugova pre kraja počeo da gubi vreme zbog problema sa bolidom.

Vozač Mercedesa je uspeo da popravi probleme pošto mu je tim dao instrukcije, što je zabranjeno, zbog čega će se naći pod istragom posle trke. Hamilton je na kraju u cilju imao sedam sekundi prednosti u odnosu na Rozberga, dok je Ferstapen bio nešto više od sekunde dalje. Bolji od ostalih bio Rikardo, ispred Raikonena, Peresa i Hilkenberga. Prvu desetoricu kompletirali su Sains, Fetel i Kvjat.

 

Rezultati trke za Veliku nagradu Britanije:

1. Luis Hamilton (Velika Britanija) Mercedes 1:34:55.831
2. Niko Rozberg (Nemačka) Mercedes + 6.911
3. Maks Ferstapen (Holandija) Red Bul + 8.250
4. Danijel Rikardo (Australija) Red Bul + 26.211
5. Kimi Raikonen (Finska) Ferari + 1:09.743
6. Serhio Peres (Meksiko) Fors Indija + 1:16.941
7. Niko Hilkenberg (Nemačka) Fors Indija + 1:17.212
8. Karlos Sains junior (Španija) Toro Roso + 1:25.858
9. Sebastijan Fetel (Nemačka) Ferari + 1:31.654
10. Danil Kvjat (Rusija) Toro Roso + 1:32.600
11. Felipe Masa (Brazil) Vilijams + jedan krug
12. Dženson Baton (Velika Britanija) Meklaren + jedan krug
13. Fernando Alonso (Španija) Meklaren + jedan krug
14. Valteri Botas (Finska) Vilijams + jedan krug
15. Felipe Nasr (Brazil) Zauber + jedan krug
16. Esteban Gutijeres (Meksiko) Has + jedan krug
17. Kevin Magnusen (Danska) Reno + tri kruga

 

odustali:

Džolion Palmer (Velika Britanija) Reno
Rio Harjanto (Indonezija) Menor
Roman Grožan (Francuska) Has
Markus Erikson (Švedska) Zauber
Paskal Verlajn (Nemačka) Menor

 

Generalni plasman vozača:

1. Niko Rozberg 171
2. Luis Hamilton 167
3. Kimi Raikonen 106
4. Danijel Rikardo 100
5. Sebastijan Fetel 98
6. Maks Ferstapen 87

 

Generalni plasman konstruktora:

1. Mercedes 338
2. Ferari 204
3. Red Bul 195
4. Vilijams 92
5. Fors Indija 73
6. Toro Roso 41

 

Hamilton: Bilo je nezgodno

Vozač Mercedesa Luis Hamilton bio je srećan posle pobede na Silverstonu, iako mu je već 47. u Formuli 1. ''Ne znam da li neko može da bude ovoliko srećan kao što sam sada ja. Zaista sam srećan. Drago mi je što se pokazalo dobro englesko vreme... Bilo je nezgodno voziti u kišnim uslovima, staza se brzo sušila, ali prvi sam mogao da napadnem i pokušavao sam da ne pravim greške'', rekao je Hamilton posle trke. Britanac je zadržao pol poziciju uprkos kiši koja je omela start trke. ''Svima je bilo teško. Nikada nije; jednostavno ovde, nikada nije mirna plovidba, zbog čega je ova trka spektakularna. Zbog toga je Velika nagrada Velike Britanije najbolja trka koju imamo. A zatim, pogledajte ovo, imamo najbolje navijače na svetu'', rekao je trostruki svetski prvak.

 

preuzeto sa - Auto Blog

-----------------------------------
 

Kazna: Rozberg treći na Silverstonu

 

151704-Niko.jpg

 

Kako prenosi Sport klub, vozač Mercedesa Niko Rozberg kažnjen je sa deset sekundi na Sliverstonu, pa je zbog toga pao na treću poziciju. Nemac je kažnjen zbog nedozvoljene radio asistencije svog tima tokom nedeljne trke. To se dogodilo u završnici trke kada je Rozberg imao problema sa menjačem, a Mercedes je brzo reagovao i javio mu kako da reši problem. To je omogućilo Rozbergu da zvrši trku, ali je kažnjen pa je umesto druge, osvojio treću poziciju, dok je napredovao Maks Ferstapen. Ovo menja situaciju i u generalnom poretku, Rozberg je i dalje lider, ali sada ima samo bod više od Luisa Hamiltona.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes se neće žaliti na kaznu Rozbergu

 

f1%20ros.jpg

 

Kako prenosi Sport klub, ekipa Mercedes neće se žaliti na kaznu koju je dobio Niko Rozberg posle trke za Veliku nagradu Britanije. Nemac je sankcionisan zbog kršenja pravila o pomoći vozačima putem radija iz boksa. Trenutno prvoplasirani vozač u generalnom plasmanu je u nedelju, na Silverstonu zauzeo drugo mesto, ali je posle kazne od 10 sekundi morao da se zadovoljni trećom pozicijom. Rozberg je nekoliko krugova pre kraja ljudima iz tima prijavio problem sa menjačem, a iz boksa je dobio odgovor da ne vozi u sedmoj brzini, što je protiv pravila. ''Vozač mora samostalno da vozi bolid, bez pomoći'', piše u pravilniku. Nemac u generalnom plasmanu ima samo bod više od klupskog kolege Luisa Hamiltona, koji je treći put uzastopno pobedio na Silverstonu, ukupno četvrti put u karijeri.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...