DeJan_Bgd 0 Posted September 6, 2015 Pozdrav svima! Upalula mi se lampica grejača zadnjeg stakla pre par dana sama od sebe, da je ugasim ne može, čuje se caktanje releja iza osigurača....... nema problema.......nabavim za svaki slučaj I prednji I zadnji relej zamenim ali isto, dugme sija stalno I nov relej iza osigurača cakće kad pritisnem dugme......tad I grejač dobija struju impulsno. Skinuo sam osigurač za svaki slučaj dok ne rešim problem. Da li je neko imao sličan problem ili zna šta se zbilo? Uzdravlje!!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
deki87 7 Posted September 6, 2015 Mozda dugme ili masa... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MARINER 0 Posted September 9, 2015 Imam isti problem sa dugmetom zadnjeg grejača. Ako rešiš problem napiši u čemu je bio problem. Pozdrav. Quote Share this post Link to post Share on other sites
DeJan_Bgd 0 Posted October 2, 2015 Bio sam kod električara, raskupusao konzolu, kaže otišla štampana ploča, kupio drugu polovnu, opet isto, kaže majstor da će da pogleda kompletnu šemu pa sutra da dođem.....sad je problem što I klima neće da radi.....katastrofa.....rečemi drugar da je kod njega na Marei taj problem bio u komjuteru klime, hladni lemovi, reći ću to majstoru pa videćemo šta če biti....javiću, poz.!Ma bre....sve je u majstoru.....ne može univerzalni majstor da ti odmah reši problem...prvo moraš dobro da najeb.. pa tek onda rešiš problem. Ja se uvek zajebem umesto da potražim majstore koji rade samo Lancie ili već šta voziš odem kod univerzalnih......da znaš kako sam se tek mučio sa klimom eeeeeh, 5 puta bio kod nekih likova dok nisam otišao na pravo mesto, I ovo sa dugmetom mi ne miriše na dobro......javiću šta je bilo.A da kojim slučajem ti nisi već rešio problem? Quote Share this post Link to post Share on other sites
MARINER 0 Posted October 2, 2015 Nisam rešio problem sa dugmetom. Vozim tako već godinu dana,navikao sam se da dugme sija stalno. Kada uključim grejać ćuje se kuckanje iz releja,što mi je znak da radi. Ja to dirao nebi. Pozdrav. Quote Share this post Link to post Share on other sites
DeJan_Bgd 0 Posted October 2, 2015 Da I meni kucka I tako daje struju na grejač, impulsno, ne verujem da bi odmaglilo ili odledilo staklo,....videćemo šta će biti Quote Share this post Link to post Share on other sites
bglion 401 Posted October 3, 2015 Relej aktivira masa sa M40 elektronike ispod nogu suvozaca. Koju plocu si menjao? Quote Share this post Link to post Share on other sites
DeJan_Bgd 0 Posted October 3, 2015 Uzeo sam drugu konzolu od klimatizacije pošto mi rekoše da je na mojoj ploča u kvaru, a nije, I naravno I na drugoj ista priča, elem, majstor je odustao kaže ne može da reši problem. Svratio sam usput kod još tri majstora, dvojica su čačkali releje, osigurače I mlatili glinericama irekli da ne znaju a treći me je pažljivo saslušao I samo potapšao po ramenu uz reči- puno sreće pri popravci ti želim! Dugme grejača stalno sija, kad ga pritisnem relej cakće I tako struja stiže na grejač, impulsno. Ne znam da li je to dovoljno da odmagli ili odledi a I nisam siguran da je I bezbedno, odustajem, ne diram vise ništa dok me neko ne uputi kod pravog majstora. Ako neko zna pravog javite......poz.! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markobgd 609 Posted October 3, 2015 (edited) Možda ti ova tema pomogne da lociraš centralu o kojoj kolega bglion govori i tako rešiš problem https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/38786-lancia-lybra-problem-sa-podizanjem-prozora/page-6 Edited October 3, 2015 by Markobgd Quote Share this post Link to post Share on other sites
bglion 401 Posted October 3, 2015 (edited) Ajde Marko cekam te da pomazes prakticno a ja cu teorijski Sa M70 (klime) signal (upaljen grejac ili funkcija max defrost) ulazi na M40 pin 17 I odatle ide masa na relej B9 koji pali grejac Ti imas svetlo na klimi da si upalio grejac jer M40 daje povratni signal sa ovog pina 11 na M70 Pozdravi majstora puno I nabavi mu seme a zatim I unimer ( uz svo postovanje majke glinerice Edited October 3, 2015 by bglion Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markobgd 609 Posted October 3, 2015 (edited) Ma prvo napisah sve za onu centralu ispod sedišta suvozača pa tek ondah provalih da si napisao M40 Zato i obrisah sve i uputih na onu temu sa podizačima jer sam tamo slikovno pokazao gde se nalazi i kako se skida Edited October 3, 2015 by Markobgd Quote Share this post Link to post Share on other sites
bglion 401 Posted October 3, 2015 Vracaj sliku nazad Jbt na Lybri sve ide preko ove M40....ona se ne gasi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markobgd 609 Posted October 3, 2015 (edited) Onu sliku od one centrale ispod sedišta? Edited October 3, 2015 by Markobgd Quote Share this post Link to post Share on other sites
bglion 401 Posted October 3, 2015 Ne, ipak je narandzasta u pitanju sa 3 konektora.Zelena je za zadnje prozore M82 cini mi se;) Vidi se na onom linku sto si dao gde je. Quote Share this post Link to post Share on other sites
DeJan_Bgd 0 Posted October 3, 2015 Zahvaljujem puno, sve jasno ko dan samo da nađem električara sa unimerom!!!! Sheme ču kopirati uz tvoje objašnjenje. Usput da te pitam da ne znaš kome majstoru u Bgd za ovo da se obratim? Pozz.! Quote Share this post Link to post Share on other sites
bglion 401 Posted October 3, 2015 Video si Markovo iskustvo na kraju je zamenio elektroniku. Navrati neki dan da zamenimo elektroniku pa u shoping onda. Ta elektronika je polovna 10-20 e Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markobgd 609 Posted October 3, 2015 Slažem se. Jeftina je toliko da će ruke majstora verovatno koštati više da nađe (ako uspe) kvar i otkloni ga. Quote Share this post Link to post Share on other sites
DeJan_Bgd 0 Posted October 4, 2015 Ako umes da popravis daj mi neki kontakt.....poz Quote Share this post Link to post Share on other sites
MARINER 0 Posted October 4, 2015 Da I meni kucka I tako daje struju na grejač, impulsno, ne verujem da bi odmaglilo ili odledilo staklo,....videćemo šta će biti odledi, provereno prošle zime.pozd. Quote Share this post Link to post Share on other sites
DeJan_Bgd 0 Posted October 5, 2015 Odledi jel!? Ja sam picajzla, volim sve da radi ali ako ne popravim valjda ču preživeti....... Quote Share this post Link to post Share on other sites
zokibubu 15 Posted October 12 Jel neko rešio ovaj problem? Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites