Jump to content
FAS Goran
endorfin13

Fiat Grande Punto 1.3 MJet - lampica grejača

Recommended Posts

Dobar dan i lijep pozdrav!

 

Od nedavno sam vlasnik Grande Punto Sportinga, model 1.3 Multijet sa 90 konja i imam par pitanja...

 

Je li normalno da pri prvom paljenju na hladan motor treba čekati lampicu grijača da se izgasi jedno 3-4 sekunde? Vani su temperature uglavnom od 5 do 10 stupnjeva. Također, čini mi se da nema neke razlike u paljenju hladnog ili toplog motora, nešto duže vrti nego veliki dizeli koje sam navikao voziti..

 

Nisam primetio nikakvu vremensku razliku u prvom paljenju ili nekom sledećem tokom dana. Takođe, ne zavisi ni od spoljne 

temperature. Evo, kod nas je ovih dana bilo oko -10 stepeni. kod mene se lampica jako brzo ugasi. Nisam merio, ali 2-3 sekunde

maksimum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Momci,potrebna mi je sledeća pomoć/savjet.Već treći dan na mom Grande Puntu 1.3 mjet 66KW/90KS nakon otežanog prvog paljenja,pali se lampica grijača koja blinka 40-tak sekundi i onda se ugasi.Sve je počelo na niskim temperaturama oko 0 C  i u minusu.Promjenio sam sva četiri grijača i opet isto.Kasnije sam promjenio i relej grijača i opet isto.Auto vruć pali svaki put od prve al jel ostao sat-dva opet ista muka na plajenju koje uspije od trećeg-četvrtog puta.Radio sam dijagnostiku i nikakve greške ne pokazuje.Sinoć sam čistio MAP senzor koji je bio sav umašćen i od gareži i sve je opet isto.Ne znam da li da ga promjenim i da vidim šta će biti.Takođe ne znam da li nije problem i u nekom drugom senzoru za hladan start.Ako je neko imao sličan problem ili zna šta je u pitanju neka napiše šta bi moglo biti.Ovo već postaje žestoka zaebancija koja vadi živce.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od najbezbolnijeg ka najgorem sta moze biti, konektori grejaca, konektori dizni, same dizne, pa do lose kompresije.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...