Jump to content
FAS Euroauto Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Bernie ne odustaje - "Formuli 1 trebaju V10 motori"

Recommended Posts

motor.jpg

 

Aktuelni 1.6 litarski V6 turbo benzinski motori jesu snažni i raspolažu ogromnim obrtnim momentom, ali njihov zvuk i dalje izaziva kritike i podele u Formuli 1. Bernie Ecclestone je jedan od glavnih kritičara postojećih pogonskih sistema, a u svojim najnovijim izjavama je otkrio nekoliko zanimljivih pojedinosti o mogućim promenama koje predstoje Formuli 1. Bernie će tzv. Stateškoj grupi Formule 1 izneti predlog po kome bi sadašnje V6 motore sa turbinama nasledili atmosferski V10 agregati veće snage.

''Ne vidim zašto bi novi motori bili problem, malo je kriterijuma po kojima bi promene predstavljale korak unazad. Sistemi bi zadržali KERS i mogli bi i dalje da nose naziv hibridni. Proizvođači bi, takođe, imali zanimljiv izazov razvoja atmosferskog motora od 1000KS, što zvuči zahtevno, ali je sasvim u skladu sa postojećim tehnologijama i potpuno izvodljivo. Ne verujem da bi prelazak sa V6 na V10 motore izazvao veće probleme među glavnim proizvođačima'', rekao je Ecclestone.

Sastanak Strateške drupe će se održati 18. decembra.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...