Poky 0 Posted December 3, 2013 Pre oko mesec dana sam naleteo na neku temu u vezi uključivanja leve i desne pozicije na fiatu dok je auto ugašen, ali 2 sata tražim, ne mogu da je pronadjem. Ako se secam zaključak je bio da to kod fiata nema. Kod mene ima neki drugi problem...Imam Mareu 2002god. i kad isključim kontakt, isključi se i pozicija. Ne mogu da skontam kako da ostavim uključena parking svetla a bez da moram ostaviti uključen kontakt. Da li je to kod svih Marea ili je kod mene nešto budženo? Quote Share this post Link to post Share on other sites
TheWickerMan 1286 Posted December 3, 2013 Imaš taster na samoj kontakt bratvi, vratiš ključ do kraja, pritisneš dugme i onda još vratiš ljuč nazad i onda ga izvadiš i voila Quote Share this post Link to post Share on other sites
Poky 0 Posted December 3, 2013 znači HVALA, jeste, i prošli put sam ga tražio, bez uspeha, a ono u stvari mala crna plastika u obliku polumeseca tik ispod brave. Kad se ovako izvadi ključ ne mora biti pozicija uključena na ručici, pali se automatski sa okretanjem ključa. Quote Share this post Link to post Share on other sites
TheWickerMan 1286 Posted December 3, 2013 e to. nema na čemu Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9740 Posted December 4, 2013 Ako se secam zaključak je bio da to kod fiata nema. Kao što si video, naravno da ima, samo je kod malo novijih elegantnije rešenje, npr. kod Stila imaš posebno dugme za to. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Poky 0 Posted December 5, 2013 u prvom postu sam pisao da 2h nisam mogao da nadjem temu o diskusiji da li fiatovi automobili imaju odvojeno levo i desno parking svetlo. (zaključak si citirao) . Jedino mi nije jasno zašto fiat nema, ne mora kao kod švaba da se pali pozicija sa ručicom migavaca, moglo bi neko dugmence negde da se uglavi, to nije loša ideja, pogotovo kad si cele noci negde parkiran na neosvetljenom mestu pored puta. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9740 Posted December 7, 2013 Ako sam dobro shvatio, pitaš i da li Fiat ima odvojeno levo i desno parking svetlo.Pritisneš dugme za parking svetlo i onda ručicu žmigavca pomeriš na onu stranu gde želiš da ti sija...npr. ako hoćeš da ti sija leva strana auta, onda ručicu žmigavca pomeriš kao da pališ levi žmigavac. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dusan_veli 0 Posted December 10, 2013 citam ovaj post ali mi i dalje nije jasno kako da namestim da mi radi pozicija bez kljuca a da je ukljucena na rucici, do sad sam bio u kola i nisam mogo da napravim, kad pretisakam onu plastiku na bravi nista se ne desava, kad stavim kljuc u neki medju polozaj kao klikne ali mi se cela brava pomera tako da to nisam napravio Quote Share this post Link to post Share on other sites
Poky 0 Posted December 10, 2013 Ako sam dobro shvatio, pitaš i da li Fiat ima odvojeno levo i desno parking svetlo.Pritisneš dugme za parking svetlo i onda ručicu žmigavca pomeriš na onu stranu gde želiš da ti sija...npr. ako hoćeš da ti sija leva strana auta, onda ručicu žmigavca pomeriš kao da pališ levi žmigavac. Probao, kod mene neće @ dusan_veli, ubaciš ključ u bravum pritisneš ono dugme ispod ključa i okreneš ključ u suprotnom smeru od onog na koji inače okreneš da bi dao kontakt, pa možeš da izvadiš ključ napolje, pozicija ostane uključena. Na ručici ne mora da bude uključena pozicija, Quote Share this post Link to post Share on other sites
dusan_veli 0 Posted December 10, 2013 e to nisam probao, ali poenta je da napravim da ne moram da radim to sa kljucem nego jednostavno da kad okrenem rucicu na polozaj pozicije da se pozicija uplai, kao sto je na mnogim vozilima,pezo,golf,citroen.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Poky 0 Posted December 10, 2013 e pa nemože, s jedne strane je to ok jer ne može da se desi da zaboraviš poziciju pa ti isprazni akumulator, a sa druge strane, moglo je da bude jednostavnije, ali eto, bar nam život nije toliko monoton kao kod vozača pezoa, golfa, citroena ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
dusan_veli 0 Posted December 10, 2013 sve se da napraviti, samo da pronadjem zice koje su za poziciju spojim direktno i napravim, pa vam javim da li je prjekat uspeo ili ne Quote Share this post Link to post Share on other sites
Poky 0 Posted December 10, 2013 hahaha, ja cu, ako se ustanovi da vec ne postoji neka caka, da ugradim neki prekidač za razdvajanje leve i desne strane pozicije, a ti smisli kako da je uključiš na prekidaču ručice bez kontakta. Quote Share this post Link to post Share on other sites