Jump to content

Recommended Posts

Na prodaju Ferrari 288 GTO za tri miliona dolara

 

144453-ferrari%20gto%201.jpg

 
McLaren Boston iz SAD-a ja na prodaju ponudio Ferrari 288 GTO iz 1985. godine, i to po ceni od 3.050.000 dolara.
 

144454-ferrari%20gto%2011.jpg

 
Radi se o jednom od 272 proizvedena primerka, u Rosso Corsa boji i sa crnim enterijerom, dok se za pogon brine 2.8 litarski V8 motor (u paru sa manuelnim menjačem).
 

ferrari%20gto%201111.jpg  144455-ferrari%20gto%20111.jpg

 
Automobil je do sada prešao 12.900 milja (20.801 km), a između ostalog ima i fabrički ugrađen klima uređaj i el. podizače stakala.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

jaylenogarage.jpg Jay Leno i 1985. Ferrari 288 GTO

 

2.88 V8 sa 400 konja. Počelo se od modela 308, ali je suštinski potpuno drugi auto. Lakši je od njega oko 400 kilograma. Proizvodio se samo tek malo manje od 4 godine, i tokom te kratke proizvodnje napravljeno je 272 komada. Onda izlazi F40, tako da je ovaj auto, sa današnjeg aspekta, ostao u senci modela F40 jer se paraleleno nikako nisu mogli prodavati... 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ukrali mu Ferrari 288 GTO vredan 2 miliona evra

 

ferrari_GTO 1.jpg

 

Nemačka policija intenzivno traga za kradljivcem koji je na krajnje drzak način otuđio skupoceni Ferrari 288 GTO. Italijanski superautomobil, vredan dva miliona evra, vlasništvo je trgovca oldtajmerima iz Dizeldorfa kome se javio zainteresovani kupac. ''Kupac'' je zatražio i dobio probnu vožnju u ponedeljak, ali uz prisustvo trgovca. Probna vožnja je bila planirana regionalnim putem B9 i autoputem A46 prema Dizeldorfu, uz promenu vozača.

 

ferrari_GTO 11.jpg

 

Baš dok je obavljana promena vozača, oko 14:15 sati, desila se skoro nezamisliva scena. Prodavac Ferrarija je izašao iz vozila, a navodni kupac je to iskoristio, dao gas i nestao sa sportskim automobilom na glavnom putu B9 u pravcu Dormagena! Potraga za ekskluzivnim vozilom do sada nije uspela. Crveni Ferrari 288 GTO je prvi put registrovan 1985. godine, a nosi tablice D-06073.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Policija pronašla Ferrari 288 GTO koji je nedavno ukraden na ''test'' vožnji

 

ferrari_GTO 1.jpg

 

Neimenovani prodavac i vlasnik skupocenog Ferrarija iz 1985. godine je izjavio policiji u nemačkom gradu Dizeldorfu da se sastao sa navodno zainteresovanim kupcem za njegov kolekcionarski Ferrari 288 GTO. Krenuli su na test vožnju, prvo sa vlasnikom za volanom. Nakon kraće vožnje u kojoj je vlasnik pokazao navodnom kupcu da se radi o pravoj vozačkoj mašini, odlučili su da zamene mesta. Tom prilikom je, tada još uvek deklarisani kupac požurio da sedne na vozačku poziciju i zatekao vlasnika nespremnog, odjurivši u nepoznatom smeru pre nego što se ovaj snašao. Nakon toga, izgubio mu se svaki trag a nesrećni vlasnik jednog od najređih drumskih Ferrarija je brže bolje o svemu obavestio policiju. Ukupno je inače napravljeno samo 272 ovakvih automobila, pa ne čudi velik interes ''kupca''. Svi primerci su pokretani 2.9 litarskim V8 biturbo motorom koji je razvijao 400KS i 496 Nm.

 

Uprkos tome što je krađa 288 GTO-a izgledala propisno filmski, automobil je ubrzo pronađen u garaži u blizini mesta Grevenbrojh. Vrednost automobila se procenjuje na oko 2 miliona evra. Kradljivac međutim za sada još nije pronađen ni identifikovan, bar prema informacijam s kojima policija izlazi u javnost. Pored toga, policija nije saopštila u kakvom stanju je automobil pronađen, ali s obzirom na vrednost, ne očekuje se da je oštećen ukoliko je namera krađe bila prodaja na crnom tržištu. Drugo objašnjenje koje se nameće kao logično jeste da je sve zajedno slučaj izliva strasti prema vožnji vrednog Ferrarija, s obzirom da kradljivac očigledno nije imao u tančine razrađeni plan bega, što bi moglo da se očekuje da se radilo o profesionalcu koji se namerio na izuzetno vredan automobil.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×