Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Räikkönen u Red Bull-u od sledeće sezone?

Recommended Posts

Kimi-Raikonen.jpg

Vlasnik Red Bulla Dietrich Mateschitz priznao je u razgovoru za Speedweek.com da je Finac Kimi Räikkönen kandidat za dolazak u njegov tim u Formuli 1 sledeće sezone. Gotovo svi svetski mediji su se nakon prošlonedeljnog incidenta na Velikoj nagradi Malezije raspisali o tome da će trostruki svetski šampion Sebastian Vettel sledeće sezone dobiti novog timskog kolegu u Red Bullu.

Vettel je u Sepangu, uprkos izričitim naredbama šefova tima, prestigao Webbera i ukrao mu pobedu što je izazvalo bes Australijanca. U takvim okolnostima ne izgleda previše realno da će Webber na kraju sezone produžiti ugovor, što bi značilo da je otvoreno mesto Vettelovog pomoćnika.

Poslednjih dana je kao moguće pojačanje počeo da se pominje bivši svetski šampion Räikkönen koji trenutno vozi za Lotus, a na uvodnoj trci sezone u Australiji je osvojio prvo mesto. ''Kimi je smiren i brz i uvek je kandidat za naš tim'', poručio je Mateschitz. Ipak, za vlasnika Red Bulla ni priča oko Webbera nije završena.

''I Mark je definitivno naš kandidat za 2014. godinu. Da li će on otići, zna samo on, ali kod nas je uvek dobrodošao'', poručio je Mateschitz i zapravo dao na važnosti glasinama da je i Vettelovo mesto u Red Bullu pod znakom pitanja jer je Ferrari već bacio udicu aktuelnom trostrukom šampionu.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
Raikonen razmišlja da sledeće sezone pređe u ekipu Red Bula
 
Kimi-Raikonen.jpg
 
Kako prenosi Beta, finski vozač tima Lotus u Formuli jedan, Kimi Raikonen rekao je da razmišlja da sledeće sezone pređe u ekipu Red Bula umesto Australijanca Marka Vebera.
''Ništa još nisam potpisao, ali koju god odluku da donesem, biće teško. Ovo nije prvi put u karijeri da imam nekoliko opcija i sačekaću da razmislim šta je najbolje za mene. Teško je reći u ovom trenutku šta je dobro, a šta loše'', rekao je Raikonen za francuski list Ekip. Veber (36) je u četvrtak najavio da će na kraju sezone napustiti ekipu Red Bula i preći u novi sportski program Poršea, koji uključuje i trku 24 časa Le Man.
''Da nije bilo Lotusa ne bih se ni vratio u Formulu jedan. Nemam razloga da se žalim, ali uvek postoje stvari koje moraju da se poboljšaju. Imao sam neke velike uspehe sa ovim timom i time će moja odluka biti znatno teža za doneti'', rekao je Raikonen. Finac, koji je 2007. osvojio šampionsku titulu kao vozač Ferarija, krajem 2009. je odlučio da napusti Formulu jedan, ali se početkom prošle godine ipak vratio.
 
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fetel nema ništa protiv da Kimi Raikonen sledeće sezone pređe u Red Bul
 
Sebastijan%20Fetel.jpg
 
Kako prenosi Beta, trostruki uzastopni svetski šampion Formule jedan, Nemac Sebastijan Fetel, izjavio je da ne bi imao ništa protiv da Finac Kimi Raikonen sledeće sezone pređe u Red Bul. Vozač Red Bula Fetel je u nedelju, prvi put u karijeri, pobedio u trci za Veliku nagradu Nemačke. On je samo za sekundu bio brži od Raikonena, s kojim se do poslednjeg kruga borio za pobedu. Svetskom šampionu iz 2007. godine Raikonenu na kraju sezone ističe ugovor s Lotusom, a mediji spekulišu da će u Red Bulu zameniti Australijanca Marka Vebera, koji se na kraju sezone povlači iz Formule jedan.
 
''Mnogo poštujem Kimija, oduvek je prema meni bio otvoren i iskren, pa ne bih imao ništa protiv da dođe. To bi bio veliki izazov. Nisam razgovarao sa članovima ekipe, ali videli ste da su u poslednjih nekoliko trka dobro vozili i momci iz ekipe Toro Roso. Menadžment će doneti konačnu odluku'', rekao je Fetel za Sky Sports. Mediji su spekulisali da su čelnici Red Bula postigli dogovor s Raikonenom na trci u Silverstonu, a da su među kandidatima bili vozači ekipe Toro Roso Žan Erik Vernj i Danijel Rikardo.
''Ja ne donosim odluke i te stvari zaista ne utiču na moje nastupe. Ove godine idem korak po korak, a sledeće godine nas čekaju nove stvari i nove promene pravila, vozila, motora. Imaćemo mnogo posla'', rekao je 26-godišnji Nemac.
Direktor ekipe Red Bul Kristijan Horner rekao je prošle nedelje da će posle dogovora sa najbližim saradnicima konačnu odluku o dolasku novog vozača doneti vlasnik ekipe Ditrih Matešic.
 
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Red Bull - Raikkonen ili Ricciardo?
 
kimi-rajkonen%20546.jpg
 
U Red Bullu su razotkrili sve karte i otvoreno priznaju da je potraga za naslednikom Marka Webbera spala na dva slova, tj. dva prezimena. Tako je Red Bullov šef tima Christian Horner potvrdio da su u igri još samo Kimi Raikkonen i Daniel Ricciardo. Jean-Eric Vergne je očigledno i zvanično izgubio bitku od svog timskog kolege Ricciarda, a šta Kimi zaista misli o mogućem prelasku u Red Bull to valjda i on sam ne zna, ili se time ne zamara.
Kimi uopšte ne želi da javno govori o mogućoj promeni sredine, dok u Lotusu tvrde da će Finac sigurno ostati i da ni u jednom drugom timu neće imati takvu slobodu kao kod njih, a s druge strane Red Bull ga obasipa komplimentima. Doduše, nekako je teško poverovati da će u Red Bullu uspeti ukrotiti ''ledenog'' Finca i da će mu uspeti usaditi poznatu nemačku disciplinu.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bi'e yajebano ako uzavri finska krv. Kimi navikao da bude prva zvezda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...