Jump to content
FAS Goran
mabaus

Fiat Nuova Croma - slaba svetla?

Recommended Posts

interesujeme da li jos neko ko vozi noviju kromu ima problem sa kratkim svetlom. Odnosno cini mi se da kratko svetlo nije bas jako nekako mi previse sveti slabo, pomislio sam da je do sijalice medjutim sad sam zamenio sijalice i isto je, inace sijalica je h1 Decko koji mi je menjao sijalicu inace radi u servisu za americke automobile i kaze mi da ne zna zasto slabije baca svetlost, kaze da ta h1 treba da ima dobru svetlost. pa me interesuje da li je neko imao slican problem i kako ga je resio. Hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Resices problem ugradnjom xenona :) H1? Znaci imas projektore u farovima? Ako je sve ok, nema razloga da lose sijaju, ja imam xenone, a skoro sam se vozio u jednoj koja je imala obicne h1, pre ugradnje xenona i sija ok. Ako nema nekih problema sa instalacijom, tipa da je losa masa itd. Jedino ostaje da su sociva losa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam, ne secam se tacno kako izgledaju i kojih su dimenzija, nisam obracao paznju... U principu uvek ide ceo far, osim ako nekim slucajem ne nadjes samo projektor ili po dimenziji i sl odgovara neki drugi, pa se samo prepakuje... U sustini, jako tesko izvodljivo i u 90% slucajeva se manja ceo far. Mada, mala je verovatnoca da su stradala oba sociva iz nekog razloga... Mlad je to auto ipak? Kad stanes naspram nekog zida, sta se desava, da li previse rasipa svetlo, snop nije kako treba ili je jednostavno samo svetlo slabog intenziteta kao da sijalica tinja, kao da ne sija punom snagom?

Konkretno desilo mi se da na vectri jednoj covek se zali da lose vidi sa fabrickim xenonima i kad je far bio napolju otvoren vidim da su socifa bukvalno unutra garava i kao nagorela, samo sto nisu imala cadj po sebi neku... Kad je to obrisano i vraceno sve na svoje mesto, naravno i nove sijalice neuporedivo bolje se videlo. Pocni prvo od instalacije, vidi da li je sve ok, ima dobar kontakt, dobija masu lepo... Ako je tu sve ok i sijalice dobre, trazi dalje mora problem biti u socivima.. Ili to ili su matirali, lose podeseni ili sta vec... Nema tu mnogo opcija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

koja croma ima sociva? restiling od 2008 godista?

Terza brate, koliko su tebe izasli ksenoni, i jesu sa onim ponistivacima?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, od 2008 imaju sociva... Inace, nema neka svetla ta koja ima fabricka sociva sa h1 sijalicom, ne sija nista posebno... Ugradnja xenona je skroz druga prica i progledas, tu nema sa. Mene su H7 4300k sa ac slim balastima i ponistvacima gresaka izasli 80evra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav ljudi, bavim se ugradnjom Xenona. Sočivo može da se promeni. Ukoliko far nema sočivo, može naknadno da se ugradi. Bez sočiva ili projektora, mnogo se rasipa svetlost. Ukoliko imate problem sa svetlima, pre svega treba očistiti farove, pa zatim onda ugraditi Xenone.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...