Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Neuništiva Subaru Impreza

Recommended Posts

Vozeći Subaru Impezu STI na trci kanadskog reli šampionata, Leonid Urlichich izgubio je kontrolu nad vozilom pri brzini od 225 km/h i udario zadnjm krajem u banderu pored staze, da bi odmah zatim nastavio trku i - stigao na cilj kao drugoplasirani. Ipak, za Leonida, poznatijeg pod nadimkom Crazy Leo, prva trka kanadskog reli šampionata 2012. mogla je da se završi mnogo tragičnije.


Njegov Subaru zaneo se na jednom pravcu na stazi prekrivenoj snegom, nakon čega je automobil počeo da se nekontrolisano okreće. Ta rotacija ga je verovatno i spasla, jer se vozilo okrenulo za 180 stepeni i udarilo u stub svojim zadnjim krajem, a pomoglo je i to što je snežni pokrivač pored puta neposredno pre udarca malo usporio njegov automobil. Nakon udesa, automobil se odbio nazad na stazu, a kada je čuo glas suvozača koji je nastavio da mu daje instrukcije kao da se ništa nije dogodilo Leo se uprkos ozbiljnom oštećenju na vozilu vratio u trku i završio je na drugom mestu.
 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gledam ovaj deo gde je snimano iz auta kako ide ka banderi 0:28 i razmišljam šta mu prolazi kroz glavu kada shvata da ne može da iskontroliše auto :nuke:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brate,tu retko ko sta moze da misli to ti je sekund bukvalno, ja sam se par puta okretao sa korsom gsi na snegu onako vezbao kao budala po snegu, pa mi se osladilo dok nisam video sta je moglo da mi se desi :thumbdown: to je neverovatan osecaj kada se okrenes, bukvalno sekund, vidis tek kada se zaustavis i tek onda razmisljas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I posle 6 godina smo ipak našli jednu koju su uspeli da unište :lol:

 

Slavio novu godinu turiranjem Subaru Impreze WRX STI, pa uništio motor

 

175303-subaru wrx.jpg

 

Subaru Impreza WRX STI među ljubiteljima brze vožnje uživa visoki status. Ovaj kompaktni automobil za ne preterano visoku cenu nudi vozački doživljaj trkačke mašine, a sve zahvaljujući potentnom četvorocilindričnom bokseru, fino izbalansiranom oslanjanju i performansama Subaruovog simetričnog integralnog pogona. Zbog svoje popularnosti Impreza WRX STI neminovno završi i u rukama vozačima koji su do tada njome možda upravljali isključivo u nekoj virtuelnoj igri, a koji ne razumeju osnove mehanike i termodinamike. Jedan takav novopečeni vlasnik je svoj primerak uništio, ili bar prilično oštetio, tokom novogodišnje proslave. Kao što je objasnio u statusu na Facebooku - samo je želeo da proizvede malo buke turirajući motor Impreze do besvesti.  U najgorem slučaju moglo bi se reći da će Imprezi biti potreban novi motor, a u najboljem slučaju – neka skuplja popravka. Mesta i vremena za turiranje motora u prazno svakako ima, ali to ne reba raditi predugo dok automobil stoji na mestu bez hlađenja. Mnogim vlasnicima Ferrarija i Lamborghinija je na ovaj način izgoreo i celi automobil, pa je vlasnik Subarua dobro i prošao. U video isečku kojeg možete pogledati jasno je da je čovek uspeo da proizvede dosta buke, ali i jednu finu eksploziju nakon koje je Impreza počela da proizvodi čudne zvukove, pa je motor, kako se čini, odbio da dalje sluša naređenja. 

 

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...