Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
misosneza

Tempra 1.6 IE SW - skidanje letve volana

Recommended Posts

Da li treba nesto posebno da znam da bi' skinuo letvu volana ?

Manzetna nije na vreme promenjena i sada curi ulje. Ustvari i nije curelo vec kada sam upalio auto skoro sve je izaslo za nekoliko sekundi.

Skinuo bi' je da vidim sta dalje da radim, ali pre toga bi' se posavetovao, mozda mi se nesto podvuce i napravim jos veci problem.

Nemam kanal, niti mogu da vozim, auto je u garazi, podignut na panjeve, skinuo sam tockove, e sada bi' otkacio spone.. crevo za ulje.. poluge menjaca..(su isto pricvrscene za nju)..volan i tako te delove ne znam tacno sada, pa eto ne znam da li gresim negde.

Uglavnom uskoro cu morati da je skinem i u svakom slucaju hvala. Pozdrav.

Cudno mi je to sto ulje iz nje nije curelo , niti je ikada dolivano i onda odjednom izaslo sve .( Dat je malo jaci gas i tad je sve iscurelo ).

Otkacis spone, 2 crijeva s nje (pazljivo s holenderima), iz kabine odvrnes saraf/maticu 13 koji drze krst volana za letvu, 2 sarafa ispod auta drze letvu za most, otkacis poluge mjenjaca s nje, i slobodna je....problem je obicno za izmanevrisati je van, ja sam popustao kompletan most kod sebe i to ti da prostora par centimetara koji su ti potrebni da bi je izvukao van, slobodno odvrni most, jedini pravi problem za pripaziti je zadnji nosac motora koji se veze za most, tu poturiti dizalicu i lagano spustati i nema problema, ostatak mosta ce samo da se "objesi" na kuglama/amortizerima....nije toliko komplikovano koliko zvuci :)

Hvala Vam za ovakvo detaljno objasnjenje . Spone sam vec skinuo i da kazem , cekao sam dalja uputstva . Za sada mislim da mi je sve jasno . Pozdrav !

Letva je otpustena , jos samo da je izvucem . Nisam jos most otpustio , jer sam pokusao da otpustim zadnji nosac motora i da tako napravim vise mesta , ali slabo sta sam uspeo , dobio sam vrlo malo mesta , sutra cim stignem sa posla odvijam most i vadim letvu , pa cu da odlucim sta cu sa njom !

Nisam uspeo da je izvucem . ne znam kako i gde da otpustim most ! Da li ima vise srafova , ne vidim koje tacno treba da otpustim . Cini mi se da treba poodvijati dosta srafova da bi' se most spustio 2-3 cm , koliko mi i treba .

Ne osrafjaj most, osrafi drzac sto drzi menjac za sasiju sa tri 13 i traveznu sa 19 , predhodno stavi dizalicu pod motor ako nemas onaj lazac za dizanje motora i povuci motor prema napred i izacice letva.

Izvukao sam letvu . Ipak sam morao da otpustim ceo most , pokusao sam da odguram ceo motor , ali ipak taj most smeta ! E sada videcu da li ce neki majstor da uspe da mi zameni semering ili sta vec na desnoj strani letve jer je tu izaslo skoro svo ulje i to za nekoliko sekundi . Ona nema nikakav luft i sasvim je dobra ! A ukoliko ne bude moglo nacicu polovnu itt .( u daljem tekstu i tako to ). Pozdrav i jos jednom hvala svima . Forum je fantastican i od velike pomoci .