Jump to content
FAS Goran
Mihailovic

Lybra - "mrtav" CD drive za navigaciju

Recommended Posts

Pozdrav.

Još uvek upoznajem moju novu Lybru (1.9 jtd, sa navigacijom) i primetio sam sledeće: CD drive u gepeku, koji bi trebalo da učitava softver i mape za navigaciju je takoreći "mrtav". Ustvari, sijaju neke dve LED diode na njemu, ali kad ubacim CD do pola, onda, umesto da on uvuče disk, jednostavno - ništa ne radi. Pošto imam taj originalni CD (znam da tu nema mapa za Srbiju), probao sam, naravno, da sam ubacim CD do kraja (uz pomoć drugog CD-a) ali džaba.

Molim za pomoć. Da li možda i ovo "već viđen" problem kod Lybre ? Da li ima nekog kratkog i efikasnog rešenja, ako je u pitanju već poznat trivijani kvar ? Unapred hvala !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav druze!

Reci mi, jesi li dosao do zakljucka u vezi sa ovim problemom? Moj navi cd-rom se ponasa identicno, pa iako znam da ne mogu da koristim navigaciju u Srbiji, voleo bih da znam ima li mu pomoci ili da ga iskopcam skroz...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam sredio ovaj problem. Nekako uvek ima manjka vremena i para da to odnesem kod nekog elekroničara. A zapravo, sve i da popravim, mapa nemam, ne samo za Srbiju, nego nema ni aktuelnih, najnovijih mapa za Evropu. A ono što ima, košta trista đavola.

Upravo sam se vratio sa puta, bio sam u Češkoj u Pragu. GPS navigacija za put i nije toliko potrebna, jer uvek ima putokaza, ali za sam Prag mi je bila neophodna. Koristio sam posebni, eksterni GPS, a mape su bile ažurne sa decembrom prošle godine, i opet je bilo malih problema. Mogu misliti kako bih se proveo da sam imao mape stare 3 i više godina. Za strani, veliki, nepoznati grad - neupotrebljivo.

Tako, čitavu ovu priču sa navigacijom na ICS-u polako zaboravljam i ostavljam ad-akta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potpuno se slazem, ja sam isto razmisljao kako da osposobim to, a onda sam shvatio da je jedina prednost veliki ekran i sto je vec u konzoli. U sustini, i da uspemo da ga napravimo da radi, ne bi bilo ni pola funkcionalno kao neki osrednji gps sa azurnim mapama. Posebno ako se uzme u obzir nedostatak touchscreen-a...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav kolege... I ja imam problem sa cd-drajvom,ali druge vrste...

Naime mene je nasa dobra i postena carina oladila za cd-drive i jos sto sta...

pa me zanima da li mozda neko zna gde mogu da kupim doticni posto se ubih trazaci al ne vredi...

Pomoglo bi mi i kada bi neko od vas postovao neke oznake sa tog uredjaja tipa serijski broj,model,bilo sta sto bi mi pomoglo u trazenju..

Nabavio sam update za ics i opelove mape koje rade na lybri al do uredjaja nikako da dodjem...

Unapred zahvalan..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...