Jump to content
FAS Goran

garrett

Members
  • Content Count

    22
  • Joined

  • Last visited

About garrett

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Lancia Lybra 2.4 JTD SW Emblema
  1. No comment. Meni je ovo ostao neostvareni decacki san
  2. Odlican auto! Cak nije ni bitno da li je prava kilometraza, meni je majstor rekao da ako na 1.9 jtd radis generalku pre 500.000km - znaci da nisi umeo da ga vozis
  3. Hvala vam svima drugari! Nadam se da ce sluziti - pazena je kao kraljica . Razmisljao jesam o chip tuningu, mada stvarno mi retko kad nedostaje snage, ali najveci strah mi izazivaju price o pokidanim plivajucim zamajcima koji nisu mogli da izdrze taj novo-dobijeni preveliki moment... Zato se ne igram sa tim jos uvek. Sto se registracije tice, sad nekako sve to deluje bezveze kad imate aute sa 1.400cc od 170ks - ili mozda bolji primer 1.9 jtd (TiD, DTI) sa istih tih 150ks kojima je porez 5x manji. Ali opet, tesko je naci auto u ovakvoj opremi ako nije malo jaci motor, zato se ne kajem (osim par dana pre i posle registracije ). @-Jovan-FF- Ako je taj tvoj bivsi 2.2 DTI isto sto i 2.2 TiD u SAAB-ovima - za taj motor vredi i vise dati godisnje jer je nepoderiv (bukvalno)
  4. Kod mene (ICS NAV) piše npr. od 17.30 ako sam auto upalio u pola šest popodne i prikazana potrošnja je prosek od tad pa do sadašnjosti. E sad, ako stanete da kupite nešto u prodavnici, pa nastavite dalje, i dalje piše od 17.30 sve dok auto nije ugašen više od 2 sata, nakon čega se restartuje i piše novo vreme paljenja. E sad, u svakom trenutku je moguće restartovati da počne ponovo. Drugar koji ima 1.9jtd iz 2001. mi kaže da mu trip komp laže po litar čak (prikazuje manje), dok meni nikad nije lagao više od 0.1, a merim uvek od čepa do čepa.
  5. Al sam ga rastavio... Više ga niko nikad sastaviti neće . Savet za nekvalifikovane entuzijaste kao što sam i ja sam: Ne rastavljajte sami! Vidim ja da ce da padne neki loudlink, zaribaće mi BOSE od nekorišćenja...
  6. Hvala ti, sad će da padne rasklapanje!
  7. Ćao drugari, Hteo sam da proverim sa vama da li neko ima iskustva sa sličnim problemom: Ja imam NAVI ICS varijantu i povadio sam čitav sklop da bih ga očistio i naterao da proradi (evo ga sad kod mene u garaži). Problem je što CD changer ne može da izbaci patronu sa diskovima od kada sam uzeo auto (ima već godinu i po dana). Kada sam sve poskidao i ponovo prikačio na napajanje i kablove vidim da menja slotove i čujem da učitava, a na displeju auto javlja no disk, što je u redu jer stvarno nema diskova unutra. Ali ne mogu nikako da izbacim fijoku da stavim diskove. Na dugme ne reaguje i potpuno sam zbunjen i ne znam šta da mu radim... Svaki savet znači... Hvala!
  8. Drugari, pazite sad ovo: Dodjem (ne)normalno na posao pre nedelju dana, auto ide kao zmaj, odrobijam osam sati, sednem u kola, krenem... 1. ne cujem motor 2. ide kao yugo skala 55 Preznojim se od muke, shvatim ne radi turbina, ali uopste! Nema greska, nema nista, samo ne radi turbina. Izadjem na gazelu, namolim ga na 100 u cetvrtoj, predje nekako 3.000 obrtaja - ukljuci se CHECK ENGINE. Nekako mi bilo lakse nego dok nije nista javljao. Jedva se dovucem kuci uz par pogresnih procena da nesto mogu da izvucem i da negde mogu da se ubacim... Elem, ispred kuce otvorim haubu i sunce me obasja: maleno, neugledno, nikakvo crevo je puklo! To je jedno (krace) od ona dva sto izlaze/ulaze iz/u overboost na hladnjaku. E sad, posto ej to vakuum crevo, nisam hteo da se zezam i igram s tim, nego odem sutradan na Bubanj potok i nadjem bas takvo (vakuum - cetvroka) i kupim metar i po, da se nadje. Metar je 150rsd, ja sam iskoristio 300mm da resim problem. NAPOMENA: Kad sam to sve obavio, turbina je odmah normalno radila, ali je sijalica ostala dok nisam prvi put ponovo presao 3.000 obrtaja. Nadam se da ce ovaj post pomoci nekome u buducnosti da se ne nervira kao ja sto sam se pojeo tih 2 sata dok sam vozio 2.4 JD
  9. Ja po upaljenoj lamici ESP-a obično znam da je vreme za promenu stabilizatora ili viljuške ili za centriranje trapa pošto ga i najmanje pomerena osa zbunjuje.
  10. Ja iskreno ne planiram da ih skidam, nije mi dovoljno ružno sa njima da bih se mučio svaki čas , ali pretpostavljam da bi moralo da se nečim lepi na tim jezičcima koji drže da ne ispadne poklopac... Registracija mi je 2011. kad sam uzeo auto bila 600 eur, sada sam na kalkulatoru registracije dobio 54.500 rsd, a videćemo koliko će to u julu biti eur . Kad uđe u ono da je starija od 10 godina biće još 50 - 60 eur manje. Unutra je jednostavno prelepa, slikam i kačim slike čim dođem kući s posla!
  11. Eto, sramota me je što tek sad nastavljam priču, ali u današnje vreme slabo se ima vremena za bilo šta, a opet toliko korisnih saveta sam pokupio na FLCS forumu da osećam potrebu da i ja koliko-toliko doprinesem... Dakle, prošlo je godinu dana od kada sam uzeo auto i odmah da kažem: Oduševljen sam! Daleko od toga da nije bilo problema, što sitnih, što krupnih, ali kada se sve izvaga - Lybra mi se uvukla pod kožu. Model je 2003 Emblema 2.4jtd sa 110kw (150ks), ICS Navi, Tabacco koža sa grejačima i fabričkim 16" felnama. Od onoga što znam da nema tu su xenon i šiber... Kada sam je uzimao kvačilo je bilo pri kraju i to sam znao, čak prodavac sa placa nije to ni krio. Međutim, uz to je otišao i plivajući. Sve ukupno je koštalo oko 600 eur u ovlašćenom servisu u koji više ne idem . Drugi problem koji se javljao je bila povremena blaga blokada sva 4 točka što je uzrokovalo zagrevanje kočnica i felni i taj problem sam rešio opet u ovlašćenom servisu nakon što sam neuspešno pokušao da otklonim problem u druga dva manje poznata. Sve ovo se dešavalo u prvih mesec dana. Nakon toga sam, pored redovnog malog i velikog servisa (ovlašćeni servis, 150 i 500 eur, respektivno) imao još zamenu termostata i 1 viljuške + 2 stabilizatora napred i 1 nazad. Zvuči puno? Majstor u čijem servisu poslednjih 6 meseci održavam auto mi je rekao da prethodni vlasnik jednostavno nije ništa menjao na autu, sve je bilo originalno. Čekao je da dovoljno stvari sazri za zamenu da ga proda. Ali u tome je caka Auto sam platio 3.000 eur u takvom stanju pre godinu dana i uz investiciju od 1.500 eur dobio fantastičan auto od koga se sad ne bih mogao odvojiti. Potrošnja koju daje trip computer, za koji sam utvrdio da je tačan u 0.1l, varira od 9 po gradskoj gužvi, preko 7 koliko mi je neki prosek, do 5 koliko mi je bilo na relaciji Beograd - Bar. Prešao sam za ovih 10 meseci 22.000km koje nisam ni osetio, a nadam se da će biti bar još 5x toliko... A sada manje priče - više slika
  12. hehe hvala! Zaboravio sam da okačim slike, a obećao sam pre godinu dana (http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=49236&hl=&fromsearch=1)... Pokušaću večeras u toj staroj temi da predstavim, pre svega zbog svog iskustva do sada, što sa autom, što sa servisima. A sad odgovor: Majstor koji mi je montirao mi je rekao unapred: 90% ovih zaštitnih kapica se polomi pri prvom skidanju, jer auta stoje na suncu, kiši, snegu i vetru i plastika postane krta. Zato mi je ponudio da ja sam pokušam da skinem da ne bi on bio kriv. Ja sam mu, naravno, prepustio - čovek se samo time bavi i očigledno zna sve cake. Poenta je da se pljosnatim šrafcigerom gurne jezičlak plastični koji je sa spoljne strane rupe (bliže tebi), pomeri se i onda polako podigne plastika drugim šrafcigerom. Epilog: 2 polomljena i 2 cela. E sad, kad već imamo to na lybrama, dobro je koristiti jer je vez sigurniji tako (šrafi se direktno u šasiju, video sam).
  13. Evo Goran je upravo i meni ugradio nosače, pa da se pohvalim i podelim iskustvo sa vama. Čovek je skroz profi, kada sam mu mailom tražio ponudu poslao mi je 2 maila sa slikama 2 različita modela nosača CAM, baš na autu kao moj, tako da sam iz prve ruke video kako izgleda. Odlučio sam se za skuplju varijantu TOTUS i izašlo me je 7k dindži sa sve nbjegovom dostavom kod mene kući + ugradnjom + nimalo beznačajnom hrpom saveta u vezi nosača i kofera. Sve preporuke za njega, a evo i slika:
  14. Kupio CAM nosače, nisam mogao da čekam. Može lock.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...