Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Zbog rekonstrukcije Gazele "par-nepar" vožnja u Beogradu?

Recommended Posts

beograd%20saobracaj.jpg

"Par-nepar" sistem zahteva od vozača da redovno gledaju u kalendar kako bi znali kada smeju da voze. Zbog rekonstrukcije "Gazele" u Beogradu će možda morati tako da se vozi.

"Organizacija saobraćaja i primena novog režima u vreme rekonstukcije 'Gazele' može da uslovi i krajnje mere poput uvođenja 'par-nepar' sistema koji podrazumeva da se mogu voziti samo automobili čiji se poslednji registarski brojevi završavaju parnom ili neparnom cifrom, izjavio je gradski sekretar za saobraćaj Dragoljub Đakonović.

"Par-nepar" sistem vožnje nije novost u Beogradu. Kada je početkom osamdesetih godina prošlog veka došlo do nestašice benzina vozači su mogli da voze samo određenim danima. "Parnim danima" su vozili oni sa registarskim tablicama koje se završavaju parnim brojem, a "neparnim danima" oni drugi.

Oni koji se sećaju toga kažu da je u početku bilo teško navići se, ali da su se brzo dosetili - komšije, prijatelji, kolege... su jedni druge prevozili do posla, škole, fakulteta...

Ovoga puta "par-nepar" ne bi bio uveden zbog štednje već zbog smanjenja gužve u saobraćaju.

"Mi još ne znamo kada će rekonstrukcija tačno krenuti i na kom potezu. Kada saznamo sve te detalje odrediće se i režim rada koji ćemo prilagođavati u zavisnosti od situacije na terenu", kaže Đakonović.

Prema njegovim rečima, ono što je sigurno jeste da će vozači koji se isključuju sa autoputa iz pravca Niša, biti usmeravani sistemom jednosmernih ulica - Sarajevskom, Gavrila Principa do Brankovog mosta, uz prilagođenu semaforsku signalizaciju.

"Ukoliko se pokaže da će taj pravac trpeti velika opterećenja, moraćemo da produžimo 'zeleni talas', što će ići na uštrb saobraćaja u Nemanjinoj ulici", objasnio je sekretar.

On je naveo da će vozila koja dolaze iz pravca Novog Beograda, Ulicom Jurija Gagarina, ili iz pravca Šida, biti usmeravana u Ulicu Vladimira Popovića, Zemunski put, preko Starog Savskog mosta, Karađorđevom i dalje Savskom ulicom do uključenja na autoput.

Što se tiče teških teretnih vozila, koja su u tranzitu, ona će biti usmeravana na obilaznicu, najavio je Đakonović.

On je objasnio da će teretna vozila koja idu ka Luci "Beograd" moći da dođu do Hercegovačke ulice, a oni koji žele da se priključe na Železnički integralni transport moći to da učine internim saobraćajnicama ispod Starog Savskog mosta i dalje desnim skretanjem u Karađorđevu ulicu.

"Na potezu Brankov most - Terazijski tunel ništa se bitnije neće menjati, s obzirom na to da je na njemu već dosta urađeno tokom sanacije 'Gazele'", ocenio je Đakonović.

Potez od Ulice Vase Čarapića do Uzun Mirkove biće dvosmeran, ali ovoga puta za sve kategorije vozila koji put nastavljaju ka Pariskoj, Kneza Sime Markovića, Pop Lukinoj i desnim skretanjem izlaze na Brankovu ulicu i Brankov most.

preuzeto sa - Auto Blog

-----------------------------------------

Sve razumem...i godine i pubertet...ali da i ovakve budale zapošljavaju, pa im još dozvoljavaju izjave da daju....to je već katastrofa... :wallbash:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Strashno..jezivo..... takvi nam kroje sve zivo...

Ja ujutru kad krenem na posao stajem na 3 od 4 semafora na potezu brankov most do zeleznicke stanice ( od toga su neki na 50-100 metara) a u pitanju je tranzit....valjda je logicno da se tu prodje brze

A sto se tice "par-nepara" (iz 80-tih godina) ja koliko se secam uredno platih (kao i svi ostali) registraciju na godinu dana a ne za pola godine ....

U zadnje vreme (sa ovim poskupljenjima goriva, zutim trakama i ostalim zabranama ) cini mi se kao da je cela poenta price da taxi i gsp zaradjuje

Edited by bglion

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sada bi rekao nesto ali nema smisla pisati ovde ruzne reci...ma reci cu pa sta bude bip...biiiip...biiiiibipbipbipbipppbip :)

Mogu da uvedu sta hoce guzve ce i dalje biti nenormalne od prvog dana kad se Gazela zatvori. Dosadili su vise i sa saobracajnicama i saobracajem i zakonom o saobracaju :sleeping:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^to sam i ja rekao danas kada sam prvi put cuo "vest", onda razmislio i shvatio da ce sa tim postupkom imati manje para u budzetu, manje ce ljudi kupovati gorivo, a to njima ne ide u prilog. To ce i oni shvatiti pa uskoro ocekujem da izmisle neku novu taksu ili recimo putarinu preko brankovog i starog mosta :) jer ce gazela biti zatvorena :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

A sto se tice "par-nepara" (iz 80-tih godina) ja koliko se secam uredno platih (kao i svi ostali) registraciju na godinu dana a ne za pola godine ....

Bas tako

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tako je...registraciju placamo za 365 dana...evo ja cu sada za mesec dana da istresem oko 25k...a posto zivim na Zvezdari a radim na NBGD-5 ili 6 dana nedeljno , hoce li mi neko refundirati novac...jeeeeeste !!!!!!!!!!!!!! :realmad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parni brojevi preko Gazele, a neparni brojevi preko Brankovog i savskog mosta, pa sledeci dan obrnuto... To bi tek bilo "resenje" za ove idiote!

Edited by radoznali

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pazi da necu da ostavim auto na parkingu jer ONI kazu da danas nije moj dan... Moj broj se ZAVRSAVA SA NULOM PA MOGU DA VOZIM NON STOP!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...