Jump to content
FAS Goran
Misko ///M

Punto mk.2 JTD - modul centralne brave?

Recommended Posts

Modul centralne brave je u sastavu kompjutera, evo ti šema:

eKxcJ.jpg

...ja bih koristio vod od dugmeta vrata (8) ili vodove od ključa (34) i (24).

Sve žice idu od konektora vrata u kabinu. Nije ih baš lako naći ali pažljivo i može se.

Share this post


Link to post
Share on other sites

posle ugradnje alarma moze da se desi da se aktivira (dere) alarm posle 10-15 minuta jer preko svetla u kabini i bodija koji ga kontrolise aktivira alarm

Share this post


Link to post
Share on other sites

nisam stigao da probam ali mozda jednosmerna dioda na vod za svetlo kabine moze da pojednostavi resenje probleme

Share this post


Link to post
Share on other sites

LED luster u kabini provereno rešava problem ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dioda je obavezna na kontakt vrata i to u pravcu kontakta ali alarmi danas to već imaju. Ja sam stavio Meta alarm (i Fiat ih ugrađuje) i memam nikakve probleme. Ni na ranijim kolima nisam imao problama (GT, Escalibur,Portman,Omega...). Iz ove šeme vidi gde je kontakt za centralnu bravu kao i (+)(-) kod osigurača u kabini, za vrata znaš gde su,a pronaći ću i za ostalo - migavci, sirena spoljna i dr.

WIUYr.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

auuu druze da si brat pa je mnogo ! ;)

...hvala puno na trudu nasao si tacno ono sto mi treba, gde zavrsavaju zice od motora centralne u kutiji osiguraca ! sa ovim ce biti pesma sama ugradnja :)

...samo slikanje ugradnje i detaljan opis de sam sta postavio nije bas 'zgodno' ali cu vrlo rado nekom preko zice ili uzivo pomoci oko ugradnje ako odluci to sam da radi, radio vec par puta iz pocetka na vise automobila i par prepravki na lose uradjenim alarmima i u sustini nista strasno kad se ima osnovno zicarsko znanje :)

muka je bila sa ugradnjom centralne na yuga i daljinskog otvaranja gepeka, ovo kad sve vec ima fabricki ja pesma samo treba lepo prespojiti zicke kod osiguraca i uzivati ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajd' da ne otvaram novu temu, nstavicu se na ovu, jer je slicna tema. Nemam centralnu bravu na puntu II e sad lik koji ce da mi stavi alarm kaze da ima priprema za centralnu samo fale neki kablovi koji idu od dzeka kod brave ka konzoli. E sad interesuje me da li ima to negde na otpadima da se uzme ili ne, jer se neko susretao sa tim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam da li si pogledao šemu na ranijem postu. Kompletna CB ima po 6 žica u prednjim i po 4 u zadnjim vratima. Tada treba i na ulošku ključa da imaš kontakte kao i na onim dugmadima iznutra za zatvaranje-otvaranje. Ako se taj deo oko brave preskoči, onda alarm samo upravlja motorčićem za otv-zatv i trebaju po 2 žice za taj motor u svakim vratima. Nevolja je što sve žice iz vrata idu preko konektora u vratima pa treba videti da li ima slobodnih pinova. Ja sam, na primer, za zvučnike u prednjim vratima morao da ubacim zice i uspeo sam nekom magijom da usadim nove pinove za njih u taj konektor. Ali mislim da ta žica za motor CB(obična dupla žica) može da se ubaci pored konektora i da neće smetati. Za tu opciju na alarmu ti treba dodatni modul sa dva relea - i zove se modul za CB.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^^ Sutra cu da idem do otpada nekog u BG da vidim da li ima da se skinu ti konektori sa nekog puntica.Pa cu da nosim mom elektricaru da namesti to i nabudzi alarm, jer se ja u autoelektriku apsolutno ne razumem. Odstampacu mu tu semu iz tvog posta, tvoj tekst i ako nadjem te konektore.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bio danas do servisa da pitam koliko kosta ugradnja prvenstveno daljinsko otkljucavanje-zakljucavanje,a zatim i alarma. To u kompletu izlazi tacno 90e. Poceo sam da razmisljam o tome da li bih ja to mogao sam da ugradim. Da,u pitanju je Punto 1.2. Videh ovde dosta korisnih informacija u vidu slika,ali ono sto me muci posto do sada nisam imao nikakvog iskustva sa ovim je to gde se ti konektori ili kako se vec zovu nalaze. Jel to tamo gde se nalaze i osiguraci,levo od volana?

Malo mi frka posto ne znam odakle uopste da krenem,a posle se nadam da ce ici vec nekako :)

Ne bi bilo lose da ispratimo ugradnju alarma kompletno sa slikama i kvalitetnim komentarima pa da vise ne bude problema na ovu temu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...