Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Reših i ja ozvučenje u kolima. Nazad na policu, stavio sam obične 17-ice marke Pioneer! :thumbup:

Mogu reći da sam prijatno iznenađen količinom basa koju sam dobio ugradnjom ovih zvučnika...nisam se nadao tome! Zvučnici sa ugradnjom su koštali 3000 rsd i mogu reći da sam zadovoljan.

Evo kako je sve izgledalo u toku ugradnje i kako sad izgleda:

01122010121.jpg 01122010120.jpg

05122010127.jpg 05122010128.jpg 05122010132.jpg

Evo i par slika nakon jesenjeg "ulepšavanja" i lickanja....pozdrav! :welcome:

05122010131.jpg 05122010130.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super izgleda nema sta i lepo uklopljeno,ja imam fabricki kas u marei hteo sam da joj ugradim dva sal zvucnika trosistemca 13-ke,u zadnje stubove gde inace stoje fabricki manji.Pa me zanima jel mi treba neko pojacalo ili jednostavno otpojim stare i spojim nove,jos uvej mi stoje u kutiji.A sto se tiče krajeva spone ,meni se sa prednjeg dela culo ono odvratno tk,tk majstor kaze amortizeri ,zamene mi oba amortizera ono se opet cuje(ali manje),ja po sopstvenom nahodjenju uzmem i sam zamenim stabilizatore i gume balans štangle i uradim optiku trapa,i opet se cuje pa sam mislio da libi mozda mogao staviti slike kraja spone da probam i to menjati. :whistle: sretna nova godina pozdrav :welcome:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prošla je zima, pa se desilo što sam očekivao. Otišao na kontrolu trapa, kad za zamenu - obe viljuške, gumice balans štangle (menjane prošle godine :wallbash: ), i desni stabilizator.

Zamena viljuški i stabilizatora i nije toliko komplikovana, ali ovih "kondoma" bogami jeste....ko ne zna na šta mislim, evo i nekih sličica.

18032011176.jpg

18032011175.jpg

Iako nisam imao utisak da su viljuške dobile luft (desna kugla i levi "silen" blokovi), tek sad vidim koliko je klaparalo. A gumice su odjednom dobile lufta(pa sam upravo iz tog razloga otišao na kontrolu)....kako, ne znam.

Elem, sad je sve, što se tiče trapa utegnuto...a dokle će biti tako, ne znam. Zaista, veoma vodim računa o tome kako i po kakvom putu vozim i trudim se da što više izbegavam rupe, ali opet to kod nas i nije toliko lako. :no

Stiglo proleće, a sa prolećem i nove slike.... :rolleyes:

26032011177.jpg 26032011178.jpg

26032011179.jpg 26032011180.jpg 26032011181.jpg

Gume su Hitris, 195/55/15. Udobnije su bile zimske (195/60/15), al šta sad. Ovako bolje "leži" na putu. :lol:

I ubrzava...a nadam se da će i manje goriva da troši!!!! :thumbsup:

U ovom trenutku na satu je 210500 km i nemam nikakvih problema sa motorom niti bilo čime.

Šta reći, osim - PREZADOVOLJAN!!!! :unworthy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da te dugo sluzi :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nadam se da hoće...videću, sledeće nedelje idem u Linc - naravno kolima. :thumbup:

Ovo će biti prvi ozbiljniji put otkako sam kupio Mareu.

Najduža relacija koju sam do sada prelazio je do 150 km i to bez "trunke" zamora. Videću kako će proteći put od skoro 800 km.

Planiram da odem do majstora, čisto da se uverim da je sve u redu (iako sam kod njega poslednji put bio pre 2 nedelje)...ali čisto preventive radi. :yes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pošto sutra krećem na put, malo sam sređivao Mareu.

Uobičajeno pranje i voskiranje, ništa posebno. Voskiranje - zato što jedino tako mogu skinuti masne fleke koje se talože od kotlarnice koja se nalazi u mojoj zgradi ( :wallbash: )....

Evo i nekih slikica, a o utiscima popovratku.

Nadam se da će sve proteći u najboljem redu i bez problema!!! :welcome:

10042011188.jpg 10042011189.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mnogo mi se svidja tvoj auto.Lep,lep...Nego te felnice od brava trofeo gde si pazario i koliko si ih platio,mlogo su doble.Ja zivim u malom mestu i nemogu nigde da ih nadjem a nebih da zapicim npr. do Sabca po njih...Pozdrav :welcome:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Genca, jedino internet....ja sam felne nasao na netu, polovniautomobili.com i to od nekog momka po relativno povoljnoj ceni - 120e....plus farbanje - kostale su me oko 200 e.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zahvaljujem :welcome:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za poslednjih sedam dana, pređeno je oko 1600 km, na relaciji Sremska Mitrovica - Linz (Austrija).

Put je protekao bez ikakvih problema. Obilaznice oko Beča i Budimpešte su zaista odlično odrađene i nema šanse da se izgubite....put je toliko dobro napravljen i signalizacija je zaista odlična, da vam GPS nije potreban ni u jednom trenutku!!!! :thumbsup:

Slika nemam nikavih ( :lol: ), jer sam toliko bio posvećen putu da sam zaboravio da slikam bilo šta.... :thumbsup:

Potrošnja se kretala oko 6 litara ED sa brzinama do 160 km/h, ali 90% sam vozio 120-130 km/h. Nema potrebe brže voziti. Put je trajao oko 9 sati, sa pauzama i "našom" srBsko-madžarskom granicom - između Austrije i Mađarske nema granice!!! :harhar:

Kod nas sam sipao MOL ed, a u Linzu na nekoj JET-petrol pumpi (cena 1,39 e)....ali baš nikakve razlike nisam osetio, ni u potrošnji ni u voznim karakteristikama - živeo MOL! ;)

Motor nije potrošio ni gran ulja, sve je proteklo u najboljem redu!!! :unworthy:

E sad, osetio sam na većim brzinama neke vibracije, na volanu najviše...naročito preko 140 km/h...trap je dobar i gume su u redu jer sam radio optiku pre mesec dana. Da nije do nekog nosača motora ili možda čak i letva volana? :question:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sebi uvek govorim da neću ništa ulagati u auto, ali đavo mi neda mira...moram nešto novo da stavim, ugradim...moram!!!! ;)

Ideja koju sam sproveo u delo,već je viđena kod kolege Xeroja na Marei( :unworthy: ).

Na netu sam naišao na neki kožni volan sa komandama, pa mi pade na pamet da isto i kod sebe napravim. Ugradio sam volan, i povezao funkcije volana i radia. :thumbsup:

Šta reći, osim da je ispalo ekstra. Voziš i ne moraš da šaraš pogledom po radiu ili po kolima tražeći daljinski.

Ovako sve to izgleda kod mene....

25062011250.jpg 25062011252.jpg 25062011253.jpg

Hvala Xeroju i Zokiju!!!! :unworthy: :unworthy: :unworthy:

Elem, pre 2 meseca su stavljene i dve nove gume. Vođen iskustvom Tigra(nikad više), rešio sam da pazarim i isprobam pneumatike iz premium segmenta - Dunlop Sport Fastresponse! Cena jednog pneumatika uopšte nije niska, ali za sada vredi svaki dinar. Velika, ali velika razlika u odnosu na ove Hitris. Čak se golim okom primeti razlika između 195/55 koje pravi tigar i Dunlop 195/55 - ispada da su Dunlop za nijansu šire, ali zato bolje drže u krivinama, i mnogo bolje koče...a i višestruko su udobnije od Hitrisa, a skuplje samo za 30 e.

I naravno, par sličica za kraj... :welcome:

26062011254.jpg 26062011256.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekstra!

Povezao si "MF" volan na obican radio aparat(LG ili tako nesto sam video) ??? Svaka cast,aj mi objasni malo kako si ti izveo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taj Dunlop imam i ja sve 4. Guma kao guma je dobar, samo nešto malo kraće traju... meni recimo traju 50ak hiljada, a prethodni AVON mi je trajao 65 hiljada, a po kvalitetu su bili veoma slični...

A što se tiče komanti na volanu... pitam se pitam... da li takav volan može na Bravu :rolleyes: Pa da onda nešto izmajmunišem sa Carputerom :D

@Bane

Taj radio ima poseban izlaz (ili dva ne sećam se tačno) koji je namenjen baš za komande na volanu... zaista je jednostavno ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hm...nisam video sta je na mom pioniru,a imao sam ih milion do sada,pa cemo da naparvimo nesto,onaj volan moze na tvoj auto! :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bane23, ako znaš da se igraš sa elektrikom, ugradnja je veoma jednostavna. Treba ti "špulna", kabal koji se sprovodi do radia...i naravno da radio poseduje izlaz na koji može da se poveže sa volanom.

Inače, ovih volana ima i mogu se naći po povoljnoj ceni. Npr, ovaj sam platio 40 e i još 40 e da mi električar poveže sve ovo. U tih 40 e je uračunata i špulna koja se postavlja ispod volana. Ako želiš, na pp ti mogu poslati broj telefona od momka koji je meni ovo uradio. Nije baš povoljna cena, ali dečko je majstor svog zanata!!! :unworthy:

I mislim da sigurno može i na Brava da se postavi.

Dovla, znajući tebe i šta si sve radio na autu, mislim da to neće biti problem. :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

maki, dobar volan, nema sta :) si bio kod zokija ili...?

:unworthy:

i ja sam 'teo da ga ubacim al' nekako sam navikao na ove kod rucne :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

'bem mu sitno žito, tačno ću da odem da uzmem drugi volan :D A kaži mi ono zamena volana... nije neko cimanje i tako to? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

BRAVO maki :thumbsup: :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dovla, nije uopšte...samo se tu trebalo petljati i sa elektronikom, pa sam sve prepustio majstoru. :thumbup:

Hvala Genca!!!!! :welcome:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jako lep autic, svaka cast za optimizam, i ideje. :)

Navijas za Milan a? Kakav je to znak? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas sam imao baš "neobičan" događaj.... :question:

U toku vožnje, odjednom, počele da se javljaju neke vibracije...prilikom kočenja i vožnje, naročito prilikom skretanja i ulaska u desnu krivinu.

Vozim, vozim, a ono sve jače i jače....toliko da sam na auto-putu se kratao zaustavnom trakom, sa sva četiri žmigavca oko 50 km/h.

Stigoh do Mitrovice, siđem sa auto-puta i toliko se treslo da sam stao. Vidim nešto mi se iskrivio prednji levi točak, pa ajde da ga zamenim.

Dignem na dizalicu, krenem da odvrćem - KAD ŠTAFOVI BEŠE ODVRNUTI, OSIM SIGURNOSNOG (ali i on je imao malo lufta, ali jako malo)!!!!!! :rofl:

Zavrnem sve šrafove, proverim ostale točkove i bili su u redu.

Pitanje - da li je ovo jedan bezuspešan pokušaj krađe felni i guma ili su se šrafovi odvrnuli sami od sebe????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...