Jump to content
FAS Goran

abcdefgh

Members
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

About abcdefgh

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 09/05/1979

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    novi sad
  • Interests
    automobili ,tehnika,pecanje

Previous Fields

  • Garage
    fiat marea hlx jtd
  1. Auto ti je stvarno ok pogotovo zatamljena stakla.Što se tice guma vidim da si menjao felne gume imas iskustva.Ja na svojoj marei 1.9 jtd karavan imam fabricke alu 15-ke dimenzija 195 55 R15 ,pa me zanima da libi mogao da stavim 195 60 R15.Vidim da za modele sa 2.0 i 2.4 motorom fabricki idu te vece da likod mene sa 1.9 jtd u blatobranu ima prostora za tu dimenziju(195 60 R 15),a da nigde nečeše.Razlog je cena ,udobnost a i putevi.ps vec sam jednom ispravljao felnu.
  2. Ja takodje imam problem sa zaprljanim farovima doduse na marei ali kontam da je isto kao na bravu.Dosta toga radim sam na automobilu ali ovo sa farovima mi deluje bas komplikovano ,sa velikom mogucnoscu da se nesto zezne,imam industriski fen vrelog vazduha,pokusacu ali... Jedno veliko ali,okacicu ja i slike.Vidim po gradu dosta automobila sa jako zaprljanim farovima vodecih proizvodjaca ,neki imaju čak sloj kamenca iznutra na staklu,ok mozda i nemar ali nebih bas rekao da im nesmeta.
  3. Ja sam menjao plavi antifriz u marei jtd sa crvenim paraflu g12.Motor treba da ti je na radnoj temperaturi odvrne se donji čep hladnjaka ,dva oduska na hladnjaku odozgo,dva srafa na metalnim crevima jedan 13 i jedan imbus.Odvrne se cep na posudi,i iscuri zatim sam ga upalio na par sekundi i ugasio .Kompresorom i pistoljem za izduvavanje izdvao te oduske na metalnim crevima(da se vazduhom potera eventualni preostali antifriz).Zavrnuo donji cep i počeo sipati novi antifriz,sacekao da pocne izlaziti na oduske i tako redom zavrtao i njih.Potom upalio auto i jos jednom odvrnuo oduske jedao po jedan da ispustim vazduh.Upalis grejanje da vidis da ligreje kabinu ,da nije ostalo vazduha eventualno u malom hladnjaku i to je to otprilike.
  4. sretna nova godina

  5. Ja sam imao slicnih problema sa lupanjem iz prednjeg trapa ,i jos uvek ih imam ,majstor kaze amortizeri ,zamenim amortizere ,sam uzmem pa zamenim stabilizatore ,gume balans štangle i uradim optiku trapa i opet se cuje lupanje.Što to ume da nervira pogotovo kad vozim nekog ko se iole razume u kola ,pa kad me pita sta ti se to cuje...Nerazumem se nesto u te selen blokove i koliko bi to kostalo,ali sta jos da mu menjam :šolje amortizera,selen blokove,krajeve spona,homokineticki ,viljuske,kuglu ili mozda ceo auto.
  6. Super izgleda nema sta i lepo uklopljeno,ja imam fabricki kas u marei hteo sam da joj ugradim dva sal zvucnika trosistemca 13-ke,u zadnje stubove gde inace stoje fabricki manji.Pa me zanima jel mi treba neko pojacalo ili jednostavno otpojim stare i spojim nove,jos uvej mi stoje u kutiji.A sto se tiče krajeva spone ,meni se sa prednjeg dela culo ono odvratno tk,tk majstor kaze amortizeri ,zamene mi oba amortizera ono se opet cuje(ali manje),ja po sopstvenom nahodjenju uzmem i sam zamenim stabilizatore i gume balans štangle i uradim optiku trapa,i opet se cuje pa sam mislio da libi mozda mogao staviti slike kraja spone da probam i to menjati. sretna nova godina pozdrav
  7. has not set their status

  8. Pozdrav za sve na forumu.Ja se zovem Sinisa iz Novog sada sam ,vozim od pre par meseci fiat mareu weekend hlx 1.9.Pre toga sam vozio stojadina,opela kadeta,floridu ali kad sam seo u mareu,blazi opis bi bio kao u MIG 29.ps(valda nisam preterao). :whistle:Citao sam ovaj forum dugo ali nisam bio clan zaista mi je pomogao sto se tice nekih stvari,pa odlucih da se uclanim.Posto mi je masinstvo struka pokusavam da ga sam odrzavam,ali kad zagusti tu je naravno majstor.Citam i casopise o automobilima ,volim malo sam da cackam te sitnice da bi sve radilo ok, malo stajling to je to.E sad ostaje da se ukljucim u neku temu,a kasnije cemo da i otvorimo neki topic.Pozdrav za sve pa cujemo se .
  9. pozdrav vozim fiat mareu samo moja je karavan.dobro je majstor to odradio ,bitno da motor nije pomeren,a ostalo se da srediti.pre zime stavis kobit zastitu odozdo i to je to.poz EDIT: Evo nekako se snađoh na forumu, hvala.
  10. Eno na početnoj strani Foruma, sa desne strane...napisan tekst podebljanim crvenim slovima. Pogledaj...i videćeš da je jedno od uputstava i ovo:

    http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=40152

  11. pozdrav svima evo kupih pre koji mesec mareu ,pa da se pridruzim forumu jer sam ga dugo citao,pre sam vozio stojadina,floridu pa sad fiata mareu ,sta da kazem avion.pozdrav i cujemo se.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...