Jump to content
FAS Goran
LanciaFreak

Lancia Lybra 1.9 JTD - loša turbina ili samo priča ?

Recommended Posts

Dobri ljudi ,zamenio sam gumeno crevo koje ide iz interkulera i ulazi u plasticnu granu (kad stanete ispred haube sa desne gornje strane) nasao sam ga jedva u Vinogradskoj za 60 evra . Posto je video da mi je unutrasnjost starog creva bila dosta nauljena covek koji radi na otpadu ,rekao mi je da je turbina losa , inace auto savrseno ide i vuce .Turbina radi bez problema zanima me vase misljenje o ovome

Pozdrav

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako pričamo o istom crevu (onom velikom debelom), veruj mi tu uvek ima ulja i biće. Kondezacija isparenja sa turbine tj interkulera i pojava ulja u crevu nije razlog za paniku. To isto ulje na kraju izjede crevo na dnu koje se samo zameni tj zakrpi, možda kada stigneš očisti interkuler. A taj lik koji ti je to rekao razume se u kola ko ja u Taške (a ja ne znam ni gde je kuhinja). Ako sve radi onda ok ako nisi i dalje siguran otiđi na dijagnostiku gde će ti za par 10tina € reći pritisak turbine i stanje iste.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moj ti je savet da odeš do servisa da ti očisti interkuler i turbinu, a može i brizgaljke....I ja sam bio zadovoljan kako mi je išao auto, ali kad sam prošao tretman - sasvim duga priča. I ubrzavanje, i brzina, ma sve. Ko avion.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako motor ne trosi ulje i ide kako treba, nema razloga za brigu. Kako rece Zoran SM creva od vazduha moraju da budu masna zbog uljnih isparenja ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...