Jump to content
FAS Goran

Sreten91

Members
  • Content Count

    1023
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Sreten91

  1. Nee, samo pokvareni bimmeri. Kao kolacici se prodaju. Ponekad. Sent from my SM-G965F using Tapatalk
  2. Hah, totalno zapustena tema. Jos se igram s starim krsevima. Sad sam na petoj 8ici. 4 masine u posedu, tri sa V12 srcem i jedan V8. [emoji16] Dva E38 750iL, E31 850i manuelac i M5. Dogodovstine od skoro i na YouTubu - https://www.youtube.com/channel/UCLLpxcworT8275nBXODXyqw? Sent from my SM-G965F using Tapatalk
  3. Nikako da stignem da lepo sednem i ispisem novu temu, ali nova masina se uveliko vozi. Dosta sam truda ulozio do sad i doveo ovu zverku u stanje kakvo dolikuje.
  4. Cestitke na masini, Marko! Drago mi je da si nasao na kraju pravi primerka. Sawa ima posebnu njusku za probiranje kola.
  5. Trebace dosta vremena dok se sredi da bude tip top i pre nego sto moze da ode. Jutros je konacno stigao! Bacam se na posao i zapocecu novu temu uskoro. Nista kao gomila novih delova.
  6. Hvala drugari. [emoji5] Hvala! Nestrpljivo iscekujem isporuku. [emoji4] Kad sam ponovo seo za volan, znao sam da je to to. [emoji2] Haha, iskupicu se za 8icu jednog dana. Ovaj bi trebalo da se zadrzi duze. Bas je ono sto sam hteo i planiram da uzvim u njemu koliko god mogu. Haha, hvala, Dezurni. [emoji4] Dobro oko. Ovaj je facelift tako da nema potrebe za podmladjivanjem. Jedino ce farovi dobiti nove projektore. [emoji4] Vec sam porucio gomilu delova i trenutno jurim garazu i CoC sertifikat od BMW-a. Transport je rezervisan i krece iz Italje na 3.11. i par dana kasnije stize u DE. Sent from my SM-G935F using Tapatalk
  7. Hvala, drugari. Bila je ovo zanimljiva kupovina. Neko moje dosadasnje iskustvo pokazalo je da su Nemacka auta najbolja, ali i najskuplja u Evropi. Ovakav primerka u DE bi me kostao oko 30k dok sam ga u IT uzeo za jako dobar deal. Nemaci imaju izuzetnu kulturu sa kolima, od nacina na koji ih voze do odrzavanja. Ali, zato to sve i dodje sa cenom. Jedina mana je so i rdja koja se cesto moze videti na autima, ili kad ga se Turcin dovati. Italijane s druge strane ne interesuje apsolutno nista. Voze dok auto ne stane. Kad sam dosao da vidim ovaj M5 vidim da ima check engine lampicu koju mi nije spomenuo, pitam zbog cega, odmahuje rukuma i vice nemam pojma. Posle sam skenirao auto, i doznao sta je, ali poenta je sto bi Nemac odma otrcao u servis. U Italiji ako kupujete s kesom car ste i uvek imate prednost u pregovaranju. Meni je rekao jednu cenu preko telefona, i uzivo je otisla jos dole. S Nemacima u 90% slucajeva ne mozes spustiti cenu ili mozes minimalno. Da nisam uzeo M5, rezerva mi je bio E46 M3 koji se isto mogao uzeti za jako dobru cenu. Tako da obozavam Italiju za kupovinu, uvek se moze naleteti na dobar dil. Visim dosta i po stranim forumima, ali za mene ovo ostaje jedan od najboljih i najuredjenijih foruma sa odlicnom ekipom.
  8. Drugi, drugi. Ovog puta facelift 2001 u Titanium Silver boji sa neverovatnih 72.900 km. Uzeh ga u Italiji pre neki dan. Bio je u vlasnistvu iste porodice od prvog dana, prva boja osim prednjeg branika i desnog praga za sta imam pre/posle slike. Ja se vratih danas, a M5 stize u Dojcland tek za 2-3 nedelje pa cu tad zapoceti novu temu sa vise detalja. Super mini odmor u predivnom Italijanskom gradicu Sirolo i kupovina retke zverke.
  9. Vrh. Drago mi je kad vidim da se i kod nas voze.
  10. Sjajno! Nautic green, zanimljiva boja i bas lep sa CSi paketom. 850 ili 840?
  11. U potpunosti se slazem, Ivane. Svaki kvar i problem se resava sa entuzijazmom i uzivanjem jer je to deo cari ovakvog auta. Nema nista zadovoljnije nego kad sam nesto popravis i posle odes na test voznju sa osmehom na licu. Axic, sve je otvoreno, mada su male sanse za tako nesto. Bingodalton, nekako sam trenutno za nesto bar malko novije. Jedino zanimljivo sto sam nasao do sad je jos jedan E31, Individual 840Ci sa manjim V8 motorom i naravno manuelnim menjacem. 1995. godiste, iz Austrije, izasao sa CSi paketom iz fabrike. Ali, nisam bas zadovoljan kako izgleda. Navodno ima 170k km, a vozacevo sediste izgleda kao da je pregazio 3 puta toliko. I, naravno bez ikakve servisne istorije tako da cu ga najverovatnije izbeci jer mu je cena dosta veca od prethodnog. Jedino ako uspem znatno da spustim cenu bi razmislio o njemu. Evo i par slika.
  12. To je tacno, cena ne moze da mu ide dole nikako. Najveci problem tog auta je sto nema nikakvu servisnu istoriju, ali bas nista i nemas mogucnosti da dokazes da su kilometri originalni. Meni po stanju enterijera i mehanike gotovo sigurno deluje da je tacna, ali dzabe kad nema propratne dokumentacije. Meni iskreno to nije ni toliko bitno jer svakako moras sve da izmenjas na autu toliko starom, ali ima ljudi koji nece da pogledaju auto bez servisne istorije. Njemu, koliko sam uspeo da ga razumem, je ovaj auto oduvek bio san i nije ga ni stanje ni istorija zanimala. Ja sam zaradio odlicno i gurnucu te pare u drugi auto, tako da smo oboje zadovoljni.
  13. Eh, malo sam razocarao sto se nije vise zadrzao. I ja bi voleo da sam ga sredio, ali namucio bi se dosta i zaradio bi mozda isto na kraju. Nije auto koji je bas praktican i za svaki dan, parkiras ga negde duze od dve nedelje i iscrpice oba akumulatora bez problema. To ti je elektornika iz 90-ih. Za koliko je otisao ne bih javno da iznosim, ali poslacu ti PM. Koga zanima moze slobodno PM da mi posalje. Videcu da sklopim i jedan video kako se cuje V12 ovih dana. Za sledeci auto, videcemo. Gledam sve i svasta i ne ogranicavam se.
  14. Haha malo sam odmorio od svega. Sinoc sam se vratio sa toplog Krita u ladnjikavu Nemacku i jutros prodao E31. Stavio sam ga oglase pre nego sto sam otisao na odmor i pozivi i mejlovi nisu prestajali da stizu. Jeste mi zao sto je otisao jer mi je ovo bio dream car project. Imao je savresnu podlogu za blagu restauraciju, ali nazalost trenutno ne bi mogao da mu posvetim puno paznje. Dosta bi trebalo samo na izduvnom sistemu da se radi da bi prosao TUV i registracija za ovakvu masinu je prilicno velika s obzirom da je Euro 1, oko 800e gore dole plus osiguranje. Ovako sam zaradio bas fino na njemu i teramo dalje na nesto drugo. Otisao je za Cesku. Tip ni Nemacki ni Engleski nije pricao. Nije ga ni probao, pogledao svega 5 minuta, isplatio, natovario i otisao. Samo da su svi kupci kao on. Jos jednom na prikolici. Nadam se da ce brzo ponovo biti na putu.
  15. Haha, treba malo odmora, auto nece pobeci. Mada sam toliko bio nestrpljiv da sam mora danas da ga bar ocistim. Hvala, Ivane! Dizajn je i meni fenomenalan, pogotovo kad ga vidis uzivo sa spustenim prozorima i bez B stuba. A, kad sednes unutra ispred tebe dugacka hauba i farovi koji iskacu, rucica menjaca koja je savrseno pozicionirana, sedista udobna i meka. Sjajan osecaj. Ko bi rekao da je 26 godina star. Jako volim i postujem dizajn automobila iz 90-ih i pocetkom 2000. Velika mi je zelja da ovakav E31 negujem i dovedem u stanje koje zasluzuje. Onako za dusu i bez zurbe. Ali, videcemo, treba dosta da se uradi na njemu samo da bi prosao Nemacki tehnicki. Zamislio sam neku cifru koju bi hteo da dobijem za njega, pa ako ne uspem, zadrzacu ga i sredjivati polako. Tako nekako. Za sad se drzim BMW-a, a 966 moram trebam probati. Zadnja bucket sedista izgledaju ludilo, ali u stvarnosti ni dete ne moze sesti pozadi.
  16. Haha, to sam onako lupio. Istrazivao sam malo o njima i 911 - 996 model ima svojih problema, a ti su jedini u mom cenovnom rangu. Zamenio sam oba akumulatora nepoznate marke jer su bili pri kraju i ubacio Exide. Jedino nisam imao vremena da lepo ocistim gepek od prasine i prljavstine. Nabrzaka sam ga oprao, nabacio Carnuba wax i ocistio iznutra. Vec dosta bolje izgleda. Sutra picim na odmor tako da ostaje gde jeste dok se ne vratim.
  17. Paa, upravo cu saznati. Koliko znam za sad, samo treba da prodje TÜV i to je to. Normalno se registruje posle toga, nema poreza i gluposti. Mozda mi budu trazili neki sertifikat od BMW-a za poreklo, nisam jos siguran za to. Imam originalni Italijanski registracioni list iz 1995. Od tad je bio u vlasnistvu iste porodice, originalni vlasnik je bio otac, a ja sam ga kupio od njegovog sina. On mi je rekao da je da kilometraza nije dirana, tako da ko zna. Inace, taj Italijan je stvarno ispao legenda i bio je od velike pomoci. Prvi dan kad sam se vratio iz Amerike i sleteo u Frankfurt, na pumpi sam video starijeg Svabu kako parkira ovakvu 8icu samo automatik. Secam se da sam ga obilazio i gledao kao idiot. To je jedini kojeg sam do sad video na putu. Danas kako sam vozio kroz Berlin, vidim da privlaci paznju prolaznicima.
  18. Konacno stigao. Za sad parkiran u garazu.
  19. Hvala, Dellas. I meni zao, ali ima vremena za jos jedan. PrimieRacing, tako to obicno ide, nek traje dok traje. Sve sam zivce pogubio organizujuci transport sa Svabom. Sa toliko neozbiljnim covek odavno nisam imao posla. Daj Boze da ga vidim opet.
  20. Evo par dobrih videa za E31. Ovaj prvi video mi je fenomenalan. Najpozeljniji i najskuplji model serije 8, 850CSi. Cene u Evropi im krecu od 60-80k €.
  21. Pametno zbori Marko. Ne dosadjuje jos uvek mada ko zna, sve je moguce, potajno bacim pogled na 911 ponekad. Ja ako se vratim tamo, tamo i ostajem. Inace, bio sam bas kontaktirao vlasnika i pitao da li bi hteo da mi ga proda nazad, ali za sad nece. Kaze da jos uziva u autu. Razmisljao sam o tome iskreno. Ruke bi daleko bilo jeftinije kod nas, medjutim auto prvo mora da dodje u Nemacku da bi zavrsio papire. Zatim trosak transporta do Srbije i nazad za Svabiju bi pojelo tu ustedu. Drugo, treba naci nekog kod nas ko poznaje ove automobile. Vecinu ovih mehanickih problema mogu sam da resim i rezervnih delova ima na pretek u Nemackoj, postoji cak posebna prodavnica i servis specijalno posvecena samo za seriju 8. Samo kao sto rekoh, nemam mnogo slobodnog vremena trenuto i moram prvo naci stan i garazu u Frankfurt gde bi mogao raditi na autu. Za sad mi je najveci problem da ga dovucem do Nemacke tako da prvo to da resim, pa cemo videti za buduce planove. Haha videcemo. Ovo mi je najstariji auto koji sam kupio, za pola godine je stariji od mene. Hvala! Sve se nekako brzo desava. Pocetna cena je bila 12k sto je vec bila dobra cena. Dosao tamo, nasao milion i jednu manu i on rece da hoce 10k, ponudio mu 9 i on prihvatio. Samo kod Italijana tako nesto je moguce, Nemac ti ne bi cent skinuo. Za tu cifru ne moze ni pokvaren da se nadje u Evropi. Najjeftiniji 850i sa 6 gang u Nemackoj je 16k, ima preko 200k km i unutra je pojeden, a zamenska sedista u dobrom stanju je najteze naci za e31, mehanika se da popraviti. Sledeci je 17k pa onda krecu od 22k. Imacu tu jos oko 1k troskova transporta i putovanja, i videcu jos da li ce cu ga registrovati na sebe tako ce se troskovi nagomilati. Ostaje da viidimo da li ce mi se ova kupovina obiti o glavu. Btw, ne znam ko je Bojke, ali uvek sam za druzenje sa car guys. Misljenja sam da je ovakav auto vredan spasavanja i da je pametno odrzavati ga u dobrom stanju jer verujem da ce im cena skociti u narednim godinama, pogotovo onom sa manuelnim menjacem. Evo jedna vrljava slika iznutra koju je Italijan uhvatio. Jezim se od ovog volana.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...