Jump to content
FAS Goran

PIXI

Members
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

About PIXI

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 04/03/1967

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Ruma

Previous Fields

  • Garage
    FIAT MAREA 1.9JTD
  1. Pri voznji oko 75 km brzine u 4 brzini kad prebacim u 3 i i pritisnem pun gas da obilazim odjednom izgubi gas i upali se lampica dizne, onda stisnem kvacilo i sacekam 4-5 sec i sve normalno radi i prima gas, a i lampica se ugasi. To mi se javlja samo u tom slucaju inace vuce odlicno pri saltanju od prve do pete brzine. na dijagnostici nema greske i nista ne pokazuje. Motor je presao 190.000km prave jer sam drugi vlasnik jer je uvezen iz nemacke.
  2. pri voznji palo mi se i gasi lampica od airbag i to kad naletim na neku rupu ili pri voznji po neravnom putu a i kad lagano udarim po kontrolnom tabli ili se upali ili ugasi lampica. Pregledao sam sve kontakte na vazdusnim jastucima koja imam 4 i ocistio kontakte. na dijagnostici nema nista od greska? ovo me strano iritira i nisam pametan sta vise uraditi.
  3. Imam dva problema sa kolima ako mi moze neko pomoci i dati savet? 1. pri voznji palo mi se i gasi lampica od airbag i to kad naletim na neku rupu ili pri voznji po neravnom putu a i kad lagano udarim po kontrolnom tabli ili se upali ili ugasi lampica. Pregledao sam sve kontakte na vazdusnim jastucima koja imam 4 i ocistio kontakte. na dijagnostici nema nista samo greska? 2. Pri voznji oko 75 km brzine u 4 brzini kad prebacim u 3 i dam gas da obilazim odjednom izgubi gas i upali se lampica dizne, onda stisnem kvacilo i sacekam 4-5 sec i sve normalno radi i prima gas. To mi se javlja samo u tom slucaju ince vuce odlicno pri saltanju od prve do pete brzine. na dijagnostici nema greske i nista ne pokazuje. Motor je presao 190.000km prave jer sam drugi vlasnik jer je uvezen iz nemacke.
  4. Na mojoj fiat marei 1.9 jtd su bili obicni retrovizori ali kolega koji mi je dovezao iz nemacke, ubacio je sa neke druge mareje elektricne sa grejacima. Ali tu je sad problem jer kod mene nema instalacije za komandu retrovizora ni za grejace u njima, te sam resio da to nekako spojim kako treba. Nabavio sam kablove vrata koje imaju prikljcke za retrovizore i za grejace ali kod rucke za rucnu kocnicu nema kablova nikakvih. Interesuje me dal mogu zamenuti od drugih kola kablove koji idu do prekidaca za komandovanje retrovizorima i do vrata gde je dzek vrata u stubu i koliki je to posao. Ili da sam izvlacim zice do prekidaca komandi pa da ih odatle razvodim, i gde da prikljucim grejace retrovizora.
  5. Izvinite sto pokrecem opet ovo pitanje u vezi farova. Kod moje mareje 1.9 jtd na instalaciji od farova ima jedan dzek sa obe strane koji nigde nije ustekan i proverom struje u njemu vidim da je od pozicije. Da razjasnim da mi rade farovi i pozicija ali ne znam cemu sluzi taj dzek, pa se nadam da nije instalacija predvidjena za farove sa socivim jer je auto 2001 god. dal mi isto tak mozete reci kako da prskalice farova na braniku povezem jer na starim nisam to imao.
  6. Molim clanove ovog foruma da mi pomognu oko ugradnje nekih delova u svoj auto. Imao sam udes kod paragova 2. januara ove godine te sam nabavio sve delove za auto al imam neke nejasnoce u vezi sa tim. Branik koji sam nabavio ima ugradjene strcaljke za pranje farova, pa me inretesuje kako se i gde prikljucuje crevo za pranje farova i dal ide na postojecu kutiju sa vodom ili se mora izvrsiti neka prepravka... Fiat Marea
  7. Imam jedan problem na mom autu vezano za km sat. Stalno sam sam na relaciji Ruma-Novi Sad-Ruma i zbog ogranicenja brzine voznje na pojedinim deonicama imam problem drzanja ogranicenja brzine voznje. Kilometar sat mi cas pokazuje brzinu kretanj cas ne pokazuje nista. Kad dam kontakt na kolima pre paljenja skazaljka pokazivaca brzine se podigne na pocetnu liniju oznake "0", ali kad vozim ne mrda se sa te linije izvesno vreme a odjednom se podigne polako i pocne da radi bez problema isto tako neko kratko vreme pa opet padne na "0". To mi se desava u toku voznje jedno 2-3 puta pa me to toliko nervira. Pregledao kontakte ne menjacu davaca brzine i ocistio kontakte a i na satu sam pregledao kontakte takodje. Jos da navedem da nemam kilometar salju brzine vec putem zice je.
  8. Evo da i ja predstavim mog lepotana i mogu da kazem da nisam zazalio ni jedan evro sto sam ga platio, a to mogu da zahvalim prvom vlasniku mojih kola. Evo za sada ove slike dok ga ne slikam. Dve slike spolja je poslato iz Nemacke a slika motora je napravljena ko moje kuce sim je istovaren sa prikolice.
  9. Veliki pozdrav svim clanovima foruma. Ja sam Zoran iz Rume i od pre 5 dana sam postao vlasnika Fiat Marea limuzina 1.9jtd. Auto je uvoz iz Nemacke i drugi sam vlasnik kola , dobio sam svu dokumentaciju od prvog vlasnika i mogu reci da ga je cuvao ko za izlozbu prvi vlasnik. Auto je 2001god i ocuvan je u pesprekornom stanju.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...