Jump to content
FAS Goran

Brix

Members
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

About Brix

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 08/23/1951

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Novi Sad

Contact Methods

  • Skype
    yu7dz-ns

Previous Fields

  • Garage
    Lancia 1,2 Y

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Nova dekla sa snovim statorom i lezajem sam platio 4800 din. Hvala na ponudi ali kompletan posao sam zavrsio pre 4 dana.
  2. Delic9, ako si procitao , ponuda nije bas ok. I na ovom alternatoru su pukle dekle ......!!!!!!
  3. Pozdrav , na cerkinoj Lancia 1,2 y cuo se "pistavi" zvuk u motornom prostoru. Ustanovio sam da dolazi sa alternatora, pomislio sam lezajevi ali..... Alternator mi je skinuo mehanicar jer se mora skidati polu osovina. Napukle su obe dekle , majstor mi je rekao da je to njihova boljka kao i kod jos nekih Fiatovih modela. Rastavio sam alternator prednji lezaj je propao i posladica toga je ostecenje trafo limova statora kao i prekida namotaja statora. Morao sam kupiti novu prednju deklu sa kojom ide statorski namotaji i lezaj. Zadnju deklu na kojoj se nalazi diodna ploca i cetkce sam odneo da se zavari jer nisam mogao da je nadjem. Kupio sam i zadnji lezaj sve sklopio i montiran je nazad, sve je ok. Operacija je kostala oko 9000 dinara.
  4. Pronasao sam kvar. Bili su u prekidu provodnici / sva tri / u rebrastoj gumi od karoserije do zadnjih vrata. Inace osigurac koji napaja prednje brisace ujedno napaja i zadnji brisac. Malo mi je cudno koliko je plast /izolacija/ na provodnicima izuzetno tvrda , verovatno je radi toga doslo do prekida jer nije bilo dovoljno elasticnosti.
  5. Na mojoj Lanciji 1,2 y prestao je da radi zadnji brisac. Skinuo sam oplatu i instrumentom utvrdio da nema napona. Pretpostavljam da ima rele koji se ukljucuje prekidacem. Da li neko ima semu ili savet ? Zahvaljujem se.
  6. Dijagnostikom je ustanovljeno da je neispravna "bombina" za 1 i 4 klip. Zamenjena je ispravnom medjutim motor i dalje neravnomerno radi. Na instrument tabli i dalje sija simbol kvara. Da li se kompjuter treba "resetovati" ili je "zveknuo" kompjuter ?
  7. Ma nesto nije ok pokusao sam postaviti sliku ali "upload" ide jako dugo pa sam odustao.Kad saljem slike preko emaila i Skaypa to ide vrlo jednostavno i brzo .
  8. Pozdrav Visconti, hvala na el. semi. Problem sam resio tako sto sam led rasvetu paralelno spojio sa poziciom. Super svetli . A sto se tice HF frekvencije gde se cuju radio amateri sa ovih prostora mozes ih slusati na 3725 Mhz kao i na 14310 fonijom. 3.5 mhz band je otvoren samo uvece a 14 mhz band radi uglavnom stalno.
  9. Pozdrav , i ja sam ugradio u moju Lanciju 1.2 y led diode ali u plasticne poklopce, na mestu za maglenke. 1red 9kom. drugi red takodje 9 kom. i treci red 6 kom. S obzirom da nema prekidac za maglenke spojio sam paralelno sa pozicionim svetlima. Super izgleda i ima dosta svetla. Treba ugraditi "hladno" bele led diode. Ako je neko zainteresovan mogu poslati i slike.
  10. Pozdrav, imam Lanciu 1,2 y 2001 godiste koja nema ugradjene maglenke. U postojece plasticne maske sam ugradio "led bar" vodo otporne diode, izvanredno izgleda. Hteo bih na mestu gde su grupisani prekidaci da ugradim standardni prekidac kao sto su za klimu i svetlo za maglu. Skidanjem plasticnog poklopca primetio sam stampanu plocu i sad sam u dilemi kako to da uradim. Da li neko ima savet ili da lineko moze da mi posalje semu el. instalacije ? Zahvaljujem se na odgovoru. 73 / ovaj broj kod radio amatera znaci puno pozdrava / Zdravko YU7DZ, Novi Sad.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...