Jump to content
FAS Goran

Delic9

Members
  • Content Count

    230
  • Joined

  • Last visited

About Delic9

  • Rank
    Regolari
  • Birthday 12/15/1989

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Bravo 1.2 16v

Recent Profile Visitors

2566 profile views
  1. Nisam imao kod sebe papir i olovku, a žurio sam inače bih ga potražio tu po zgradi. Imam i broj tablica od Punta, samo nisam hteo ovde da pišem. Pa ako se uskoro ne javi, otići ću do neke PS, pa neka oni dalje traže..
  2. Kolege, ima li ovde na forumu nekoga da vozi punta bordo crvene(valjda sam dobro rekao ) boje, koji je u sredu bio parkiran na Konjarniku kod OTP banke? Udaren je na parkingu, i tom prilikom su mu ulubljena suvozačeva vrata. Pošto sam video to, zapisao sam registraciju i marku automobila, pa mu mogu proslediti ukoliko želi da preduzima nešto dalje.
  3. Izvuci navigaciju, pa vrti zupčanike ručno dok ne izađe disk.
  4. Ja sam mit potvrdio. Meni telefon radi savršeno Nema bagovanja, napunjenje memorije, potrebe za restartovanjem itd
  5. To ti je inercioni prekidač. U slučaju sudara (a može i pri jakom udarcu u neku rupu) prekida dovod goriva. Ima o tome dosta pisano na forumu
  6. Je l' ti reče da si tablu menjao? Da možda ona nije od modela bez ABSa, pa da ti zbog toga izbacuje ovu grešku?
  7. Obeležio sam ti strelicom gde ti se nalazi pinjon. Ako ga imaš, odatle idu žice. Ako ga nemaš, stoji ovaj crni čep. Uglavnom, kad gledaš odozgo to se nalazi ispod sajle menjača. Mogu ti ja pozajmiti dijagnostiku, ako se ne snađeš. Imam onu sa prekidačem, tako da može da se pristupi i ABSu.
  8. Druk lager može da se čuje samo kada je kvačilo pritisnuto. Kada se pusti kvačilo, druk lager miruje. Jesi li siguran da ti se u vožnji ništa ne čuje?
  9. Ljudi, ja tek sad videh ovu temu. Ako ima mesta za još jedan par ruku, ja bih rado pomogao Vidim da je to sve pri kraju, ali ako može dolazim
  10. Ja sam kod mene stavio Delphi. Pločice su malo mekše pa se možda za nijansu brže troše, ali škripanje nisam imao. Komplet pločice i diskovi me je koštao oko 7000 dinara. Tebi bi bio malo skuplje, pošto su kod tebe verovatno ventilirajući diskovi
  11. Razmišljam šta ću sa ručicom, pošto je koža već počela da se oštećuje.. ali otom potom. Sad sad fine pare neplanski pukao. Ako odlučiš da menjaš, zovi u pomoć. Ja sam kod mene sam menjao menjač Tomo, ovaj je sa Stila 1.2 16v. Isti je i na Puntu sportingu sa ovim motorom. Sa tim menjačem ne bi trebalo da bude problema pošto su to isti motori kao i na Bravu/Bravi. Paše sve šraf na šraf. Ono što sam još saznao je da i Alfa MiTO i Fiat 500 imaju iste menjače na motoru 1.4 16v, ali tu bi već mogao da bude problem pošto su to jači motori. Radi odlično, samo još nemam naviku u 6. da ubacujem Evo sad videh da je svaki menjač sa 6. brzina isti za benzinske motore Fiat grupacije. Čak i prenosni odnos..
  12. Nisam tražio za Stila Mada sigurno da ima iz nekog auta koji paše na tvog stila. Npr, ovaj menjač što sam ja ubacio ide u Fiat 500 i Alfu MiTO(sa 1.4 16v motorom). Pazi, ako on ide šraf na šraf, onda je velika verovatnoća da je i ostalo isto(znači nema menjanja zamajca, lamele, korpe..), eventualno šolje poluosovine.. Jedini problem koji bi mogao da postoji, a koji sam ja skontao kad sam montirao menjač, jeste da ti točak zapinje za deklu menjača pri punom desnom namotaju. Ovaj šestobrzinac je za 3cm duži, i sad je točak na 2,3 cm do njega kad se smota desno. Ali kao što kažeš, merak kad ubaciš u šestu Sad moram na ručici da docrtam 6
  13. Sad tek vidim da sam gore ubacio dve iste fotografije Ovo je diferencijal O.o Nemam pojma. Nije pokazivao nikakve znake da će se tako nešto desiti. A za ta tri dana od kad se prvi put čulo to, prešao sam možda 40 km. Jbg :/ Nije tajna, 180 evra sam ga platio.. Inače, danas je montiran menjač, isproban i sve je odlično Pošto je ona dekla pete i šeste brzine malo veća nego kod originalnog menjača, zaštitna plastika je morala vrlo malo da se seče, a kada namotam pun desni, točak mi stiže na 2,3 cm od menjača. Nadam se da to neće predstavljati neki problem.. Koliko se sećam od pre, mislim da je sada u 6. brzini, na oko 120 km/h za nekih 500 obrtaja manje. Ovo bi trebalo na otvorenom putu da mi smanji potrošnju..

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...