Jump to content
FAS Goran

MadOnion

Members
  • Content Count

    50
  • Joined

  • Last visited

About MadOnion

  • Rank
    Regolari
  • Birthday 07/07/1981

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd
  1. Po ko zna koji put pisem da ja ne protektiram gume:) ali izgleda da ni to nije bitno:) kad kupis novu gumu verujem da znas kakvu si osnovu kupio i stvarno verujem da za nju (za svaki komad ) dobijes sertifikat i stvarno verujem da sigurno mozes ostvariti pravo na garantni rok ... Svima zelim dobro zdravlje Pozdrav
  2. Zasto bi ja proveravao svaku gumu. Proverava je radnik na liniji za proizvodnju koji je za to zaduzen. Sertifikat za tako nesto ne postoji .. sasvim je dovoljan sertifikat o finalnom kvalitetu gotovog proizvoda. Druze mi smo ove sezone prodali 13 000 protektiranih guma tako da ovde na forumu ne moram prodati ni jednu ( a prodao sam ih poprilicno)... Inace uskoro ce doci dan kada ce vozila koja imaju protektirane gume imati subvencije na registraciju zbog zastite zivotne sredine i razvoja ekoloske svesti... i naravno bice mi zadovoljstvo videti vasa kola sa protektiranim gumama jer to ce biti sasvim normalno.... sto se brzinskih indeksa tice... indeksi na 14-icama su do 160 kmh na vecim gumama i indeksi su jaci a ja bih voleo da vidim ko vozi zimi 14-icu preko 160 kmh.
  3. osnova gume se pre protektaze detaljno laserski i ultrazvucno ispita i ukoliko se utvrdi da je ostecena ili da nece zadovoljiti odredjene kriterijume odstranjuje se iz procesa ponovne proizvodnje ukoliko se utvrdi da je osnova neostecena pristupa se protektiranju... Neprijatne situacije se uvek mogu dogoditi ja sam ih imao i sa novim jakim brendovima i sa nasim tigrom.
  4. Ti druze hoces da mi kazes da putnicka guma trpi vece opterecenje od avionske kad prelazi preko sahte,sina i kad se penjes na ivicnjak?? nemam komentar
  5. Kolega Jankovicu, jesi li nekad leteo avionom? Pretpostavljam da jesi, nemam predstavu koliko kosta avion ni koliko kosta nova guma za njega ali znam da se avionski pneumatici protektiraju i do 12 puta .A verujem da ces se sloziti da avionska guma prilikom sletanja trpi daleko vece opterecenje od bilo koje putnicke gume... toliko o proporciji cena vozila - cena guma Inace slazem se sa ostatkom tvog posta.
  6. Pa mi i jesmo naskuplja zemlja u okruzenju . Dobrim delom je drzava kriva za sve to.... Izvoz nam je minimalan , da bi se probili na strana trzista nasi proizvodjaci svoju robu prodaju po cenama sa marzom od 1-2% jos dobiju i malo olaksica u vidu poreza zato sto su veliki izvoznici i to se nekako kotrlja . Cenu za sve to placa kupac u Srbiji. zato sto plati cenu proizvoda + marzu od 30-50%... Setite se samo drumarine. Za strana vozila bila je za trecinu skuplja i kad su se Turci i Bugari pobunili nasa vlast poravna cene drumarina tako sto podigne cenu za domaca vozila i izjednaci sa cenom za strance... Previse toga skripi...
  7. ovaj protekt prelazi izmedju 50 i 60 000 km u zavisnosti od uslova eksploatacije.... na nasim dostavnim vozilima prosek je 50 000 km Opet da napomenem da se guma se proizvodi u Austriji ne u Srbiji.
  8. Sale druze, stvarno te ne razumem. Ti i dalje stvari postavljas tako da se ja tebi obracam i da savetujem i tebi pricam price za malu decu... po ko zna koji put kazem da ja samo prenosim svoja iskustva vezana za temu... I nisam ni malo nervozan, ja sam jedan vrlo stalozen tip Koje si ti to gume video druze?
  9. Ne govorim JA da je to kvalitetna guma i NEMA potrebe da to cinim jer svaki kvalitetno izradjen proizvod poseduje dokument koji garantuje da je bas taj proizvod bezbedan za koriscenje i da ispunjava sve ono sto sto je propisano iso 9001 standardom. Jako mi je zao sto sebi dajes za pravo da odredjujes ko ima pravo da iznese svoje misljenje a ko ne jer ja mogu i da dokumentujem sve sto sam rekao. Mozes li ti to? Uvazavam misljenja svih vas i postujem vasa znanja i neznanja u svakom pogledu. "Znanje i pravda govore, dok neznanje i nepravda urliču." Arturo Graf
  10. Ne secam se da sam dao neki savet u ovoj temi, prenosim svoja iskustva koja nisu ni malo losa. Ako zelis da vozis nove gume, vozi ih, podrzavam. Ako zelis da udaris glavom o zid i tu cu te podrzati ali mislim da za drcnu komunikaciju ovde nema mesta jer forum je mesto gde svako ima pravo da iskaze svoje misljenje.
  11. uzlud druze pokusavas da objasnis... za dve do tri godine protekte ce voziti 50 % ovih sto ih sada kude. I bice jako zadovoljni i pricace ja sam i ranije govorio da je protekt dobar . To ti je kao kad izadjes na neki forum i postavis pitanje valja li kupiti Bravo 1.4 i 99% ce ti reci ma bezi od toga daleko, iako vecina ne zna cak ni kako izgleda, a moja porodica vozi jedan takav vec 16 godina i prezadovoljni smo. t:)
  12. PROTEKTIRANE C M+S GUME 195/70-15 C 60e/kom 55e/kom 225/70-15 C 80e/kom 75e/kom 195/75-16 C 80e/kom 75e/kom 215/65-16 C 85e/kom 80e/kom 215/75-16 C 95e/kom 90e/kom 225/75-16 C 100e/kom 95e/kom 235/65-16 C 100e/kom 95e/kom 215/75-17,5 C 125e/kom 120e/kom
  13. ma jok druze samo sam napravio salu na racun tigrovog kvaliteta i garancije slazem se ,pojedine gume su indeksirane samo do 190 km,h
  14. Dovla Pozdravljam tvoje misljenje... Slazem se sa tobom, cena bi svakako bila daleko pristupacnija da se guma ovde protektira. Ali posto se guma radi tamo negde van tu gumu niko ne moze da doveze u Srbiju ili na bilo koje drugo mesto bez troskova transporta, carine i ostalih pratecih troskova koji bitno uticu na krajnju cenu. Generalno kod nas ljudi su uplaseni , naslusali su se raznih prica na temu losih protekta iako nisu imali nikakav kontakt sa njima... Znam za firmu koja je radila lose ne pouzdane protekte i jos uvek ih radi, sa zastarelom tehnologijom i losim sirovinama. Danasnji protekti su protekti trece generacije, testirani, sertifikovani, indeksirani i pouzdani kao i bilo koja druga nova guma (ne ubrajam Tigar jer je to nas najkvalitetniji brend sa cak 2 godine neostvarive garancije). Zivotni vek protektirane gume trece generacije je 50-60 000 km.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...