Jump to content
FAS Goran

manix

Members
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by manix

  1. Koliko sam ja video jos neko je napisao da ima taj problem, imam ga i ja, ali niko nije napisao odgovor. Ili ja nisam skontao da jeste? Ako ima odgovor na ovo pitanje preusmerite me na njega Ja se razmisljam da sutra rasklopim sve to i da vidim gde je problem... Samo ne mogu nigde da pronadjem nesto o tome kako se to rasklapa i sklapa. Da bi znao odakle da krenem
  2. Hvala puno! Cuo sam se sa serviserom i za pohvalu su Covek mi je cak rekao gde da proverim odredjene stvari kako bi sam otklonio problem sto naravno nije morao... nazalost u pitanju je pumpa, reparirana je 280e a nova 600e sa ugradnjom... ako neko ima isti problem neka prvo proveri sve male osigurace kod akumulatora a u suprotnom je 99,9% crkla pumpa (po recima servisera).
  3. e sada sledi ono sto zeza krizu .... zapravo, danas sam isao u servis da mi provere sta je problem. dogodilo se da od 3 servisa niko od servisera nije video takav plin! cak i ne postoji filter ili niko nije uspeo da ga pronadje :/ zadnji, kao najstrucinije, je dao pretpostavku da se radi o sistemu koji ubrizgava plin u tecnom stanju a ne u gasovitom kao ostali njima poznati... malo sam potrazio po netu i radi se o Vialle LPI sistemu koji bas ubrizgava plin u tecnom stanju... sve je to lepo i ima fenomenalne karakteristike ali je problem sto ne mogu da pronadjem nikoga ko to servisira :/ da li neko ima informaciju ko servisra Vialle sisteme???
  4. ok, hvala... dakle ipak bolje da idm kod ljudi koji rade plin...
  5. Na plin ne prima gas i gasi se, na benzin sve ok!? Da li je u pitanju filter za plin, posto jos nism otisao kod majstora , da li to moze menjati bilo koji majstor ili moram ici kod ovih sto ugradjuju plin?
  6. da li je neko imao problem da mu se trepce zuta lampica i poruka engine fault na svakih 2-3 sec... Zapravo problem je nastao nakon ciscena "leptira gasa", ocisceno i sve bilo ok osim sto je vrlo malo varirao ler gas... "majstor" pokusa da kalibrise leptir gasa i od tada se javlja taj problem... kaze da kalibracija/upisivanje nije prihvaceno... inace auto sada radi perfektno, ler gas ne mrda - oko 900 obrtaja, odlicno prima gas vuce itd... sto je inace bilo problem pre ciscenja... Imali neko ideju? P.S. u pitanju je benzinac 1.6
  7. Nema potrebe da pricamo o zakonskim garancijama, znam kako tu stvari funkcionisu... Svakako hvala na trudu i opseznom odgovoru. Kao sto si i sam rekao nekada je garancija stvar servisa ... Moje pitanje se zapravo svodilo na to kakva su iskustva, da li ovlasceni servisi daju garanciju itd. pritom nisam mislio da je to obaveza vec da li oni daju garanciju po principu "nekada je garancija stvar servisa/servisera"... Uostalom, rekao sam da mi neovlasceni servisi daju granaciju, jedan(jeftiniji) na 50000 i drugi(skuplji) na 100000 predjenih km i koliko sam shvatio to im je praksa. Da bi stvari bile jasnije, videli smo da se delovi mogu naci za 11000din (za servise mozda i manje jer uzimaju velike kolicine) i 'ruke' 4000-5000din sto bi bilo oko 15000-16000. Servisi koji daju garanciju se 'ugradjuju' u tu cenu 5-10 hiljada, u zavisnosti od servis i garancije, kako bi zapravo osigurali garanciju... Mislim da je tu matemtika jasna jer ne verujem da imaju vise od 5% reklamacija... Jedino sto menu tu nije jasno je: Ako su vec ovlasceni servisi, a drzimo do toga da samo kvalitetni servisi mogu biti ovlasceni, i ugradjuju najkvalitetnije delove i imaju vise nego duplo vecu cenu zasto onda ne daju nikakvu garanciju??? A da ne zaboravimo da na sve ovamo dodamo i renome/rejting servisa i samih firmi koje zastupaju.... Kako god, previse smo otisli u off tako da se moja pitanja ovde zavrsavaju . Hvala svima na odgovorima i zivcima da citaju moje odgovore i pitanja
  8. Ok, mozda ja tu nesto pogresno razumem ali nisam pricao telefonom vec sam posetio servise i rec je naravno o upisivanju u servisnu knjizicu sa pecatom itd... sto se delova tice, delove naravno nabavljaju serviseri u ovom slucaju... Koliko sam razumeo izdaje se stampani racun servisa, sa potpisom i pecatom, na kome inace pisu uslovi garancije, za fiskalni racun ne znam, verovatno da se i on izdaje... Sustina je sledeca,recimo ode covek na VS i servis odradi sve, predje 2000km i iz nekih razloga (nesto nije uradjeno kako treba, previse losi delovi...) pukne zupcasi i sve ode u ... sta onda?
  9. Posetio sam par neovlascenih servisa i oni svi daju garanciju na recimo 50000 predjenih kilometara da ce sve po pitanju velikog servisa raditi a ukoliko se desi neki problem vezano za to oni otklanjaju kvar o svom trosku... naravno, redovan servis(ulje,filteri...) se obavlja kod njih i upisuje se u servisnu knjigu i ako je u tom domenu sve ispostovano oni daju gore navedenu garanciju na svoj rad i delove... Svejedno, shvatam da to nije praksa kod svih a posebno ne kod ovlascenog servisa . Uzimajuci to u obzir mislite li da je bolje odraditi veliki servis kod neovlascenog servisera za 200e i imati tu garanciju na 50k - 100k Km, zavisno od servisa i cene... ovaj sto daje garanciju na 100kkm trazi 250e ???
  10. Jutros sam isao kod ovlascenog servisera i dao mi je cenu od 350e ,originalni delovi, ali mi ne daje nikakvu garanciju na to ??? Da li je to ok, mislim, daju li uopste garanciju na to? Samo mi je rekao da bi bilo preposruceno nakon 80000 da se ponovo uradi veliki servis i u tom slucaju ne moram da brinem za garanciju....
  11. Pozdrav, od skora imam Stilo 1.6 16v i imam u planu da radim "Veliki servis" i jos po nesto... Zanima me okvirna cena za koju vi znate i kolika je obicno garancija na izvrseni servis (predjeni km)?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...