Jump to content
FAS Goran

thehavoc13

Members
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

About thehavoc13

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Banja Luka

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Stilo 1.6 16v 105Ks
  1. Pozdrav. Samo da kažem da sam i ja imao isti problem. Kasetofon u Stilu, fm ne radi, a kasete čita samo tako. Pokušavao sve i svašta, i sve moguće dugmiće pritiskao, čak sam uspio da uhvatim neku italijasnku stanicu i par hrvatskih, ali to samo na određenim mjestim, iznad grada. Pročitao sam i da je neko napisao da je kod nas u Bosni (Bosni?!!!!???...) jeftinije uzeti fabrički kasetofon ili cd za Stila, pa jeste ako se uzima na auto otpadu...nesipravan. Koliko sam pratio, jer je i meni trebalo, cijena fabričkog cd-a je bila 200-250 KM, navgijacije, 600-650 KM, a kasetofona oko 150 do 180 KM. Ako neko sumnja da je možda do elektronike, nije. Ja sam mijenjao ECU i sve što se mora mijenjati uz ECU, ali opet isto, do tog dijela nije. Stilov fabrčki tuner je veliko biiip, ali bar lijepo izgleda Skidao sam i kleme sa akumulatora, ništa ni od toga. Kako većina ovde kaže, originalni cd ili kasetofon za stilo se neispalti uzimati jer se za iste pare može uzeti solidan aftermarket plejer. Izvinjavam se na dugom postu, kontam da sam bar nekako pomogao.
  2. Znači ne mogu da puštam muziku ni sa usb-a ni sa kartice jer mi ne radi fabriki radio?
  3. Daaa! Transmiter (http://tinypic.com/r/2w7e7mq/7), kako god ga već zovete. Zanima me kako da pustim muziku sa njega. Na puntovom plejeru sam imao opciju mode, to pritisnem i onda ide muzika sa car fm... transmitera, na Stilu ne mogu da skontam, uštekam ga, on samo svijetli, pritisnem play na njemu, ne radi. Maloprije sam ga uključio u Pasata i radi ok, samo u Stilu neće.. Kako ste vi to radili?
  4. Pozdrav svima. Kupio sam car fm - mp3 plejer koji se uključuje na mjesto upaljača. Sad imam problem kako da pustim muziku sa njega. Uključim usb sa pjesmama u njega, upalim kontakt sve ok svijetli, samo ne mogu da skontam kako da pustim muziku. Inače radi se o Fiat Stilo, u njemu je onaj originalni kasetofon, naravno radio ne radi zato sam i odlučio da kupim ovo. Prije Stila sam imao Punta, u njemu je bio neki lg cd plejer, takođe sam uključivao car fm i radio je normalno, samo sam morao da prebacim sa puntovog radia na car fm, na Stilu ne mogu skontati kako. Je l' može neko da mi objasni?
  5. Prkljucivao je onaj na dijagnostiku kada je mijenjao bobinu, nije nista rekao za to, jbm li ga. Akumulator nije sigurno, za ostalo ne znam, provjericu.
  6. Pozdrav Imam problem. Prije par dana sam zamijenio bobinu, i rece mi mehanicar da bi' trebao zamijeniti svejcice da mi ne pocrkaju i ostale bobine sto ja nisam uradio, nisam imao vremena i prije dva dana sjednem u auto, upalim ga i poslije 10 sekundi on se ugasi, ja opet upalim - on se opet ugasi i onda pocne da mi iskace ono ASR failure, car security, loose conection i ne mogu ni da ga upalim vise. Inace i prije mi je iskakalo to sve po redu, samo ga ja opet upalim i on radi normalno. Ovaj put mi iskocilo i 15 puta sam davao kontank ono (ASR, onaj katancic i trougao) jos uvijek stoji i ne mogu da upalim. Zna li neko u cemu je problem? Stilo je 1.6 16v 2001 godiste
  7. Pozdrav, i ja imam isti problem(1.6. 16v), samo sto kod mene nekad obrtaji stoje na 1100, nekad na 1000, nekad 900, 700... Desavalo mi se da kada stojim na semaforu, toliko se umiri da se ne moze skontati da li auto uopste radi. Uglavnom svaki put drugacije.
  8. Ne trebaju oni meni to da urade, samo sam pitao šta je potrebno ugraditi za promjenu zvuka. p.s na ovom forumu ima mnogo tema, ne znam odakle da počnem da tražim...
  9. Ja imam Stila 1.6 16v i hoću da mu promijenim zvuk malo. Sada mi zuji, hoću neki dublji zvuk, ovako nešto Šta treba da mu ugradim, samo završetke ili?
  10. Danas sam bio u servisu, dijagnostika je pokazala grešku u CAN liniji, odnosno kablu koji vodi iz motornog ECU-a do centrale ABS-a. Momak je malo pošpricao konektore i za sada čekam šta će biti. Rekao mi je da dođem kada se pojavi sledeća greška. Inače opet mi se ista stvar dešava, javljaju se greške: ASR, loose comection i car security low, gasi mi se u vožnji, samo vergla i neće da se upali dok ne nestane onaj katačnić za car security. Ovako laički posmatrano, to meni djeluje kao greška u senzoru za ASR i ABS, a onda to prouzrokuje car security koji mi ugasi auto i neda da upalim, a možda i nije greška u senzoru već zaista nesipravne kočnice. Auto sam skoro kupio i još nisam stigao da provjerim te stvari, a prilično mi škripe (pište, zvižde) prednje kočnice prilikom kočenja.
  11. Ja se nadam da nije tako mada sam upoznat sa tim njegovim slabostima. Za sad čekam šta će mi majstor reći. Kao što sam već napisao, bio sam kod jednog elektičara koji mi je mjerio punjenje i kapacitet akumulatora i rekao da je sve uredu što se akumulatora tiče. U ponedeljak idem kod drugog elektičara, valjda najboljeg u gradu, pa ću vidjeti šta će mi on reći. Danas sam ga palio i nije mi ispisao ni jednu grešku dok juče kada sam ga prvi put upalio ugasio se poslije 30 seundi rada u leru i nisam mogao ponovo da ga upalim nekih dva do tri miuta. Poslije toga je radio bez problema. Negdje pročitao da mu Engine fault može da iskoči i kada se vozi na rezervi, valjda zbog taloga goriva, da li je to istina???
  12. Upravo sam došao od majstora, mjerili su punjenje i kapacitete akumulatora. Ispostavilo se da je uredu, čak odličan. Jedino sad što se čuje neko lupkanje iz tog predjela (aukumulator, osigurači, ECU) u momentu kada neće da upali, postoji mogućnost da je neki relej. To ću da provjerim u Ponedeljak kod nekog "boljeg" elektičara.
  13. ... i šta ja sad da radim? Je li akumulator ili ECU? Ni jedno ni drugo nisu nimalo jeftini, a obadvoje zajedno... eh
  14. Pozdrav, imam Stilo 1.6 16v 2001 godište kojeg sam kupio prije par sedmica. Pri startovanju mi nakratko ispisuje greške poput Alterntator failure koja brzo nestane, a od jutros i Flat batery. Obično se nakon dva ili tri minuta ugasi i onda ispisuje greške za ASR, ESP, Loose conection, sensor fault, Car security low, Engine fault (ne obavezno sve) i ne može da se ponovo upali minut ili dva dok na displeju stoje lampice za neke od tih grešaka. Nakon toga, kad ga upalim auto radi normalno bez obzira koliko ga puta palio i gasio. Prilikom izbacivanja tih grešaka iz prostora sa akumulatorom i osiguračima (ili tu negdje) se čuje glasno lupkanje. Prije sedam dana sam išao na dijagnostiku i majstor je produvao leptir gas i rekao da je sve ostalo uredu, međutim to nije riješilo problem. Imao sam i Airbag failure koji je radio stalno dok nisam malo čačnuo one žice ispod suvozačevog sjedišta i od tad' se ne pojavljuje više. p.s greške i gašenje mi se javljaju, otrpilike, svaki drugi dan Da li je neko imao slične probleme? Nisam siguran kome prvo da se obratim

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...