Jump to content
FAS Goran

Bogdan Novaković

Members
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

About Bogdan Novaković

  • Rank
    Il Nuovo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Zdravo, Vozim Tipo 1.4 95ks benzinac 2020. godište, 22500km. Pošao sam na put van zemlje, prešao nekih 1200km za nedelju dana, od toga dve duže relacije 650km i 200km. Ovo ostalo je bilo raspoređeno između kreni-stani 5km vožnji i relacija od 30-50km. Vozio sam delom uz pomoć tempomata, delom bez. U svakom slučaju, jutros sam okrenuo ključ da upalim auto pri čemu je malo "štucnuo" ali se ipak upalio iz prve bez nekih drugih smetnji. Tom prilikom su mi izašla dva upozorenja - Start/stop unavailable i check engine. Štucanje pri paljenju ne bih ni primetio da nisu izašla upozorenja. Smetnje ili bilo kakve razliku u vožnji nisam osetio. Mali servis je rađen par dana pred put. Akumulator prikazuje kao pun. Neke ideje ili slična iskustva?
  2. FIAT TIPO 2020. godište, 15000km. Kako je krenulo hladno vreme javlja mi se blago škripanje pri otpuštanju pedale kvačila. Prvo sam mislio da mi je mokar đon patike pa da škripi, čisto da shvatite u kojoj meri se čuje. Zvuk se ne javlja svaki put i svaki dan, obično kada je jako hladno i u prvih nekoliko minuta vožnje dok auto ne postigne radnu temperaturu. Desi se da zvuka nema na primer nedelju dana, pa ga jedan dan bude, pa opet nestane i tako. Javlja se kada naglo otpustim kvačilo, to jest, ako malo zadržim nogu i sporije je podignem, onda ne škripi ništa. U vožnji nema promene, kvačilo nije ni tvrđe ni mekše, to jest da nema tog zvuka, ne bih ništa primetio. Da li se neko susretao sa ovim problemom? Kako se rešava?
  3. Pozdrav svima, interesuje me ako je neko imao iskustva, imam onaj najosnovniji mali radio za koji mi je do sada radila bluetooth konekcija za pozive. Začudio sam se doduše kad sam provalio da strimuje zvuk sa telefona i sa Zoom sastanaka. Zanima me da li je neko provalio da mu šljaka strimovanje sa još neke aplikacije? Razmišljam da uplatim Spotify ili Deezer pa bi mi značilo ako je neko probao da li radi na ovom sistemu.
  4. Pa da, što kažeš, nije meni toliko do S&S, niti do "savetodavca", samo to toga da sve radi kako treba, pa da ja biram da li hoću ili neću. Putni računar pokazuje da je akumulator na 50%. Zaobišli su me problemi sa akumulatorima, nemam neko iskustvo, pa ne znam ni da li je to dovoljno, ili je zapravo u tome stvar. Šta mislite?
  5. Pa sad, ništa posebno neobično, klima je manuelna, poslednjih dana koristim samo odmagljivanje šoferke po potrebi ujutru. Ne sija ništa, ručno sam ugasio i upalio S&S ne bih li nešto kao postigao. Nema ničega vidljivog na oko, niti osetnog u vožnji. Da prođem kroz stavke: - kada je motor još uvek hladan - problem sam notirao juče na kraju puta od ~50km, dakle tek nakon što sam već ušao u grad pa je bilo više stani-kreni - kada je spoljašnja temperatura izuzetno niska - ujutru se nije palio prvih par minuta/stajanja, ali to mi bilo logično, posle par minuta sve normalno uvek - kada akumulator nije dovoljno pun - moguće, ne znam šta sam mogao da uradim da se akumulator isprazni, sve gasim redovno kad parkiram auto, jedino ako tokom vožnje nije opterećen, u jednom momentu sam ga vozio sa svetlima, maglenkama, klimom i telefonom u USB portu, to je jedino veće opterećenje, i opet, bilo je samo jednom. - regeneracija filtera za čestice (DPF) u toku (samo za dizel motore) - benzinac - vozač nije vezao sigurnosni pojas - vezan sam uvek, jedino ako u senzoru ima neka greška, mada ništa ne prijavljuje što se toga tiče - menjač ubačen u rikverc (na primer radi parkiranja) - problem se javlja pri regularnoj vožnji - samo za verzije koje imaju automatski sistem klimatizacije, u slučaju kada se još nije dostigao adekvatan nivo toplote ili kada je aktivirana funkcija MAX-DEF - moguće da nema dovoljno toplote, ali kao što kažem, prvi put sam notirao problem na kraju malo dužeg puta, ~50km, tako da bi trebalo da je to ok, manuelna klima u svakom slučaju - prilikom prve upotrebe, za početni rad sistema - nije prva upotreba I tako, ne znam da li nešto može da se zaključi.
  6. 1.4, 95KS benzin. Oko 1000 obrtaja na leru recimo, malo više kad ga upalim ujutru kad je hladno, ali se vrati na 1000 do prvog ćoška/semafora, i tad S&S počne da radi, takav je princip bio do sada. Svaki dan kuća posao ~15km tamo, 15km nazad, malo grad, tj Novi Beograd, malo autoput.
  7. Pozdrav ljudi, Vozim Fiat Tipo kog sam kupio novog pre oko mesec dana (~1300km). Juče sam primetio da je Start&Stop prestao da se aktivira, iako je nominalno uključen, tj. auto se ne gasi kada stanem, dok se dešava da, kad rulam na leru, recimo kako se približavam crvenom svetlu na semaforu, na oko 15-10-5 km/h, kako kada, indikator za promenu brzine pokazuje da šaltam naniže, iako sam van brzine. Čitao sam da S&S obično prestaje da radi kada postoje problemi sa akumulatorom, ali sam jako vodio računa o gašenju svega kada je auto parkiran, pa me buni zašto bi akumulator imao problema. Kombinacija sa indikatorom za promenu brzine me dodatno tera da razmišljam. Auto ne prijavljuje nikakve probleme, niti se oseća neka razlika u vožnji. Neka iskustva, saveti?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...