Jump to content
FAS Goran

Darko_gr

Members
  • Content Count

    142
  • Joined

  • Last visited

About Darko_gr

  • Rank
    Regolari

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Pozdrav ekipa. Imam cromu 2010 god. Ja sam vlasnik poslednje 2 godine kada sam je uvezao iz italije. Panorama od pocetka nije radila (zavesa radi). Nisam uspeo da se pozabavim njom, jer nisam uspeo da nadjem ko to moze da popravi u NS. Ono sto me zanima. Da li je vredi otvarati po.ocu rucne varijante kako bi se ocistila prljavstina (mozda to pomogne)? Da li mogu doci u slucaj da ne mogu rucno i da je zatvorim? I hteo bih da podmazem kedere (ako ih ima) jer kad je toplo konstantno mi se cuje skriputanje gume iz tog dela. Hvala.
  2. Nasao sam u jednoj prodavnici d1s marke lucas? Pretpostavljam da je ok proizvodjac?
  3. Sta preporucujete od d1s sijalica? Na oglasima nalazim ili neke cnlight od 10e ili osram od 45e. Retko sta ima izmedju tih cena.
  4. Idem danas ili u ponedeljak do winta da pitam za lemforder. Pretpostavljam da je dovoljno da im kazem samo ovaj kataloski broj. Vidim na netu da isti takav ide i za bravo/deltu 1.4T.
  5. E to me i brine. Imam sve izmenjano na vozilu (zamajac, dizne skidane i ciscene, zamenjeni donji nosaci i gornji desni). Jedino staro mi je taj levi nosac od 1.8 (star oko 20 god). Nema sad nesto posebno mnogo vibracija. Ali bio bi merak da bude jos utegnutiji. Svakako ne bih da bacam pare pa jos i da bude gore nego sad. Mada sa tim lemforderom nadam se da moze biti samo bolje.
  6. @milosbg Zvao sam stojanov u ns. Kaze ukucao sam vas broj i ne dobijam nista pod tom sifrom. Mislis da ima lemforder u wintu? To je vrhunska marka ako se ne varam? U rangu oem delova? Ja sam za nosac 1.8 saznao ovde na forumu. Konkretno sam na autu imao onaj poboljsani za jtd, i posle stavljanja starog polovnog za 1.8, delimicno su se smanjile vibracije. Sad razmisljam da bi sa novim takvim nosacem bilo jos bolje. Mozda je i bacanje para ko zna
  7. Hvala na detaljnom postu. Svaka cast. Zvao sam opet ovasceni. Sa tim kataloskim brojem ne izbaci mu nista. Ili jednostavno nece da se potrude. Traze ipak broj sasije da nadjem. Sto se tice nosaca. Ja sam tako bio i uradio ranije. Uzeo sam nov OEM za jtd na popustu za 50e. I stavio. Nije bilo velike razlike. Posle mi je mehanicar savetovao da stavim od 1.8. i stavio mi je neki polovan star 20 god i vibracije su se prepolovile. E sad, posto je taj nosac od 1.8 koji imam toliko star i da je sigurno izgubio svoja svojstva, verujem da bi stavljenjem novog vibracija bilo jos manje. Ostali nosaci su mi novi (donji reketi swag i desni nosac hidro od bravo 2) Prakticno mi je samo taj levi veoma star iako je od 1.8. Nadam se da se isplati zameniti ga novim?
  8. Da li neko na forumu vozi stilo 1.8? Hteo sam u ovlascenom da porucim fabricki levi nosac motora i da ga stavim na mjtd. Ali traze mi broj sasije od benzinca da bi porucili deo. A ja imam samo broj od dizela Da li bi neko pozajmio broj sasije od benzinca kako bih porucio taj nosac.
  9. Koliko u praksi stane motornog ulja u cromu 1.9 mjtd 150ks prilikom zamene? 4.5L?
  10. Prethodne 2 zamene sam sipao shell helix ultra 5w40. Slicno kosta i ravenol hcs pa se pitam da li ga vredi probati?
  11. Da li je neko koristio ravenol hcs 5w40? Vidim da ima odobrenje FIAT 9.55535-H2 Ne znam da li to podrzava i 1.9 mjtd (bez dpf)?
  12. Jasno mi je. Hvala. Kod mene nema tog skriputanja. Ideja mi je da mi u servisu pogledaju jos dizne i kako radi pk razvod. Ako neko ima jos neku ideju sta moze da uzrokuje vibracije i grub rad nek napise.
  13. Napravio sam video. Cuje se u pozaditi lupkanje kao cekicem. Koliko to video moze da prenese. Mogu biti remenice problem?
  14. Vidim da sve vibracije i zvuk lupkanja nestaju cim u leru dignem obrtaje malo iznad 1000 rpm. Pa pretpostavljam da nesto na pk razvodu pravi problem. I da to nema veze sa diznama.
  15. Koja remenica moze da pravi vibracije i da se cuje lupkanje u leru? Od alternatora ili radilice? I da li se stanje moze ustanoviti bez skidanja?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...