Jump to content
FAS Goran

_baker_

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

About _baker_

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Bih

Previous Fields

  • Garage
    Male
  1. Pozdrav , imam jedno pitanje za forumaše . Eh ovako posjedujem Fiat Punta 1.1 40kw savrseno vuce,ne dimi,nema nikakve tehnicke poteskoce , sve je odrzavano i utegnut. Ali imam probem ponekada mi se desi da mi prilikom paljenja tj.verglanja upali ali motor trokira par sekundi i ugasi se ako ne pritisnem gas. Ovo se vec desaje 1-2 mjeseca , zadnji put mi nije nikako upalio , pa sam doslepao do majstora i skinuli smo pumpu ocistili i odlicno palilo sve . Ali problem je sto se ponavlja . Da li je netko od vas imao ovaj simptom . Motor vuce svjecice super kablovi super, gorivo uredno i cisto itd.. Da li bi moglo biti do oduska ? Imam osjecaj da mi je odusak zacepljen tj (kad otvorim cep za rezervoar bukvalno "zapuse" gasovima) da li je moguce da se sistem kompresuje od benzina pa da stvori suvise jaku kompresiju i onda gorivo tj pumpa nema tu kolicinu snage da izgura gasove . Lijep pozdrav i hvala.
  2. Ma da vjerovatno, budem probo vratiti sijalicu posto sam ubacio LED ak ne bude radilo , vozit elektricaru i cao ...
  3. Eh ovako prije svega lijep pozdrav svima, novi sam na forumu, nedavno sam kupio Fiata Punta 1, i imam problem sa pokazivacima smjera, problem je malo kompleksnije objasniti tako da treba vremena ... Eh ovako da počnem prilikom vožnje radilo mi je sve super ali sada kad dam kontakt na automobilu dok su ugasena svjetla tj prekidac je na 0 odlično sve radi , čim upalim prekidac pozicije ili kratkih svjetala radi sve super dok ne dam pokazivac smjera (nebitno desni ili lijevi) . Pokazivac radi odlicno prvih 20/30sec ili nekad zna raditi 1/2sec i izgube mi se sve lampice na kontrolnoj tabli (izgubi se nivo goriva,temperature,obrtaja) , i naravni pokazivaci prestaju raditi , napomena kad su svjetla iskljicena sve radi super i releji i sve zvuk releja je usklađen i ne bih rekao da je do njega, znaci sve radi odlicno dok ne upalim kratka svjetla ili poziciju, kada ponovo iskljucim svjetla i ukljucim npr na kratka radi sve super , eh sad koje je najbolje rijesenje za to ? Promjena rucice prekidaca svjetala , imam takodjer svjecice tj led lampice sam ubacio na poziciju zelene da li bi moglo biti do toga ili ? I takodjer sat je promjenjen , ubacen sa obrtajima , kako bi najlakše i bezbolnije riješio problem?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...