Jump to content
FAS Goran

Zuka

Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

  1. Pozdrav. Zanima me da li ste čuli za razlike u pločicama u odnosu na godinu proizvodnje vozila. Sad mi rekoše u Motorex-u da je do 09/10 jedna vrsta a od 10/10 druga vrsta. Ali samo oni to govore, i traže po broju šasije da nađu... Radi se o Fiat Bravo II, 2010, 1.6 MJet 105ks. Pozzz
  2. Pozdrav ekipi. Imam Fiat Bravo 2010god.,1.6mjet 105ks bez FAP-a. Odjednom mi je izgubio snagu na većim obrtajima (2500+rpm) i upalila se žuta lampica motora(engine check). Ugasim-upalim i ide normalno dok ne prelazim navedene obrtaje a i dalje svijetli lampica.Štandgas normalan, miran rad, ravnomjerno doziranje gasa, potrošnja OK. Bio sam na dijagnostici, nešto oko "pritiska vazduha" je bilo, poništena greška i test vožnja bila odlična. Nakon par dana i jače i vožnje opet isto. S tim da nakon što se to desi nema pravila kad gubi snagu, nekad ide bez problema i do 4000rpm, čak se iduće jutro ugasila lampica, išao normalno, pa opet. Na savjet majstora iskopčao sam MAF i prešao 120KM u komadu i ide ko lud, radi normalno, rekao bi i potrošnja dobra a lampica svijetli. Sve se ovo desilo u par dana, nisam imao kad ostaviti auto pa me zanima može li biti štetno za nešto drugo voziti sa iskopčanim MAF-om i da li je ovo potvrda da je do njega obzirom da normalno ide bez njega(kao što kaže majstor) ili može biti još nešto...?
  3. Koristan svakako...Hvala @zelsav . Mislim da je uredno održavan motor i auto generalno i da nije pohaban pa ću poslušati savjet...Nisam ovo pitao radi cijene ili nešto slično... čisto radi najbolje moguće brige za motor. Jedino sam se nadao za interval Jer prelazim dosta otvorene (60-70%) a godišnje 20-25K km.
  4. Pozdrav ljudi. Kupio sam Fiat Bravo 1.6 mjet 105ks koji nema FAP i Euro 4 je standard sa 157K km. Mnogi preporučuju 5w-30 C2 ovaj ili onaj brand sa uglavnom S1 Fiat normom. E sad, budući da nema FAP naišao sam na podatak da je N2 za Euro 4 preporuka i tu su onda 5w-40 ulja??? I druga stvar... uglavnom je preporuka 30K/2god interval... a kod nas svi mijenjaju na 10K...pa nije valjda moguće da smo toliki k.... sa tim gorivom i šta već. Pozdrav

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...