Jump to content
FAS Goran

srkiprki

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

About srkiprki

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Derventa

Previous Fields

  • Garage
    BiH

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Hvala druze i moj majstor sumnja na diznu ali opet kad imam vas sto da ne uppitati
  2. Pozdrav ljudi, da ne bih otvarao novu temu postavicu svoj problem ovdje. Vozim vec 6 godina Brava 1.9jtd 66kw. Ponekad, ne uvijek auto zna da cima u mjestu dok stojim, lagano trza taman da osjetim da mi dupe cima naprijwd nazad, bas tako u tom pravcu, naprijed nazad. Na sasiji se vibracija uopste ne osjeca. Nekada zna cimati po minut, dva, pet, bez pravila, i hladan i topal. Da napomenem da nikakvih problema sa vucom nemam. Jedino me zadnjih mjesec dva zeza na paljenju, vergla 3-5 sekudni i onda sastavi. Hvala na pomoci.
  3. Jedina dobra stvar je sto mu je zamajac nepoderiv na toj snazi
  4. Bravo je 2008 godina. Prelistavam gore ubacenu temu. I kod mene primetim te tupe udarce na letvi volana ali ne shvatam kakve veze to ima sa tezim prvim paljenjem. Nastavicu listati temu pa vidjecu nadjem li sta.
  5. Vec 4 godine vozim fiata bravo 1.9 8v 66kw i nemam nikakvih problema sa motorom. U zadnje vrijeme iako su noci tople kada ga ujutro palim motor teze startuje, zavergla jednom ali ne sastavi, tek drugi put kada zaverglam motor upali. Ipak kada ga palim motor jako trzne kao da su mu losi nosaci motora. Ali oni su ok. Isto tako kad ga gasim osjetim da motor jace udari. Sto se paljenja tice, ujutro kada upali, radi 2-3 minuta, iduce paljenje bude sasvim normalno cak i bez tog udarca prilikom startovanja. U kom smjeru da idem, sta provjeravati, egr, akululator, alnaser ili sta? Ima li ko kakvu ideju. Hvala
  6. pokusao sam, nema nikakve promjene kada otkacim protokomjer. ima ko jos kakav savjet
  7. Pozdrav svima! Vec dvije godine vlasnik sam Fiata Bravo 1.9 JTD 8v. Prezadovoljan sam autom i do sada nisam imao problema sa autom iako sam sa njim u te dvije godine napravio 60000KM. Međutim u zadnjih par mjeseci primjetio sam da auto troši više goriva nego ranije. Ranije sam prelazio 100km sa otprilike 5litara dizela, dok se u zadnje vrijeme potrosnja povecala na vise od 7 litara na 100km. Napominjem da vozim iste relacije. E sada prije par dana auto je stao bez snage. Upalio sam ga i krenuo normalno, ali je nakon nekih kilometar-dva ostao bez snage. Nije primao gas onako kako bi trebao ni u prvoj brzini, bio je lenj i trom, obrtaje je dizao polako, ali ih nije limitirao, tako da sam vozeci po ravnici uspjevao dostici i 4000o/min(mislio sam da je problem u dpf-u pa sam ga malo stisnuo). Nakon pređenih 50-ak kilometara i dva zaustavljanja auto je poceo koliko toliko ljepse povlaciti, međutim sada mi opet nema onu snagu kakvu je imao prije, ne vuce onako kako sam navikao i sto me najvise muci trosi oko 7-8 litara. Bio sam kod majstora, kaze da dijagnostika ne pokazuje nista. Odakle krenuti i kako doći do problema. Vozim ja njega ali se ne usuđujem krenuti na duzi put. I da, jos jedan detalj, tada kada je bio bez snage, kada bih ga ugasio motor bi lupnuo kao da ni nema nosaca motora.
  8. Pozdrav svima! Vec dvije godine vlasnik sam Fiata Bravo 1.9 JTD 8v. Prezadovoljan sam autom i do sada nisam imao problema sa autom iako sam sa njim u te dvije godine napravio 60000KM. Međutim u zadnjih par mjeseci primjetio sam da auto troši više goriva nego ranije. Ranije sam prelazio 100km sa otprilike 5litara dizela, dok se u zadnje vrijeme potrosnja povecala na vise od 7 litara na 100km. Napominjem da vozim iste relacije. E sada prije par dana auto je stao bez snage. Upalio sam ga i krenuo normalno, ali je nakon nekih kilometar-dva ostao bez snage. Nije primao gas onako kako bi trebao ni u prvoj brzini, bio je lenj i trom, obrtaje je dizao polako, ali ih nije limitirao, tako da sam vozeci po ravnici uspjevao dostici i 4000o/min(mislio sam da je problem u dpf-u pa sam ga malo stisnuo). Nakon pređenih 50-ak kilometara i dva zaustavljanja auto je poceo koliko toliko ljepse povlaciti, međutim sada mi opet nema onu snagu kakvu je imao prije, ne vce onako kako sam navikao i sto me najvise muci trosi oko 7-8 litara. Bio sam kod majstora, kaze da dijagnostika ne pokazuje nista. Odakle krenuti i kako doći do problema. Vozim ja njega ali se ne usuđujem krenuti na duzi put. I da, jos jedan detalj, tada kada je bio bez snage, kada bih ga ugasio motor bi lupnuo kao da ni nema nosaca motora.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...