Jump to content
FAS Goran

mjevtic

Members
  • Content Count

    40
  • Joined

  • Last visited

About mjevtic

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Lancia Lybra SW Intensa 1.9 JTD
  1. Ja koliko se secam to je tako normalno na nekim automobilima, neka me ispravi Goran ako gresim
  2. OK, u ponedeljak ujutru sam tu, mislim da ne bi trebalo da bude problem da dodjem, parkirao sam tako da ne moram u rikverc Jel 7.30 vreme u redu?
  3. Pozdrav Gorane, Danas sam na Lybri 1.9 imao situaciju da sam stao na parking kada sam krenuo van Beograda, auto je radio par minuta u leru i kada sam hteo da ubacim u brzinu i krenem nisam mogao ni u jednu brzinu da ubacim, kvacilo je delovalo normalno, nije propalo, oseca se isti onaj otpor kao i pre ali jednostavno kao da je blokiirao i ne mogu da mrdnem menjac ni u jednu brzinu, ne cuje se ni krcanje nego jednostavno kao da se zupcanici ne gadjaju kako bi trebalo. Ugasio sam auto, pokusao ponovo i nekako uspeo da ubacim u brzinu, prosao jedan krug na parkingu, posle je ulazilo u sve brzine osim u rikverc. Uspeo sam u nekoj situaciji i rikverc da ubodem i onda sam se vratio kuci i presao 100km bez problema od 1. do 5. ali rikverc i dalje ide tesko ili nikako. Simptomi koje sam imao pre toga su ponekad tresenje i lupkanje pri kretanju ili pri ubacivanju u drugu, kada vozim u petoj na autoputu i naglo otpustim gas isti taj tup zvuk ali blazi, isto i kada naglo posle dodam gas. Od skoro sam primetio da kada dodam gas auto povuce u levo, kada otpustim vrati se udesno. Set kvacila je stavljen nov kod tebe u servisu zajedno sa plivajucim zamajcem pre nekih 2,5 godine cini mi se i presao sam oko 50k kilometara sa njim. To tresenje pri polasku se javljalo odavno ali je bilo retko i ne tako izrazeno kao sada. Da li je moguce da je nesto sa kvacilom ili mi pre lici na neki nosac motora pogotovu zbog ovog vucenja u levo/desno pri dodavanju i oduzimanju gasa? Da li moze da se auto ostavi u servisu pa da se pogleda neki dan da se vidi sta je jer ne znam da li cu moci da ga doteram zbog menjaca?
  4. OK, cujemo se ujutru, mogu i da dodjem cisto da se cuje sve pa da se uradi sta treba na sledecem servisu kada zakazemo. Pozdrav.
  5. Pozdrav Gorane, uskoro cu na mali servis kod vas ali od sinoc sam primetio iz prednjeg dela auta poznati zvuk izduvne grane, da li je pukla ili je prednji lonac u pitanju (ako ga Lybra 1.9 ima) ne znam ali se sada cuje drugacije. Danas sam takodje primetio da kada recimo dodajem gas pa otpustim da promenim brzinu ili samo usporim cuje se neki zvizduk ili neki tako cudan zvuk, nadam se da je vezano za auspuh. Da li si imao takav slucaj i koga preporucujes za servis auspuha? A jos uvek vucem problem sa trapom od pre 2 godine i zamenom delova na trapu, kada je napolju hladno lupa i na najmanjim rupama kao da vozim na samim tockovima. Danas je recimo to bilo znatno drugacije jer je temperatura bila visoka mada se ipak cuje. Tri puta ste gledali i niste nista videli mada se desilo tako da tada bude toplo a ne mogu da ubodem hladno vreme jer do zakazanog termina prodje prilicno.
  6. Sada vise nisam uspeo da ga upalim ni sutradan ni kada je hladan tako da mi je auto ostao na parkingu. Jel postoji sansa da se senzor zameni na licu mesta bez kanala ili samo slep mora?
  7. Pozdrav Gorane, pre 2-3 meseca sam bio kod vas na malom servisu i tada je jos ponistena greska senzora radilice jer je neposredno pre toga zamenjen kada sam bio na putu. Isto mi se desava i sa zamenjenim senzorom, identicni simptomi. Otprilike jednom u 15-20 dana mi se upali lampica u voznji i kada ugasim auto posle ne mogu da upalim. Sutradan recimo upalim normalno, nekad i isti dan ako kasnije pokusam, uglavnom kada se ohladi upali. Tako je isto bilo i sa starim pre zamene, da li je moguce da ne valjaju ni stari ni novi ili moze i nesto drugo da bude u pitanju? Na dijagnostici prijavljuje gresku senzora radilice. Ako mislis da je ipak senzor koja je cena ugradnje i senzora? Svakako cu zvati u ponedeljak da dogovorim dolazak. Auto je naravno Lancia Lybra 1.9, Pozdrav.
  8. Imas kontakt NSX-ov na prvoj strani ove teme pa ga pozovi i pitaj da li je voljan da ti ugradi.
  9. Naravno da ima, ja imam vec dve godine ja mislim, od kako se pojavilo za Lybru. Nisam siguran da li je napravljen za ICS sa navigacijom. Kad sam vec ovde da li se nekome desava da preskoci na rupi, bukvalno se ponasa kao CD bez anti skip mehanizma?
  10. Ne vidi se na slici gde je tacno taj konektor, ne secam se ni ja sada na pamet, kod mene isto nije radilo to kada sam kupio auto pa kada sam rasturio onda sam video da je konektor potpuno otkacen. Kada sam vratio konektor na mesto onda mi je stalno davalo signalizaciju da je otvoren gepek i svetlo radilo pa je zato i otkacio prethodni vlasnik umesto da sredi. Inace bila je glupost, mehanizam u bravi nije pritiskao dovoljno polugicu mikroprekidaca i zato nije ni funkcionisalo. Kada sam malo ispravio tj namestio da brava pritiska polugu kako treba sve je bilo ok. Inace kod mene isto prekidac nije reagovao kada sam ga pritiskao rukom ali to je bilo jer je konektor bio skinut potpuno, kada sam vratio konektor onda je reagovao i ukljucivao i iskljucivao kada ga rukom pritisnem ali ne i kada se otvori gepek. Naravno problem je bio kao sto sam vec opisao.
  11. Ne znam da li si procitao moj post ali ja bih prvo isao sledecim redosledom. Prvo bih proverio rukom tj da se vidi da li vrata pritiskaju polugicu koja pritiska mikroprekidac. To si vec rekao da si pogledao i da rukom kada aktiviras mikroprekidac nista se ne desava. Pretpostavljam da ti na displeju stoji kao da je gepek uvek zatvoren. Pogledaj da li konektor od instalacije na bravi ima dobar kontakt. Zatim uzmi instrument, omski otpor i proveri da li je taj mikroprekidac u funkciji tj da li kada ga pritisnes pravi spoj na izlazima ili je obrnuto (uvek spojen a kada se pritisne on prekine spoj), u svakom slucaju treba da se promeni kada se pritisne. Ako je i to u redu onda bi trebalo dalje ici prema tabli i instalaciji ali to pretpostavljam da ne mozes sam, verovatno treba i sema instalacije ali za pocetak probaj ovo.
  12. Mislio si na prodavca valjda? Ti si kupac, potencijalni, valjda Moguce je da je toliko, inace spona nije skupa i lako se menja, problem je sto ti on malo malo pa doda jos neku stvar koja treba da se menja. A kada ode spona ako se ne zameni na vreme vrlo cesto ode jos nesto na trapu, najcesce viljuska tako da najbolje da ti njemu predlozis da odete do Gorana jedno jutro, pregleda se auto i tacno vidis sta treba i koliko kosta pa onda pregovarajte dalje.
  13. OK, hvala. Javljam se u ponedeljak da zakazem servis pa se vidimo sledece nedelje.
  14. Pozdrav Gorane, dolazim za koji dan na mali servis za Lybru i da se zameni desna viljuska jer je propustena zamena kada je radjen trap skoro a cula se i ona tada a sada naravno jos malo vise. Reci mi samo u vezi klime koliko kosta ciscenje i sta se tacno radi na tom servisu, da li ima neki nacin da se cisti iznutra ili se samo hemijskim sredstvima prska unutrasnjost (naravno ne racunajuci zamenu filtera koju obuhvata mali servis)? Pitam zato sto mi se oseca neko vreme kada se ukljuci klima kao ustajala vlaga. Dosao bih na servis u ponedeljak 3. avgusta pa ne znam da li da zovem Natasu sada u ponedeljak da zakazem ili je dovoljno ovako? Pozdrav
  15. Gorane, sinoc pocne da mi se oseca paljevina u auto kroz ventilaciju, ispod haube sam locirao dim sa strane gde su kaisevi, posle par sati kada sam ponovo upalio auto upalila mi se lampica od akumulatora. Sada svetli konstantno pa pretpostavljam da je otisao alternator. Vec treba da dodjem zbog jedne viljuske i balansiranja pa si mi rekao kada montiram nove gume da dodjem, reci mi samo koja je cena zamene celog alternatora da ti donesem drugi ili reparacija ovog na njemu? Rekao si da dodjem za ovu viljusku bez zakazivanja, da li zamena alternatora menja to tj da li onda ipak da zakazujem servis?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...