Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Fiat Group objavila plan proizvodnje...

Recommended Posts

Posle sastanka između uprave grupacije Fiat, predstavnika sindikata i italijanske Vlade koji je održan pre nekoliko dana u Rimu, objavljen je plan proizvodnje u Evropi grupacije Fiat za 2010. i 2011. godinu.

Najvažniji podatak je da će u tom periodu biti lansiarana dva potpuno nova automobila. U pitanju su nova Panda i nova Lancia Ypsilon. Ostatak plana sadrži dosta podataka o osvežavanjima i sitnijim unapređenjima pojedinih modela koji se i trenutno proizvode.

Najvažniji Fiatov automobil u naredne dve godine biće nova Panda. Ono što se sigurno zna je da će imati nove benzinke motore, među kojima i novi od 900 ccm, kao i povećanje međuosovinskog rastojanja od 10 cm u odnosu na aktuelnu Pandu.
U planu je pomenut i novi Doblo od koga se dosta očekuje, ali on je tokom ovog meseca već predstavljen medijima, tako da se ipak ne pominje kao nov model, već kao automobil koji je već pokazan svetu.
Za 2011. godinu najavljeni su ''facelift'' za Fiat Lineu koja se pravi u Turskoj, ''MY ( model year ) upgrade'' za Grande Punto Evo.

2010. godine, Lancia će uraditi još jedan ''facelift'' za svoje modele Ypsilon i Musa koji su već dugo na tržištu, kao i MY upgrade za Deltu. Nova Lancia Ypsilon će sići sa proizvodnih traka 2011. godine iz fabrike u Poljskoj.
Iste godine se planira i uvođenje pojedinih Chrysler modela, ali sa znakom Lancia. Na osnovu plana se vidi da će Lancia pokušati da prodaje pod svojim znakom na pojedinim evropskim tržištima unapređene verzije Chrysler
Sebring ( automobila u D segmentu), tj. neće preuzeti automobil u postojećem stanju nego će njeni stručnjaci izvršiti prepravke kako bi bio još bolji. Isto važi i za kabriolet verziju ovog automobila. Pridruživanje Lancia proizvodnom programu modela Chrysler 300 sedan i Town & Country minivan su planirani za 2011. godinu.

Planovi za Alfa Romeo su najsiromašniji. Tokom 2010. i 2011. godine, Alfa Romeo neće izbaciti nijedan nov model. Naravno, tu se ne računa nova Giulietta ( C segment ) koja je već predstavljena. U pitanju je naslednik modela 147.
Bilo je priča o mogućoj proizvodnji Coupea u svrhu obeležavanja godišnjice postojanja fabrike Alfa Romeo, ali od toga nema ništa, isto kao što u tom periodu neće biti ništa od proizvodnje nove Alfe sa pogonom pozadi.
Najveća novina je izrada verzije GTA za 8C Competizione, koja će upravo poslužiti kao šlag na torti u sklopu obeležavanja jubileja kompanije Alfa Romeo tokom 2010. godine.
Unapređenja ( Model Year update ) tokom 2010. godine su planirana za 159 sedan i Sportwagon verziju, i ''facelift'' za MiTo tokom 2011. godine.

Odeljak Fiat Professional ( Fiat komercijalna, namenska vozila ) će imati glavni adut u novim verzijama Dobla. Model Year update je planiran za Fiorino.
2011. stiže nova generacija Pande Van, kao i MY update za Scudo i Ducato. Fiat Strada pickup koja se uvozi iz Brazila i prodaje na pojedinim evropskim tržištima će takođe imati facelift.

Abarth će izbaciti dve nova automobila tokom 2010. i 2011. godine. U pitanju je Abarth 500TC, kao nova najjača verzija Fiata 500, kao i Abarth izdanje Fiata 500 u kabriolet verziji. Takođe, postojeći Abarth paket za Grande Punto će biti prilagođen novom Grande Punto Evo. Sve će ovo biti tokom 2010. godine. Za 2011. Abarth neće izbaciti nove ili modele kojima je urađen ''facelift''.

OTPjA.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da ima interesantnih novosti ima :coffee:

doduse za Alfu ne bas toliko :o,nazalost ali za Fiat i Lanciu se spremaju mnoge novine-nadam se da ce im se ulozeno vratiti :thumbup:

pogotovo zbog dela Fiat kompanije koji se zove Fiat-Srbija :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

OOOO, hoću li doći do schutzplech-a konačno, a da ga ne platim Miškoviću 325 EVRA! (sa montažom). 275 je inače, ali četiri šrafa zavrnuti - košta još 50!!! (+otvaranje naloga...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

zaboravili ste vazduh koji tamo udišete na njegovom vlasništvu + cenjeno vreme i habanje asfalta u servisu ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...