mister018 0 Posted July 11, 2013 ovako.....vozim fiate i volim ih,, upravo sam kupio stila 1.9 jtd 59 kw 80 konja..pre toga sam imao 3 punta 1.2 8v , dva stila 1.6 16v , i jedan 1.3 mjet...sve u svemu volim italijane,...inace i preprodajem kola...resio sam da vise ne radim to jer nema zarade. a da zaboravih da kazem da sam vozio i fokusa 1.8 tddi ..jedini koji nije bio italijan e sad sam kupio 1.9 jtd.,..uvezao sam ga iz austrije sa 190000 na satu. nije vracan.. ful servisna knjizica...treba ovih dana da mu menjam zupcasti i da radim veliki seervis..ali iskreno ne radi mi se to jer ne znam, gde da kupim kvalitetne delove....moja dva prijatelja imaju stila 1.9 jtd i posle zamene im skripe spaneri a jos nisu prosli ni 5000 km..a meni nista ne skripi i radi sve odlicno. i nikako da skapiram da li je moj motor 16v ili 8v u pitanju je 1.9 jtd 59kw 80 konja.,...auto ide kao metak...za sad sam prezadovoljan.. postavicu slike ovih dana. u pitanju je stilo 3 vrata alu felne borbet . digitalnu klimu nisam hteo. imao sam dva sa takvom klimom i desavalo mi se da levo duva hladno a desno toplo...pa sam hteo da izbegnem Quote Share this post Link to post Share on other sites
EDO_SA 0 Posted July 11, 2013 Postavi nam cim prije slike pa da krenemo sa davanjem savjeta Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 22792 Posted July 11, 2013 (edited) E, pusti pozeri, je*ale vas slike ...i nikako da skapiram da li je moj motor 16v ili 8v u pitanju je 1.9 jtd 59kw 80 konja.,...Motor je 8v, te prvobitne 1910 ccm UniJet varijante u Stilu su bile iskljucivo 8v od 80 i 115 KS.16v motori od 140 KS su krenuli od 2004., a to je ustvari vec MultiJet. U Stilu je bilo jos varijacija na temu 8v (100 KS i 120 KS) i 16v (150 KS).Sto se tice tog motora od 80 KS, glavne razlike su da nema interkuler, nema turbinu sa promenljivom geometrijom i ima kraci menjac od 115 KS varijante. Pisano je vec po forumu o tome, pretrazi malo.treba ovih dana da mu menjam zupcasti i da radim veliki seervis..ali iskreno ne radi mi se to jer ne znam, gde da kupim kvalitetne delove....moja dva prijatelja imaju stila 1.9 jtd i posle zamene im skripe spaneri a jos nisu prosli ni 5000 km.Sto mi je ovo poznato, gledajuci gomilu skriputavih JTD po gradu. A sve posledica toga da je Stilo bas, bas dzabe za odrzavanje. Donekle je tacno, zahvaljujuci ponudi jeftinih bofluk zamenskih delova po radnjama i velikoj prisutnosti na otpadima.A dobar i kvalitetan deo ipak kosta. Pogledaj malo u Clanskim pogodnostima, postoji ponuda OEM delova po prilicno povoljnim cenama... Edited July 11, 2013 by Ivan Quote Share this post Link to post Share on other sites
mister018 0 Posted July 12, 2013 postavi molim te link gde ima da se pogledaju ti delovi,,, veruj mi nemam vremena da trazim...sad sam doso sa posla..a sada je 00;18 h i umoran sam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 22792 Posted July 12, 2013 http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=54656 Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9743 Posted July 16, 2013 Deo je ovde:http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=41414&p=926012 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mister018 0 Posted July 17, 2013 (edited) evo slika , stigoh da slikam danas ofarbao sam celjusti u crveno i zamenio sijalice na prekidacima klime i vetilatora Edited July 17, 2013 by milann Quote Share this post Link to post Share on other sites
mister018 0 Posted July 18, 2013 (edited) gde su komentari za moj stilo ? Edited July 18, 2013 by milann Quote Share this post Link to post Share on other sites
~eon~ 2 Posted July 18, 2013 ili si ti nesto zeznuo ili je moj komp samo mi prvu sliku otvara normalno ostale su male, ali se vidi da je extra Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 22792 Posted July 18, 2013 Extra boja , ovo su mu Borbet 15'' ili vece (ne otvara velike slike, kao sto rece kolega iznad, pa ponovi postavljanje) ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
mister018 0 Posted July 18, 2013 (edited) [evo ponovicu slike. vajda je sad ok, felne su borbet 15 cola Edited July 18, 2013 by milann Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gagy.GM 60 Posted July 18, 2013 Cekasmo slike 7 dana , Super izgleda,lepe su mu felne. Neka te u zdravlju sluzi Quote Share this post Link to post Share on other sites
SikterBre 31 Posted July 18, 2013 Stvarno mi korektno stoje felne iako su 15tice, baš su zanimljive Fino i očuvano deluje na slikama Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 22792 Posted July 18, 2013 (edited) Znaci ubo sam i marku i velicinu felni, cak i sa onih prvobitnih minijaturnih slicica . Edited July 18, 2013 by Ivan Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8332 Posted July 18, 2013 Ivane, " Nobody likes smart gays" Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 22792 Posted July 18, 2013 Nemam ja pojma o cemu pricas, ovo za felne mi sapnula zenska . Quote Share this post Link to post Share on other sites
mister018 0 Posted November 3, 2013 prodao sam stilo pre nekih 3 meseca i sad vozim stilo 1.6 16v 2004 godiste. presao verovali ili ne 104 000 . ..postavicu slike ovih dana. Quote Share this post Link to post Share on other sites
SikterBre 31 Posted November 4, 2013 Zanima me konkretno tvoje poređenje između ta dva Quote Share this post Link to post Share on other sites
mister018 0 Posted November 4, 2013 ,konkretno i iskreno...jtd je azdaja za 1.6 16v ako te zanima kako idu ,, dosta bolji start ima jtd ,jer stilo ima tesku sasiju , ali ima nekoliko stvari koje me nerviraju kod jtd....posto ja volim da vozim malo agresivnije , sansa da ode plivajuci zamajac je velika...turbina takodje..i samo odrzavanje je skuplje za nijansu ali ako se nesto pokvari kod jtd je uvek skuplje...elektronika dosta bolja u odnosu na 1.6 ali sam zato sada uzeo 2004 i oni kao navodno nemaju problema sa tim..za sada stvarno nema ..cak i air beg se ne pali. nervira me kod jtd ogrmne vibracije u kabini...moja dva drugara imaju jtd i kod njih su velike vibracije i buka u kabini,, tako da sam otklonio sumnju da je kod mene samo . postrosnja mi na jtd nije prelazila 7.5 litara,..kod benzinca je potrosanja od 9 do 12...pricamo o gradskoj voznji u nisu. zato planiram da ugradim plin,,,recimo benzinac je tih i prijatan za voznju..dizel je bucan..osim toga sve ostalo je isto. i da popravka turbine i recimo zamajca je cena sekvent plina...tako da kad god se nesto pokvari kod jtd spremi 100 evra. ako vec mozes da biras a vidim da sad ima 2006 mjet za 3300 evra ,,,kupi njega...ja da sad nemam auto kupio bih 1.9 mjet. ali brate zapamti,, nema limuzina bez benzina,, plin je i dalje majka za nas...jer kod nas dolaze dizeli sa preko 500 000 km,,, to ti pricam iskreno jer sam uvezao najmanje 20 dizela. nikad ni jedan nije imao ispod 300 000....ne kupiju svabe dizela da ga cuvaju,,isto tako nikad ne kupuj auto sa ugradjenim plinom iz inostranstva..onu su presli vise nego dizeli..nadam se da sam ti bar malo pomogao Quote Share this post Link to post Share on other sites
SikterBre 31 Posted November 4, 2013 To je i neko moje objektivno mišljenje, što se tiče poređenja između benzinca i dizela.. Turbina je zaslužna za taj osećaj da bolje povlači, od 0 do 100 taj benzinac ide 2,4 sekune brže od 1.9 dizela sa 80ks, a to je preko 50m razlike, e sad, kod dizela već na 1.500 obrtaja dobiješ dobar odziv na gas, dok se taj benzinac budi tek posle 4.000 obrtaja, što malo nas u svakodnevnoj vožnji koristi... Lično ja svoj auto vozim do 4.000 obrtaja i to bi mom stilu vožnje savršeno odgovaralo, ali na taj traktorski zvuk bi mi baš trebalo vremena da se naviknem.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 22792 Posted November 4, 2013 Tako sam i ja razmisljao do 2005. . Mogu samo da dodam da dosta znaci kakav je konkretan primerak... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8332 Posted November 4, 2013 Kad je dobar jtd (mislim na drzace, dizne, remenice) u kabini nema vibracija nikakvih, to nemoj niko da vas ubedjuje. Ja sam vozio 2kom koji se nisu culi u kabini , i 3 i 5vrata. Kumova 156jtd je neverovatno tiha i bukvalno bez vibracija, ali bukvalno! Quote Share this post Link to post Share on other sites
mister018 0 Posted November 4, 2013 (edited) kad je jtd nov...ima vibracije....zavisi samo sta ti podrazumevas pod tim...kod alfe jtd nema ,, iako nose isti motor...dugacije je reseno... ja sam imao forda fokusa dizela..e to je brate tih motor a samo da dodam zaboravio sam..imao sam 10 dana punto 1.3 mjet 2005....tolko sam ga brzo prodao da nisam stigao da se izvozim,,,ali verujte taj auto mi je trosio u gradskoj voznji 5 litara...i to zustre voznje bez mazenja,,a na magistralnom putu na brzini od 80kmh 2,2 litara.....a sad mi 1.6 16v trosi 12.. pa se sad pitam da li je vredan njegov lepi izgled zarad tolke potrosnje...i taj sekvent sto cu sad da ugradim ima da me kosta 500 evra sa atestom. Edited November 4, 2013 by milann Quote Share this post Link to post Share on other sites
mister018 0 Posted November 4, 2013 (edited) e ovako postavicu slike svih mojih fiata koje sam imao ) samo jos nisam slikao ovog sto sada imam ) uzivajte 1. ovo je moj ptvi fiat punto..1.2 8v 2001 godiste 2. ovje je moj drugi fiat punto 1.2 8v 2002 godiste i ugradio sam mu sekvent plin 3. ovo je 1.9 JTD imao je full opremu i el. retrovizore 4. ovo je takodje 1.2 8v 2003 godiste 5. ovo je 1.9 JTD 2002 gosite.. 6. ovo je taj MULTIJET 2005 gosite...trosio je kao upaljac 7. ovo je moj prvi fiat stilo...1.6 16v sa sekvent plinom i to icom jtg....samo taj uredjaj kosta 1500 evra..ali ovaj stilo me je namucio sa ECU , da ne bese crnog saleta sa ovog foruma...mozda bi ga i zapalio , ali ozbiljno gasio se na 200 metara 8. e ovo je bio poseban stilo..1.6 16v 2002 stigao iz italije i bio je tjuniran...kako je to islo ne mozete da zamislite. ) kad se samo setim 9. ovo je jtd 80 ks kog sam vec predstavio 10. ovo je moj bivsi ford focus 1.8 tddi bio je spusten do zemlje bukvalno:) ,, njega sam vozio 8 meseci..ljudi place mi se i dan danas sto sam ga prodao ( bio je dovezen iz nemecke specijano za mene...imao je wolf racing komplet opremu ...zasto sam ga podao , jebale me pare ( a ovih dana slikacu svog novog stila 2004 1.6 16v...posto vise ne planiram da uvozim i prodajem kola ovaj u sredu dobija sekvent..vozicu ga zato sto je dovezen sa 104 000 km i kao nov je ,, uostalom slikacu ga pa cete videti..jedina mana mu je po meni sto nema original cd, ako neko ne veruje da sam sve ovo ja vozio moze da obrati paznju i da vidi moju ogradu i ispred moje kuce da je uvek sve slikano tu negde.. mada nikad se nezna mozda prodam i ovog sada...u meni je trgovac ,, sta cu a fiat je moja omiljena marka / poz drugari Edited November 5, 2013 by milann Quote Share this post Link to post Share on other sites
DusanCirkovic 0 Posted November 5, 2013 Auto je pun pogodak nemoj da se sikiras sluzi ko blesav.. Quote Share this post Link to post Share on other sites