Mihailovic 31 Posted February 25, 2013 Ovih dana sam u fazonu zamene nosača motora, što se može videti iz postova na drugim temama.Nego, kontam nešto, onaj nosač - metalni deo sasvim OK. Sve šta treba je naći vulkanizera koji će da ulije novu gumu i isti nosač može da živi još puno, puno kilometara.Tražim na netu - nisam našao nikog da to radi u Beogradu. Nisam našao ni temiu na ovom našem forumu. Da li neko ima neeke informacije o ovakvim uslugama u Beogradu ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sirius9 29 Posted February 25, 2013 nisam neki stručnjak po tom pitanju ali bi rekao da stvar ipak nije tako jednostavna tipa "uliti novu gumu". To nije kao uzeti tubu silikona, nasvirati u neki kalupsačekati da se osuši, ta guma trpi mnogo veća opterećenja, mora biti mnogo tvrđa/gušća ne može se samo uliti jer ona nikad nije dovoljno tečna za prosto sipanje već je najverovatnije potrebana injecton molding mašina...Mada, kad nas ima puno "seci uši, krpi dupe" majstora pa možda je neki osvojio tehnologiju proizvodnje ovih nosača Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mihailovic 31 Posted February 25, 2013 Da, mislio sam na profi mašine za vulkanizaciju gume.Ima toga, najviše se rade silen blokovi. Našao sam u oglasima jednog u Inđiji, i ima jedan u Novom Sadu http://www.polovniautomobili.com/oglas2644355/reparacija_silen_blokova_i_nosaca_motora/Ali, meni auto treba svaki dan. Ne mogu da skinem nosač, pošaljem u NS i čekam deset dana da mi se vrati. Majkumu, pa ima valjda neki u Beogradu ?! Quote Share this post Link to post Share on other sites
razor_amd 0 Posted February 25, 2013 Ja samo da potvrdim ono sto Mihailovic rece. Kada sam kupovao nosace za moj motor i jurio po netu delove, dosta toga sam kupovao preko drugara iz Nemacke koji ima isti punto kao moj. Tada mi je napomenuo da je najbolje da mu posaljem svoje nosace da ih tamo odrade, tj. izmene tu gumu ili sta vec, i vise se nikad ne menjaju, tj. trajni su. Jedina mana sto bi to kostalo nekih 100€ po nosacu pa se nisam odlucio za taj korak nego ipak kupio nove ovde. Quote Share this post Link to post Share on other sites
marko.jovanovic 925 Posted February 25, 2013 Da, mislio sam na profi mašine za vulkanizaciju gume.Ima toga, najviše se rade silen blokovi. Našao sam u oglasima jednog u Inđiji, i ima jedan u Novom Sadu http://www.polovniau..._nosaca_motora/Ali, meni auto treba svaki dan. Ne mogu da skinem nosač, pošaljem u NS i čekam deset dana da mi se vrati. Majkumu, pa ima valjda neki u Beogradu ?!Ima u Beogradu, u Vjekoslava Kovača, preko puta Cvetkove pijace, prema Milana Rakića. Sećam se da treba da se popneš uz neko stepenište, tamo je radionica. Sa leve strane ako ideš prema Olimpu. Nemam pojma kako radi. Imao sam pre neku kantu od Samare, pa mi je riknuo nosač, i išao sam kod njega, ali sam ipak našao nov. Znam da radi nosače, kojekakve semeringe i gumice. Kod njega se snabdevaju oni što voze oldtimere, ajde nađi na primer kočioni cilindar za lupam, Ford Taunus 12m iz 60-ih. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mihailovic 31 Posted February 25, 2013 Kad bi uspeo da se setiš broja telefona, ili imena čoveka, i ili naziva radnje bilo bi jako dobro ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
marko.jovanovic 925 Posted February 25, 2013 Kad bi uspeo da se setiš broja telefona, ili imena čoveka, i ili naziva radnje bilo bi jako dobro !Moj ti je predlog da odeš tamo, i da se raspitaš tamo kod auto električara i citroen servisa kod okretnice 509 (na lakat krivini u Vjekoslava Kovača, iza benzinske pumpe, sigurno znaju. Nemam broj i ime, to sam jurio 2004g, a nije mi bilo bitno da sačuvam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mihailovic 31 Posted February 25, 2013 OK. Hvala. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sreten91 12 Posted April 11, 2013 Da podelim moje iskustvo.Pošto sam prevrnuo ceo grad i nigde nisam mogao da nađem odgovarajući nosač motora (koska) za moju Lybru, završio sam kod gore pomenutog. Prvo sam pazario nosač od Alfe 156 jer su mi rekli da je isti, a ispostavilo se da nije. Duži je i razlikuju se uglovi. Namontirao sam ga tako što sam nategao motor rukom i jedva ušrafio, ali na savet majstora da su mi tako pod većim opterećenjem ostali nosači i da ih ne bi pojebao, skinuo sam ga i vratio. Zatim probao i od Maree 1.9 JTD, pa i od 2.4 JTD, ali svi se razlikuju. Na kraju sam upao u priču sa nekim taksistom, koji takođe vozi Lybru, i preporučio mi tog, kako ga on nazva, Ljubu Bubu.Danas sam preuzeo nosač i montirao, i apsolutno ništa nisam dobio. Isto kao i pre sa propalom čaurom. Nekako su to prilično traljavo odradili i guma koju su ulili mi deluje previše mekano. Sutra ću da svratim do prodavnice da uporedim tvrdoću gume, pa da vidim da reklamiram da uliju neku tvrđu smešu, jer je bolja situacija bila sa Alfinim nosačem.Da bar mogu da kažem da sam prošao jeftinije. Ovako sam, po svemu sudeći, bacio dve crvene.Evo i slika nosača. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gusar 4 Posted April 11, 2013 Ponesi ti taj nosac u euro 007 i pitaj. Tamo sam ja nalazio neke stvari za koje nisam znao da postoje kao rezervni deo... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sreten91 12 Posted April 11, 2013 (edited) Nemaju za Lybru. Kod njih sam uzeo taj od Alfe. Pogledali smo još par, ali nismo našli odgovarajući.Sutra ću da svratim do njih da uporedim tvrdoću gume.Bukvalno sam svraćao i okretao svaku prodavnicu koja drži delove za Fiata/Lanciu i niko nema za Lybru.Najjače mi bilo kad sam zvao Inbaco i javi mi se žena. I krene da me ispituje gde se tačno nalazi taj nosač.Pa koji je motor, ja kažem: 1.9 JTD, a ona: Koliko kubika? I posle se ljuti kad joj tražim da mi da nekog od kolega. Edited April 11, 2013 by Sreten91 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gusar 4 Posted April 11, 2013 Ako si manje od 2 cm pmerio motor nije nikakav problem sto se tice drugih nosaca... Quote Share this post Link to post Share on other sites
bratsaja 18 Posted April 12, 2013 Servis Jagodić na auto putu,kod laste.Nisam 100% siguran,ali mislim da sam cuo da oni remontuju sve vrste nosaca.Okreni telefonom pa pitaj,a sto se tice Ljube Bube,on pravi okrugle gumice za cilindre,a za nosac prvi put cujem da je nekom radio.Verovatno mu trebale 2 crvene.Ako si nasao nosac kod koga je drugi ugao,nadji nekog da ga isece,namesti dobar ugao,pa zavari ponovo.I jos pogledaj kod yuga tzv.koska isto ima ovakve okrugle delove ali je ceo nosac malo duzi pa moze da se skrati i ponovo zavari.Te nosace za yuga prave na sve strane,sigurno mogu da uliju gumu i u ovo tvoje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sreten91 12 Posted April 12, 2013 Hvala na savetu, ali velika je zajebancija da to radim. Nikad ne bi uspeo da pogodim tačan ugao i dužinu, a i ne bih da pravim takve budžljevine.Uglavno, sad je gotovo jer sam uradio kod ovih. Upoređivao sam sa onim iz prodavnice i malo je mekša guma na ovom što su mi oni nalili, ali nije strašno. Tako da neka ga bar za sad.@Gusar, ne znam koliko sam ga tačno pomerio, ali i dužina i uglovi ovih krugova su različiti tako da nije mogao lepo da legne. Quote Share this post Link to post Share on other sites