dasabaja 0 Posted March 30, 2024 (edited) Uzeo sam za vikend da zamenim reostat kabinskog ventilatora pa reko kad sam vec tu da promenim i par pregorelih sijalica oko kontrole klime. E....sad imam problem :/ Cim vratim centralnu konzolu nazad - tockic klime se zaglavljuje. Nece da se vrati na nulu i ne mogu da "kliknem" da ukljucim kompresor klime. Cim malo nategnem konzolu nazad ka sebi - odglavi se. Medjutim cim popustim pritisak - zaglavi tockic. Okacio sam sliku dokle ide, dalje nece od te pozicije. Nista mi nije jasno. Zagledao sam unutra, nista ne strci, sve je na svom mestu, kontrola radi normalno kad nema konzole okolo...vrti, pali klimu. Kad ste menjali sijalice ili skidali centralnu konzolu iz bilo kog razloga - jeste imali problem s vracanjem? Jel ima neka fora kako se vraca ta konzola nazad? Ona prosto klikne na mesto, skroz prirodno - al zaglavi mi tockic. Nisam skidao sav centralni enterijer, imam centralni greben izmedju sedista, oko menjaca i rucne kocnice (FIat Punto Classic Emotion, mk2b). Jedino ako ta platika oko menjaca malo pritiska tu centralnu konzolu pa nije bas pod uglom kako treba...iako klikne sve na mesto. Edited March 30, 2024 by dasabaja Quote Share this post Link to post Share on other sites
city 895 Posted March 30, 2024 Zato ja nista ne cackam sam na autu Salim se, javice se vec neko ko se bolje razume sa savetom. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zarekg 215 Posted March 31, 2024 Prošle godine sam skidao da menjam sijalice i koliko se sećam nema baš gde da se nešto bitno pogreši. Tebi očigledno plastika ne dozvoljava da pritisneš dugme klime tj. plastika mora da ide još nazad tj. prema motoru. Nema tu neke velike nauke a ni velike pomoći od nekog drugog. Negde nešto nije lepo leglo, moraćeš sam da pronađeš šta. Quote Share this post Link to post Share on other sites
snebojsa 57 Posted April 1, 2024 I ja sam skoro skidao konzolu i menjao sijalice, nisam imao problema prilikom vracanja. Skini sve i ponovo polako vrati, leci ce sve na svoje mesto. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dasabaja 0 Posted April 2, 2024 Pomogao mi je savet sa jedne Facebook grupe, isto na temu Fiat Puntića - a glasio je "udari rukom po sred točkića". I eto...uspelo je:) Mislio sam da su te "uzmi veći čekić" metode rezervisane samo za mog bivšeg Juga 45....al eto. Quote Share this post Link to post Share on other sites