Nikola1997 0 Posted March 7 Pozdrav svima, Imam problem sa autom, desava se da u toku voznje krene da dimi mnogo i podize i spusta gas i tada potrosnja ode duplo i tako tera nekih desetak km, slicno paljenju regeneracije, samo sto se desava mnogo cesto na svakih 30 km mozda i manje, na dijagnostici je sve okej, ne izbacuje nikakvu gresku, neki savet? Quote Share this post Link to post
ISV_01 3568 Posted March 8 Sta kaze dijagnostika za zapusenost dpf-a ? To sto podize i spusta gas se ne dogadja kod normalne regeneracije, a ni kod prinudne regeneracije, moguce da je problem odvojene prirode. Quote Share this post Link to post
Marinko69 0 Posted March 17 (edited) On 3/8/2023 at 3:50 PM, ISV_01 said: Sta kaze dijagnostika za zapusenost dpf-a ? To sto podize i spusta gas se ne dogadja kod normalne regeneracije, a ni kod prinudne regeneracije, moguce da je problem odvojene prirode. On 3/8/2023 at 3:50 PM, ISV_01 said: Kako mislis da se kod normalne regeneracije ne podize gas tj. obrtaji kod mene redovno kad krene regeneracija obrtaji se dignu tacno na 1000 mozda i malo vise i kad se zavrsi onda se vrate na normalu i tako vec 10 godina od kako imam motor sa euro 4 normom sa DPF-om Edited March 17 by Marinko69 Quote Share this post Link to post
ISV_01 3568 Posted March 18 17 hours ago, Marinko69 said: Kako mislis da se kod normalne regeneracije ne podize gas tj. obrtaji kod mene redovno kad krene regeneracija obrtaji se dignu tacno na 1000 mozda i malo vise i kad se zavrsi onda se vrate na normalu i tako vec 10 godina od kako imam motor sa euro 4 normom sa DPF-om Kod mene na Bravu ne, pisem za 1.9/8V/88kW. Osetim 'cekicanje', tj motor blago promeni zvuk i skoci potrosnja, oseti se i gubitak snage ali mi obrtaji motora miruju. Takodje Euro4 motor sa dpfom. Mozda je kod Grande Punta/Punto Evo drugacije podesena mapa/softver prilikom aktivacije DPFa, kod mene je gore opisano. Svakako kolegi savetujem da proveri stanje DPFa jer mi deluje da je bas u problemu, mozda i dizne. Ako neka preliva, to brze unistava DPF tj cesce radi regeneracije. Quote Share this post Link to post
Axic 16845 Posted March 19 @Nikola1997 ne znam da li taj auto uopste ima DPF. Ako je stara generacija GP sa 6 brzina i 90ks ima jedino plivajuci zamajac ali ne i DPF. Mozda sa novijim generacija GP Evo ima sa DPF-om. Svakako bih za pocetak očistio izduvnu granu i EGR pa tek onda proverio dizne i trazio neki drugi problem. Quote Share this post Link to post