Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Mario Andretti

Recommended Posts

82-godišnji Andretti se vratio za upravljač Formule 1

 

andretti.jpg

 

Legendarni F1 pilot je opet seo za upravljač i pokazao šta može.

I dok Michael Andretti oformljava novi F1 tim, njegov otac Mario je provozao McLarenovu formulu na stazi Laguna Seca. 82-godišnji Andretti u svojoj dugoj karijeri je osvojio šampionate F1 i IndyCar, ali mu je jedna od neostvarenih želja bila da isproba moderni bolid i provoza ga stazom. Upravo to je njegov sin preneo šefu tima McLaren Racing Zaku Brownu koji je odlučio da organizuje iznenađenje za legendarnog pilota i da mu omogući da još jednom provoza formulu.

 

 

Ovime je Andretti sa napunjene 82 godine postao najstarija osoba koja je upravljala modernim bolidom Formule 1. Podsetimo, Stirling Moss je 2015. godine u Goodwoodu sa 85 godina na leđima vozio formulu, ali istorijski Mercedes W196.

 

 

Inače, Mario Andretti je poslednju trku odvezao 1982. godine, a sada je imao priliku da vozi bolid MP4/28 iz 2013. godine. Možda nije vozio punim gasom, ali Andretti je pokazao kako i bez upoznavanja s bolidom može da vozi poprilično brzo. Još koji trening i Andretti bi se veoma dobro snašao u sedlu modernog bolida.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...