Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Rivian otvara razvojni centar u Beogradu

Recommended Posts

Američki proizvođač električnih automobila planira da zaposli 200 inženjera

 

Rivian-R1T 01.jpg

 

Rivian, proizvođač električnih avanturističkih vozila (kamioneta i terenaca), zvanično je objavio da u Beogradu otvara svoj R&D centar sa namerom da zaposli lokalni tehnički kadar i inženjere iz automobilske industrije. Ideja je da centar u početku zaposli oko 200 pozicija koje će kompaniji dati dodatnu podršku u realizaciji ključnih usluga Riviana na tržištu. Radna mesta će biti iz oblasti naprednih tehnologija povezanih sa autmobilskom industrijom, kao što su mapiranje, infotrejment, napredni sistemi pomoći vozačima i IT usluge.

 

Rivian-R1T-2022 04.jpg

 

Kompanija u Srbiji poslovaće pod imenom Rivian SE Europe d.o.o. Beograd, a uvidom u APR vidimo i da je pravno lice osnovano krajem jula 2022. godine. Rivian je osnovan 2009. godine, kompanija dizajnira i proizvodi električna avanturistička vozila - za potrošačko i komercijalno tržište. Prvi modeli vozila za potrošačko tržište su R1T, pick-up truck sa dva reda sedišta za pet putnika, koji je proglašen najboljim vozilom u svojoj kategoriji, i R1S, SUV sa tri reda sedišta za ukupno sedam putnika.

 

Rivian-R1T 02.jpg Rivian-R1T-2022 05.jpg

 

Pomenuta vozila su kombinacija odličnih performansi, upotrebne vrednosti i efikasnosti. R1T i R1S su opremljeni naprednim tehnološkim sistemima, uključujući elektroniku vozila, akumulator, električni pogon, šasiju, Driver+ napredni sistem pomoći vozača (ADAS) i digitalno upravljanje.

 

Rivian-R1T-2022 03.jpg Rivian-R1T-2022 06.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rivian otvorio tehnološki centar u Beogradu

 

rivian 2020 01.jpg

 

Američki proizvođač električnih vozila Rivian svečano je danas otvorio tehnološki centar na Novom Beogradu, u prisustvu predsednika Srbije. Otvaranju prisustvuje i ministarka nauke, potpredsednica kompanije Rivian za akviziciju talenata Cindu Nicola, i viši potpredsednik za razvoj softvera Wassym Bensaid, kao i ambasador SAD.

Kompanija je saopštila da je do danas pristiglo nekoliko stotina prijava za posao u centru u Beogradu, od čega je najviše interesovanja bilo za radna mesta u okviru mapiranja, infotejmenta, ADAS (napredni sistem za pomoć vozaču) i IT usluga. Naveli su da su prvi zaposleni počeli sa radom prethodnih dana, kao i da će Rivian u narednim nedeljama i mesecima širiti svoj tim u Beogradu. Rivian će, kako je ranije najavljeno, pre kraja ove godine otvoriti 200 radnih mesta za inženjere, a onda 1.000 radnih mesta.

 

Rivian sa sedištem u Kaliforniji, poznat po proizvodnji električnih kamioneta i terenaca, u septembru je zvanično najavio da u Beogradu otvara svoj R&D centar sa namerom da zaposli lokalni tehnički kadar i inženjere iz automobilske industrije. Kompanija će u Srbiji, kako je ranije objavljeno, poslovati pod imenom Rivian SE Europe d.o.o. Beograd. Kompanija Rivian je osnovana 2009. i bavi se dizajniranjem i proizvodnjom električnih vozila. Prvi modeli vozila su R1T, ''pick-up truck'' sa dva reda sedišta za pet putnika, koji je proglašen najboljim vozilom u svojoj kategoriji, kao i R1S, SUV sa tri reda sedišta za sedam putnika. Kako su mediji objavili, ta vozila su kombinacija odličnih performansi, upotrebne vrednosti i efikasnosti. Vozila R1T i R1S opremljena su naprednim tehnološkim sistemima, uključujući elektroniku vozila, akumulator, električni pogon, šasiju, Driver+ napredni sistem pomoći vozača (ADAS) i digitalno upravljanje.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...