Jump to content
FAS Goran
Bokesh

Posle Stila i Crome korak nazad - Golf Plus 1.6 MPI

Recommended Posts

Zdravo društvo,

Iako sam u poslednje vreme po malo lenj (ne postizavam) pa slabo pišem, ipak vas redovno pratim.

 

Ipak, već neko vreme se kanim da se simbolično odužim zajednici tako što ću predstaviti novo prevozno sredstvo u našoj skromnoj i ne previše zahtevnoj porodici

 

Kratak uvod:

Posle Stila koga sam sa zadovoljstvom vozio 3,5 godine, njegovo mesto je zauzela Croma 1.9 MHz sa 150ks (2008.god, jer model pre fejsliftinga jednostavno nisam mogao da svarim).

Nju sam vozio naredne 3 godine, u nju uložio preko 1.500,00€ a da nisam imao nikakav konkretan kvar (nego eto, jednostavno nisam baš najnormalniji).

Služila nas je ekstra ali sam je prodao jer jednostavno nisam mogao da nadjem majstora od poverenja (bilo je nekoliko pokušaja vaćarenja od sitnih duša, a čega me je spasao majstor NEŠEC iz Čačka).

 

Elem, Croma je prodata, jedva, ko da je šugava. I to sam je prodao prvom ozbiljnom kupcu za cenu koju je bio spreman da plati (išlo mi se dalje).

 

Reših da ovog puta tražim nešto manje, Croma je jednostavno bila prevelika za gradsku vožnju i parkiranje (iako se vozi i parkira kao bicikla, jednostavno je predugačka a mi smo nekulturni i nemarni).

 

Šta sada?!?

 

Neka 2 meseca sam silom prilika vozao svašta, dok je potraga trajala...

A tragalo se za

- Audi A4 1.9 TDI,

- Audi A3 1.9 TDI,

- bilo šta zanimljivo...

 

A onda drugar dobije iz IT Golf Plus 1.6 MPI (102 ks) sa fabričkim plinom. Čuknut sa prednje strane, plinske dizne oštetile plastičnu usisnu granu, stradala maska izmedju farova i prednji branik, nosači farova nisu oštećeni niti su farovi polomljeni.

Uzet je od prvog vlasnika u zameni staro za novo i po IT tablicama, zadnji tehnički pregled je bio u januaru 2019.god sa 109.900 km. Nakon toga je peh imao u decembru a ja sam ga uzeo u martu (u februaru je kupljen od auto kuće u IT).

Kada je došao u SRB na satu je imao 118.400 km.

 

Učini mi se zanimljiv zbog plina i jeftinog održavanja. Padne dogovor da otvorimo glavu i proverimo da nije progutao delove usisne grane i ako je sve OK da mi ga ustupi.

Sve je bilo više nego OK. Uradjeno odmah veliki servis, sredjena oštećenja, zamenjene dizne, odradjena papirologiju i tehnički. Sa registracijom me te 2021.godine izašao 4.000,00 eura.

 

Utisci:

Posle dizela od 140 i 150 ks prvi utisak mi je bio - ovo ne ide uopšte

 

Naravno, morao sam se navići da odsustvo luksuza koji je imala Croma u odnosu na ovu kočiju... Žena kad je prvi put ušla pitala me gde je unutrašnja strana vrata, što stoji samo plastika

 

Deci se svidela promena jer zadnja sedišta imaju stočiće a zadnje sedišta su podesiva po dubini i imaju izmedju njih naslon za ruku sa mestima za flašice.

 

Dakle, oprema je dobra, zato sam ga i uzeo.

Od Stila sam zacrtao da više neću kupiti auto koji nema digitalnu klimu, tempomat i prelivanje lumbalnog dela na sedištu vozača.

Dakle Golf plus je 2008.godište, bifuel, sa digitalnom klimom, tempomatom, sedištima vozača i suvozača koja se šteluju po visini i daljini od table, volan naravno u svim pravcima, ispod sedišta sve one kasete, u plafonu takodje, gepek mali ali sa duplim dnom, kaseta ispred vozača se hladi, 8 vazdušnih jastuka, običan radio sa CD i bez komandi na volanu...

 

I konačno kod VW se brisači podešavaju kao kod Fiata(najsporija brzina i a nekoliko brzina).

 

Po stanju se zaista vidi da je prešao malo, ali se po kvačilu i tepihu kod pedale kvačila vidi da je vožen mahom po gradu.

Naime, u početku je lamela znala da zatrese povremeno pri laganom kretanju. Sad, posle godinu dana to je nestalo (jbm li ga što) ali sam spreman da ću u neko dogledno vreme imati intervenciju na korpi i lameli. Za sada ne proklizava i lepo odvaja.

 

Ulje sipam Castrol 5w 40 i u jačim režimima vožnje ume malo da ga srkne (nepun litar od zamene do zamene, mahom u drugoj polovini servisnog intervala). Ako vozim na umerenim obrtajima potrošnja se i ne primeti. Ipak, i dalje ga proveravam sa vremena na vreme.

 

Zaključak, sedišta bi mogla biti šira u predelu ledja a srdačni deo malo duži, tvrd je poprilično (pravi VW), sve radi besprekorno i pouzdano. Daje povratnu informaciju sa točkova. Nije nešto brz niti žustar i na to se treba navići.

Pre 3 nedelje sam opet zamenio plinske dizne, ovog puta sam stavio STAG i primetno je življi u odzivu na gas.

Došao sam do GR pre 5 dana, prosečna potrošnja mi je bila 10 litara, pod klimom, pun auto i sa oko 2,5 sata čekanja na granicama i oko 1 sat kreni stani oko Soluna.

Gepek je oskudan, ali smo se pakovali nekako. Zbog problema u svojoj glavi set za krpljenje sam zamenio ćopavcem za put, što je dodatno redukovala količinu raspoloživog prostora. Ipad smo se spakovali

 

Zaključak, žao mi je što sam prodao Stila te 2018.godine, te 2500€ me nije spasilo u životu a on bi mučenik bio odličan drugi auto u porodici, koji se koristi za sve...

 

Trenutno kod sebe nemam nekih slika, ali ću dopuniti vremenom.8ef449488c976302f9ef9ef2a5d48992.jpge1db8562f433f6427229125501bc8b5f.jpg

 

Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Bokesh said:

Deci se svidela promena jer zadnja sedišta imaju stočiće a zadnje sedišta su podesiva po dubini i imaju izmedju njih naslon za ruku sa mestima za flašice.

 

To je i mojoj deci bio glavni utisak kada smo presli u tiguan. Takodje i sto sede vise i imaju vece prozore za razliku od prethodnog(pasat b6) koji je imao visoke prozore i niska sedista pa su vecinom gledali krosnje i nebo. 
Neka vas super sluzi auto! Mislim da je dobar izbor! Pogotovo te razumem oko potrebe za kracim autom, meni mnogo znaci razlika izmedju prethodnog i sadasnjeg jer jedva nadjem parking nocu kada dodjem sa posla. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, otprilike je ta priča. Pogurao me malo tekst o Avantime a poklopilo se da sam na moru pa imam vremena

Bez distancera je, audijeve felne su mu baš legle

Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...