Jump to content
FAS Goran
neshaoct

WRC: Testovi za 2022.

Recommended Posts

Sebastien Ožie vozio novog Yarisa, u timu Toyote Evans, Rovanpera i Lapi

 

Toyota GR Yaris Rally.jpg

 

Nastavljeni su Toyota testovi za novu sezonu i za prvi reli 2022. - Reli Monte Karlo. Posle incidenta koji je pre desetak dana na prvim probama doživeo Britanac Elfin Evans kada je izleteo sa staze i znatno oštetio Yarisa, došlo je do neophodnih popravki i korekcija, pa je ovaj vikend bio rezervisan za osmostrukog prvaka sveta Sebastiena Ožiea i njegovog novog suvozača, Francuza Benjamina Veillas-a.

 

220829-red bull.jpg

 

Naravno, o utiscima osmostrukog prvaka sveta Sebastiena Ožie, za volanom Hibrida od 380KS+135KS elektro motora (smeštenog na zadnjoj osovini) govori se samo među nekolicinom u taboru Toyote, a izvesno je da novi reli auto još nije u potpunosti proveren i da svaki test donosi neke nove informacije. Na karoseriji nove Toyote Yaris Hibrid rally 1 primećuju se novi zahvati, a kako taj tehnički novitet funkcioniše, ubrzava, koči, leži, kako ga treba podešavati, znaće inžinjeri japanskog tima - i to verovatno najbolje tek posle poslednjeg brzinskog ispita na predstojećem Rulet reliju koji počinje 20. januara 2022. a održavaće se na samom jugu Provanse, u Francuskoj, u planinskim prevojima Visokih Alpa.

 

gazoo r.jpg

 

Sva tri učesnika u elitnoj klasi, Toyota, Hyundai i M Sport Ford, već odavno punom parom rade na pripremi novih Hibrida. Toyota je najavila da će se u Monte Karlu za dobar plasman, u timu ''Gazoo Racing'' boriti Ožie, Evans i Rovanpera, dok će Esapeka Lapi biti za volanom na reliju u Švedskoj. Ožie je posle prvih kilometara za volanom novog Yarisa rekao da bi mu najviše odgovarao odmor od svega i posvećenost porodici i pronalaženje nove motivacije, međutim do toga za sada neće doći jer zvanični reli šampion sveta ima puno sportskih obaveza... pored angažovanja na nekim relijima WRC-a, očekuju ga nastavci testova za takozvani WEC, šampionat u enduro trkama na kružnim stazama.

 

U redovima Hyundaia i M Sport Forda, takođe je kao u košnici. Reli tim korejske firme se iznenada suočio sa odlaskom iskusnog i dosta uspešnog Italijana Andrea Adama, do pre neki dan šefa reli tima Hyundai, a njegov ''sporazumni'' raskid ugovora skoro niko nije očekivao. Loš dan Hyundai je imao nedavno kada je Tijeri Nojvil na testu novog Hibrida izleteo u Francuskoj, kod Tuluza…kada je završio u manjoj provaliji pokraj puta i u koritu reke. Nojvil nije povređen, ali je njegov suvozač Matijn Wydaeghe zaradio povredu ključne kosti i lakšu operaciju, a iskustvo govori da će obavezno morati da miruje bar dve do tri nedelje. Podsetimo, za Hyundai će voziti Nojvil, Tanak i mali Oliver Solberg. Od M Sport Forda za sada nema svežih podataka. Zna se da je prava vest bila vezana za gostovanje čuvenog Sebastiena Loeba i njegove test vožnje za volanom nove Pume Hibrid, i zna se da će boje tog tima u novoj sezoni predstavljati Britanac Gus Grinsmit, Irac Kreg Brin i Francuz Adrian Formo.

 

 

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...