Jump to content
FAS Goran
Musavko

Lancia Musa špricaljke za staklo

Recommended Posts

Primjećujem da mi lijeva špricaljka nije dobro usmjerena na vjetrobransko staklo. Inače špricaljke rade maglicu, a ne mlaz dok peru staklo. Pokušao sam ju usmjeriti iglicom kao na većini prijašnjih vozila, ali bez uspjeha. Imaju li one uopće mogućnost podešavanja ili treba kupiti novu?

Share this post


Link to post

Velika verovatnoca da je zapusena negde kod izlaza spricaljki. Najjeftinije je da ih skines (skines prvo termo-zvucnu izolaciju na haubi i ispod njih bi trebalo da su spricaljke), produvas, ocistis, ispustus malo tecnosti na samim crevima za pranje soferke da izadje mulj i sta je vec zacepilo, vratis i probas ponovo. Mislim da nemaju podesavanje (sraf) vec iglicom se resava. 

 

Mozda mozes i obicnom iglicom (ili cak spajalicom) da prodzaras pa ce izaci nesto od stroke. 

Share this post


Link to post

Iglom sam probao i ne ide. Izgleda da su fiksne i to me brine. Zadnji put kad sam kad sam imao sličan problem na Puntu druge generacije nije pomoglo nikakvo čišćenje već samo nova špricaljka koja više nije stvarala maglicu već mlaz. Na Lanciji radi maglicu , ali baca preko stkla na krov. Nadao sam se samo podignuti mlaznicu, a znači treba skidati cijeli dio oko brisača...

 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...