Jump to content
FAS Goran
neshaoct

BBS bankrotirao?

Recommended Posts

rsz_bbs_felne.jpg

 

2020. je za većinu kompanija teška godina i finansijski problemi zbog epidemije će postati sve vidljiviji. U automobilskom sektoru, jedna od ovih kompanija mogla bi biti BBS koja se navodno suočava sa bankrotom. Ovo bi bio treći put da se nemački proizvođač felni nalazi u nezavidnom položaju. U 2007. godini kompanija je već prošla kroz stečaj, a na kraju ih je kupila belgijska kompanija. Drugi bankrot dogodio se nekoliko godina kasnije, a od 2015. godine Južnokorejska kompanija ''Nice Corp'' bila je većinski vlasnik. ''Autoevolution'' prenosi da je trenutna finansijska kriza za BBS rezultat ''neočekivanog izostanka obećanih plaćanja'', navodi se u saopštenju navodno iz BBS-a. Na šta su tačno mislili iz kompanije ostaje nejasno...

 

rsz_bbs-wheels 03.jpg

 

Sajt ''Motor Illustrated'' pruža malo više informacija. Podnošenje prijave za bankrot očigledno je urađeno samo u Nemačkoj, gde je naročito izražena smanjena potražnja i obustavljena proizvodnja zbog pandemije. Pravno gledano, podnošenje te prijave ne znači da bi BBS trebalo jednostavno da nestane. Umesto toga, posledica ovakvih prijava je da se ide na reorganizaciju firme koja će, u teoriji, omogućiti kompaniji da nastavi sa radom. U izveštaju se kaže da će BBS za sada nastaviti sa normalnim radom. BBS ima unosan ugovor sa NASCAR-om za isporuku točkova (18-ce alu felne) za automobile nove generacije.

 

rsz_flcs_logo.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

BBS E88 felne

 

rsz_bbs_felne_01.jpg

 

Dobra pričao o iskustvu jedne firme koja iznajmljuje aute kao Taxi vozila na stazi, o naprezanjima koje felne trpe, naročito na težem automobilu ili ako auto po Nurburgring Nordschleife provoza Kubica koji svaku krivinu napada maksimalno moguće. Kao što se može videti na tom snimku baš zato tada na autu nisu bili BBS točkovi.

Na slici je felna iz naslova i teško da neko može reći da nije lep točak u pitanju, možda i najlepši koji može da se stavi na BMW. Ali...problem je što i takav BBS sa samog cenovnog vrha ponude pravi problem na automobilima koje koriste kao Taxi vozila na stazi. Prvo su morali da promene šrafove jer su im fabrički M6 pucali, odvrtali se...dok sa M8 tih problema sa šrafovima nemaju. Ali, to je naknadna prerada, nije nešto što BBS nudi. Veći problem su pukotine koje se javljaju:

 

rsz_bbs_felne_02.jpg

 

Pogledajte video, ima poređenja sa Protrack točkovima sa kojima takvih problema nemaju, i dosta drugih zanimljivih detalja u smislu do kog obima je čak i normalno da postoje pukotine, kad obavezno mora da se menja...

 

 

rsz_flcs_logo.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...