Jump to content
FAS Euroauto Goran

Recommended Posts

Mazda pokreće proizvodnju svog električnog modela MX-30

 

Mazda-MX-30 4.jpg

 

Mazda je u Japanu počela proizvodnju novog MX-30, svog prvog električnog modela. Novi MX-30 je stvoren kao odgovor na sve veću potražnju za električnim vozilima među kupcima u Evropi. Opremljen je e-Skyactiv Mazdinom novom tehnologijom električnog pogona. Pogonski sklop sa pogonom na prednje točkove kombinuje električni motor snage 145 KS sa 35.5 kWh litijum-jonskim akumulatorom, što uz dobre performanse novom SUV-u daje i domet od približno 200 km u WLTP načinu merenja.

 

mazda mx-30 3.jpg

 

Odmeren na način da osigura optimalnu ravnotežu između dometa koji kupcima omogućava opuštenu vožnju i emisije CO2 iz LCA (Life-Cycle Assessment) perspektive, baterija se može napuniti na 80% u roku od približno 40 minuta pomoću brzog punjenja. Skyactiv arhitektura nove Mazde MX-30 je posebno skrojena kako bi upotpunila prijatno i tiho ponašanje električnih vozila. U kombinaciji sa novim i-Activsense bezbednosnim sistemima, novi SUV vozaču i putnicima nudi jedinstveno i bešumno iskustvo vožnje, što je bilo presudno za inženjere koji su istrajali u nameri da ovaj EV mora da bude odličan za vožnju kao i svaki drugi Mazdin automobil.

 

Mazda-MX-30 2.jpg

 

Najnoviji izraz Mazdine nagrađivane filozofije Kodo dizajna pojačava ovaj novi smer Mazdi u razvoju pogonskih tehnologija. Izraženo jednostavan dizajn naglašava MX-30 kao čvrstu formu, dok vrata bez bez centralnog stuba ističu prostran osećaj u kabini.

 

Mazda-MX-30 1.jpg

 

Ergonomski izuzetna unutrašnjost sadrži kokpit usmeren prema vozaču, plutajuću centralnu konzolu, Mazdin prvi klima uređaj sa dodirnim ekranom od 7 inča, kao i niz novih, ekološki prihvatljivih materijala kao što su pluta i tkanina za obloge vrata od vlakana od reciklirane plastike. MX-30 će biti dostupan za narudžbine već od jeseni 2020. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...