Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Ford Mustang Mach E

Recommended Posts

throttlehouse.jpg ThrottleHouse: 2022. Ford Mustang Mach-E GT Performance

 

Mustang Mach-E GT Performance Edition (90.680 dolara u Kanadi prema specifikaciji, 59.900 dolara od početka) je u stanju da iskoristi svojih 480 konjskih snaga i 860Nm obrtnog momenta na sva četiri točka. Ima domet od 435 km sa punim punjenjem. Ovo je najjači od svih Mach-E Mustanga - ali ima i cenu koja tome odgovara:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr: Ford Mustang Mach-E GT

 

Jura je napravio priču o najsnažnijem Ford Mustangu. Jurio je s mesta, parkirao ga ispred glavne železničke stanice u Zagrebu, i dobro provozao preko ležećih policajaca...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

chasingcars.jpg ChasingCars: Ford Mustang Mach-E

 

Ovaj auto je dostupan u varijanti sa pogonom samo pozadi ili na svim točkovima, uključujući i Mach-E GT varijantu sa skoro 900Nm obrtnog momenta:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proizveden 150.000-ti Ford Mustang Mach-E

 

ford 150k.jpg

 

Ford je napravio 150.000-ti primerak električnog Mustanga Mach-E, čija proizvodnja je inače počela 2020. godine. Od oktobra 2021. ovaj električni krosover se takođe proizvodi i u Fordovoj fabrici u Čongkingu u Kini.

U 2023. biće dostupan kupcima u ukupno 37 zemalja širom sveta, u odnosu na 22 kada je vozilo prvi put pušteno u prodaju pre dve godine. Neka od novih tržišta za Mustang Mach-E su Novi Zeland, Brazil i Argentina, kao deo Fordove šire strategije dostizanja godišnje proizvodnje električnih vozila od 600.000 jedinica do kraja 2023. Do 2026. američki proizvođač želi proizvodnju više od 2 miliona električnih vozila svake godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autosocialukyoutubelogo.jpg AutoSocialUK: Ford Mustang Mach-E

 

U verziji sa standardnim dometom i pogonom na svim točkovima:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford smanjio cene za električni Mustang Mach-E

 

ford mach 11.jpg

 

Ford je pre nekoliko meseci napravio 150.000-ti primerak električnog Mustanga Mach-E (čija proizvodnja je inače počela 2020. godine), a kako bi zadržao interesovanje kupaca i ostvario planiranu prodaju od 130.000 komada tokom 2023., američki proizvođač je u međuvremenu objavio da smanjuje njegovu cenu. Smanjenje cena utiče na svaku verziju i varira od 700 dolara do 5.900 dolara. Cena opcije baterije produženog dometa je takođe smanjena sa 8.600 dolara na 7.000 dolara.

 

''Nećemo nikome ustupiti teren. Proizvodimo više električnih vozila da bismo smanjili vreme čekanja kupaca, nudeći konkurentne cene i radimo na stvaranju iskustva vlasništva koje je bez premca'', rekao je Marin Gjaja, glavni direktor za korisnike, Ford Model e. ''Naši kupci su u centru svega što radimo - dok nastavljamo da pravimo uzbudljiva električna vozila, nastavićemo da pomeramo granice kako bismo EV vozila učinili dostupnijim za sve.'' Mustang Mach-E je inače bio treći najprodavaniji električni automobil u SAD u 2022. godini. Od oktobra 2021. ovaj električni krosover se takođe proizvodi i u Fordovoj fabrici u Čongkingu u Kini. U 2023. biće dostupan kupcima u ukupno 37 zemalja širom sveta, u odnosu na 22 kada je vozilo prvi put pušteno u prodaju pre dve godine. Neka od novih tržišta za Mustang Mach-E su Novi Zeland, Brazil i Argentina, kao deo Fordove šire strategije dostizanja godišnje proizvodnje električnih vozila od 600.000 jedinica do kraja 2023. Do 2026. američki proizvođač želi proizvodnju više od 2 miliona električnih vozila svake godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Shelby Mustang Mach-E GT

 

shelby m03.jpg

 

Shelby American je pripremio modifikovani Ford Mustang Mach-E GT, a namenjen je evropskom tržištu. U pitanju je Shelby Mustang Mach-E GT kod koga se promene svode na unapređenje upravljivosti i stajlinga.

 

shelby m02.jpg

 

Automobil je sada 25 mm niži, a deo paketa pored laganih Satin Black točkova čine i elementi od ugljeničnih vlakana zbog manje težine (hauba, prednja maska, retrovizori...).

 

shelby m01.jpg

 

Tu je i Borla ''Active Performance Sound System'' dizajniran za električna vozila. To je u stvari sistem eksternih zvučnika koji je Borla razvio da imitira buku motora i izduva koju biste čuli iz automobila sa unutrašnjim sagorevanjem. Osim toga, treba pomenuti i nove oznake, grafiku, kao i pločicu sa serijskim brojem primerka (u planu je naime edicija od samo 100 primeraka). Cena za kompletan paket izmena iznosi 24.900 evra. ''Odlučili smo da na početku ponudimo Shelby Mustang Mach-E GT samo u Evropi jer prodaja električnih vozila tamo raste mnogo brže nego u SAD. A od 2016. do 2021. broj javnih stanica za punjenje električnih vozila porastao je za 431% širom Evrope. To jednostavno čini dobar poslovni korak za Shelby American'', kažu u kompaniji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford ponovo smanjio cene za Mustang Mach-E

 

ford mach 007.jpg

 

Ford je najavio neke izmene na Mustangu Mach-E modelske godine 2023, pre ponovnog otvaranja knjiga narudžbina previđenog za sredu. Pažnju pre svega privlače snižene cene u čitavoj paleti, što je Ford uradio već drugi put ove godine.

 

Osnovni Mustang Mach-E sada startuje po ceni od 42.995 dolara, što je ušteda od 3.000 dolara. Uštede na drugim verzijama se kreću od 1.000 do 4.000 dolara. Ford je takođe najavio povećanu procenu dometa za Mustang Mach-E sa baterijom Standard Range, zahvaljujući novoj hemiji litijum gvožđe fosfata. Nove brojke su 403 km za verziju sa zadnjim pogonom i 364 km za 4x4 pogon, u poređenju sa trenutnim ciframa od 397 km odnosno 360 km. Promene nisu velike, ali 4x4 pogonski sklop sa Standard Range baterijom takođe dobija dodatnih 45 KS, pa sada ima 311 KS. Vreme čekanja tokom DC brzog punjenja je takođe smanjeno za Standard Range bateriju. Prema podacima Forda, punjenje od 10%-80% je sada pet minuta brže i iznosi 33 minuta.

Još jedna promena jeste dodavanje najnovije verzije BlueCruise automatizovane funkcije pomoći vozaču (verzija 1.2), koja uključuje promene trake bez upotrebe ruku. Sistem se nudi uz besplatnu probnu verziju od 90 dana.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zapalio se i električni Ford Mustang Mach-E

 

ford mustang pozar.jpg

 

Požar na Mustangu Mach-E se dogodio iz nepoznatog razloga, a snimak s lica mesta, iz Gdanjska, pokazuje da je automobil delom sačuvan:

 

 

Kako izveštavaju predstavnici državnih službi, požar je zahvaljujući brzoj reakciji stavljen pod kontrolu, a nakon samo nekoliko sati vatra je u potpunosti ugašena. U želji da što lakše pristupe izvoru požara vatrogasci su uspešno nakvasili automobil i zatim baterije konstantno zalivali vodom i tako hladili. Dva sata kasnije pretnja razvoja vatre je u potpunosti uklonjena. Enterijer automobila je u potpunosti ostao sačuvan, kao i znatan deo spoljašnjosti. Ipak, radiće se o vrlo skupom servisu ako do njega uopšte i dođe. Veća je verovatnoća da će Mustang završiti u delovima. Zanimljivo je da je ovo tek drugi slučaj požara na električnom automobilu zabeležen u Poljskoj.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford Mustang Mach-E Rally

 

ford mm 03.jpg

 

Ford priprema Rally verziju svog potpuno električnog SUV-a, a kao najava služi ovaj kamuflirani prototip prikazan na Goodwood festivalu brzine. Automobil nosi naziv Mustang Mach-E Rally, pri čemu bi prvi serijski primerci treebalo da budu u prodaji u Evropi pre kraja godine.

 

ford mm 02.jpg

 

Očekuje se da će Mustang Mach-E Rally biti baziran na Extended Range AWD varijanti Mustanga Mach-E, a ne na vrhunskom GT-u, ali to će i dalje podrazumevati ukupnu snagu od 346 KS koja se šalje na sve točkove, kao i baterije od 91 kWh.

 

ford mm 01.jpg

 

Mustang Mach-E Rally između ostalog dobija i novi prednji branik sa integrisanim razdelnikom, kukom za vuču i dodatnim svetlima za maglu u zatvorenom prednjem grilu. Osim toga, automobil ima i modifikovano oslanjanje, gume BF Goodrich Trail Terrain / TA i nove alu felne, kao i zadnji spojler inspirisan WRC-om, plus set štitnika od blata.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford Mustang Mach-E Rally

 

Ford Mustang y05.jpg

 

Ford je još ranije ove godine potvrdio da priprema Rally verziju svog potpuno električnog SUV-a, a kao najava je poslužio kamuflirani prototip prikazan pre nekoliko meseci na Goodwood festivalu brzine. Sada stiže i konačna verzija koja nosi naziv Mustang Mach-E Rally, pri čemu bi automobil trebalo da bude dostupan za kupovinu početkom sledeće godine (po ceni od oko 65.000 dolara u SAD-u).

Mustang Mach-E Rally između ostalog dobija i novi prednji branik sa integrisanim razdelnikom, dodatnim svetlima za maglu u zatvorenom prednjem grilu, kao i zaštitne elemente.

 

Ford Mustang y04.jpg

 

Osim toga, automobil ima i modifikovano oslanjanje (auto je viši za 20 mm), gume 235/55 R19 Michelin CrossClimate2 i nove alu felne od 19 inča, kočnice sa diskovima od 385 mm, crvena Brembo kočiona klešta, kao i zadnji spojler inspirisan Focusom RS.

 

Ford Mustang y03.jpg

 

Vozilo raspolaže sa dva elektromotora sa ukupno 480 konjskih snaga, a uz litijum-jonsku bateriju sa upotrebljivim kapacitetom od 91 kWh cilja na domet od 250 milja (403 km).

 

Ford Mustang y02.jpg

 

Procenjuje se da će se Mustang Mach-E Rally napuniti od 10% do 80% za otprilike 36 i po minuta na brzom punjaču. Mustang Mach-E Rally ima i RallySport Drive režim vožnje, koji je dizajniran za vožnju van puta. Takođe dolazi opremljen Ford tehnologijom koju su kupci očekivali, uključujući Ford BlueCruise hands-free tehnologiju vožnje autoputem.

 

Ford Mustang y01.jpg

 

Mustang Mach-E Rally standardno ima i dve trkačke trake koje dopunjuju paletu boja. Može se inače naručiti u Grabber Blue, Shadow Black, Eruption Green i Grabber Yellow sa opcionom Star White ili novom Glacier Gray bojom.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...