Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Ford Mustang Mach E

Recommended Posts

Najavljen električni Ford Mach 1

 

183888-ford mach 1.jpg

 

Ford je pustio u javnost crtež njihovog budućeg modela Mach 1, čija premijera se može očekivati krajem 2019. a prodaja tokom 2020. godine. Ovaj ''teaser'' crtež je u stvari objavio Ford Team Edison, grupa koja je u američkoj kompaniji zadužena za razvoj električnih vozila. Kako se najavljuje, u pitanju je sportski električni crossover sa autonomijom od oko 300 milja (483 km), a koji se razvija pod kodnom oznakom CX430. Sudeći po crtežu, zadnji deo Macha 1 će velikim delom biti inspirisan Mustangom, mada će biti napravljen na C2 platformi najnovijeg Ford Focusa.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford zaštitio naziv ''Mach E''

 

185354-ford ev.jpg

 

Pre nekoliko meseci najavljen je Fordov električni SUV na bazi Mustanga koji će nositi ime Mach 1, ali je u međuvremenu došlo do nekih promena. U Fordu su zbog slabe reakcije odlučili da je modelu čiji će fokus biti na performansama uprkos ekološki čistijem pogonu potrebno atraktivnije ime. Zato je Ford krajem novembra podneo zahtev na zaštitu prava nad imenima Mach E. Iz kompanije nisu zvanično potvrdili ovo, ali je portparol istakao da se akcije rezervacije imena pokreću zbog zaštite ideje, ali da to ne znači nužno i novi poslovni plan i proizvod. Ford nije otkrio mnogo o modelu koji je nazivan raznim imenima u kojima dominiraju reći ''performanse'', ''električni'', ''baterije'', ali je skica ukazala na karakteristike krosovera sa masivnim branicima, agresivnim linijama i farovima koje podsećaju na Mustang. Očekuje se da Fordov električni SUV na tržište stigne 2020. godine sa autonomijom od oko 500 kilometara.

 

183888-ford mach 1.jpg

 

Fordov dugoročni plan je 16 novih električnih modela do 2022. godine, uključujući i 24 elektrifikovane verzije među kojima će biti Mustang Hybrid i Lincoln Aviator Grand Touring.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Električni Ford Mustang SUV stiže ove godine

 

185354-ford ev.jpg

 

Američki Ford je potvrdio da će ove godine predstaviti električni SUV baziran na popularnom modelu Mustang. Automobil za sada poznat pod nazivom Mach 1 naći će se u prodaji od 2020. godine. Model je skoro završen pa se očekuje da tokom godine vidimo prve test varijante na putevima. Iz Forda najavljuju da će Mach 1 imati autonomiju od skoro 500 kilometara između dva punjenja baterije.

 

183888-ford mach 1.jpg

 

Ford je prvobitno planirao da lansira ovaj automobil kao praktični električni SUV, ali je na osnovu procene tržišta odlučio da to bude vozilo gde će u prvom planu biti performanse. Ipak, još uvek nema informacija o performansama koje će Mach 1 da poseduje. Ford je relativno skoro investirao oko 9.5 milijardi evra u razvoj električnih automobila, a Mach 1 je proizvod novog odeljenja osnovanog sredinom prošle godine upravo u tom cilju, a koji nosi naziv ''Tim Edison''.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiže i ''običan'' Ford Mustang SUV

 

ford mustang eco.jpg

 

Ford želi da se transformiše u proizvođača modernih efikasnih vozila visokih performansi. Kao osnovu svoje game želi da iskoristi svoj najpopularniji model Mustang, koji će elektrifikovati ali i ''podići''. Prema poslednjim informacijama, Ford planira niz krosovera visokih performansi koji će nositi ime Mustanga. Kao osnovu će koristiti novu platformu sa pogonom na zadnjoj osovini na kojoj je novi Explorer. Ford odavno razvija električni SUV zasnovan na Mustangu koji će se najverovatnije zvati Mach E, a ovo će biti potpuno drugačiji automobil, ali takođe krosover Mustang na koncencionalni pogon. Spekuliše se da bi ovaj krosover Mustang mogao da ima oblik kupea poput BMW X4.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen električni Ford SUV inspirisan Mustangom

 

197447-ford mach.jpg

 

Ford je i zvanično potvrdio da će 18. novembra predstaviti novi električni SUV i to u Los Anđelesu. Kako se najavljuje, u pitanju je sportski električni SUV sa litijum-jonskim baterijama i autonomijom od oko 370 milja (600 km), a koji je inspirisan Ford Mustangom (između ostalog prednja i zadnja svetla). Automobil je baziran na novoj arhitekturi i po nekim ranijim informacijama biće dostupan u verzijama sa prednjim i pogonom na sva četiri točka. Prodaja će početi u drugoj polovini sledeće godine, ali ostaje da se vidi pod kojim imenom. Ranije su se inače pojavljivali izveštaji koji su pominjali nazive Mach-E i Mach 1.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen električni Ford Mustang Mach-E

 

ford-mustang-mach-e.jpg

 

Ford je i zvanično potvrdio da će njihov novi električni SUV poneti naziv Mustang Mach-E, kao i da će premijeru imati za nekoliko dana u Los Anđelesu. Kako se najavljuje, u pitanju je sportski električni SUV sa litijum-jonskim baterijama i autonomijom od oko 370 milja (600 km), a čiji stajling je inpirisan Ford Mustangom (između ostalog prednja i zadnja svetla). Automobil je baziran na novoj arhitekturi i po nekim ranijim informacijama biće dostupan u verzijama sa prednjim i pogonom na sva četiri točka.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Električni Ford Mustang Mach E

 

ford mach e 005.jpg

 

Tek što je Ford i zvanično potvrdio da će njihov novi električni SUV poneti naziv Mustang Mach-E, u javnost su zahvaljujući Mach E forumu procurele i njegove zvanične slike.

 

ford mach e 004.jpg

 

Premijera će biti održana za nekoliko dana u Los Anđelesu, a do tada evo šta je poznato.

 

ford mach e 003.jpg

 

U pitanju je sportski električni SUV čiji stajling je inspirisan Ford Mustangom, što je uostalom vidljivo i na prednjem i zadnjem delu.

 

ford mach e 002.jpg

 

Automobil je baziran na novoj arhitekturi, ima litijum-jonske baterije i biće dostupan u verzijama sa prednjim i pogonom na sva četiri točka, sa više paketa opreme, kao i sa nekoliko nivoa snage (sa 255KS, 282KS i 333KS).

 

ford mach e 001.jpg

 

U zavisnosti od verzije, autonomija sa jednim punjenjem baterija će iznositi od 210 milja (338 km) do 300 milja (483 km). Najbolje ubrzanje će imati GT verzija sa 333KS i pogonom na sva ćetiri točka, koja će od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) ubrzavati za 3.5 sekundi. Ford Mustang Mach E će se kod američkih dilera naći krajem 2020. godine, po cenama koje startuju od 43.895 dolara za baznu verzziju Select, dok top varijanta GT ima cenu od 60.500 dolara. Na početku će se u ograničenom vremeskom periodu nuditi i ''First Edition'' verzija i to za 59.900 dolara. Ova varijanta će između ostalog moći da se dobije i sa ekskluzivnom Grabber Blue metalik bojom, crvenim kočionim kleštima, jedinstvenim kontrastnim šavovima u unutrašnjosti, First Edition pločicama, aluminijumskim pedalama...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Električni Ford Mustang Mach E - nove slike

 

ford mach nove slike 04.jpg

 

Uskoro će i zvanična premijera, a do tada evo i novih slika električnog Ford Mustanga Mach E. Više o Mustangu Mach E (uz ranije objavljene slike) pročitajte u prethodnim postogvima teme na kojoj ste.

 

ford mach nove slike 03.jpg

 

ford mach nove slike 02.jpg ford mach nove slike 01.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Električni Ford Mustang Mach E zvanično

 

ford-mustang-mach 014.jpg

 

Ford je zvanično predstavio Mustang Mach E, sportski električni SUV čiji stajling je inspirisan Ford Mustangom.

 

ford mustang mach 013.jpg

 

Mustang Mach E je baziran na novoj arhitekturi, ima litijum-jonske baterije od 75.7 ili 98.8 kWh i biće dostupan u verzijama sa prednjim i pogonom na sva četiri točka, sa više paketa opreme, kao i sa nekoliko nivoa snage (sa 259KS, 286KS, 338KS i 465KS).

 

ford mach 012.jpg

 

U zavisnosti od verzije, autonomija sa jednim punjenjem baterija će iznositi od 210 milja (338 km) do 300 milja (483 km), uz najavu da će se do 80% kapaciteta na brzom punjaču dopuniti za 38 minuta.

 

ford mach 011.jpg

 

U unutrašnjosti pažnju privlače 10.2-inčna digitalna instrument tabla i 15.5-inčni ekran infotainment sistema, a treba reći da moći da se dobiju i Bang&Olufsen audio sistem sa 10 zvučnika, panoramski stakleni krov, ambijentalno osvetljenje, volan i prednja sedišta sa grejanjem, kao i aluminijumske pedale.

 

ford mach 010.jpg

 

Automobil ima prtljažnik zapremine 821 litara (1.688 litara sa oborenim zadnjim sedištima), a tu je i prtljažnik ispod prednje haube zapremine 136 litara.

 

ford mach 009.jpg

 

Bazna verzija nosi naziv Select i u SAD-u košta 43.895 dolara (bez uračunatih subvencija).

 

ford mach 008.jpg

 

Mustang Mach E Select će biti dostupan sa baterijama pod 75.7 kWh, kao i sa zadnjim ili pogonom na sva četiri točka. U varijanti sa zadnjim pogonom ima 190 kW/259KS i 414 Nm a sa pogonom na sva četiri raspolaže sa 190 KW/259KS i 565 Nm. Verzija sa zadnjim pogonom će od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) ubrzavati za nešto više od 6 sekundi (autonomija iznosi 370 km), dok će varijanta sa 4x4 pogonom do 96 km/h stizati za oko 5.5 sekundi (autonomija ove verzije je 338 km).

 

ford mach 007.jpg

 

Sledi Mustang Mach-E Premium po ceni od 50.600 dolara. Ovde imamo verzije sa standardnom i opcionom konfiguracijom sa produženim dometom (sa baterijama od 98.8 kWh), kao i sa izborom između prednjeg i pogona na sva četiri točka.

 

ford mach 006.jpg

 

Standardna konfiguracija podrazumeva pogon kao i kod već opisane Select verzije, dok u varijanti sa produženim dometom i zadnjim pogonom snaga iznosi 210 kW/286KS i 414 Nm, a autonomija 483 km. U varijanti sa pogonom na sva četiri točka snage je 248 kW/338KS i 565 Nm, a autonomija oko 435 km.

 

ford mach 005.jpg

 

Tu je i Mustang Mach-E California Route 1 sa cenom od 52.400 dolara, zadnjim pogonom, 210 kW/286KS i 414 Nm, kao i autonomijom od 483 km.

 

ford mach 004.jpg ford mach 003.jpg

 

Sledi Mustang Mach-E First Edition koji košta 59.900 dolara, a ima pogon na sva četiri točka, 248 kW/338KS i 565 Nm, kao i autonomiju od 435 km. Ova varijanta će između ostalog moći da se dobije i sa ekskluzivnom Grabber Blue metalik bojom, crvenim kočionim kleštima, jedinstvenim kontrastnim šavovima u unutrašnjosti, First Edition pločicama, aluminijumskim pedalama...

 

ford mustamg mach 002.jpg

 

Najavljen je i Mustang Mach-E GT sa pogonom na sva četiri točka, 342 kW/465KS i 830 Nm, baterijama od 98.8 kWh, pri čemu će ubrzanje 0d 0 do 60 milja na sat za iznositi oko 3.5 sekunde, a autonomija 378 km.

 

ford mustang mach 001.jpg

 

Ford Mustang Mach E će se kod američkih dilera naći na jesen sledeće godine, dok se osnovna Select i top varijanta GT najavljuju tek za 2021. godinu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carwow.jpg CarWOW video: Ford Mustang Mach E

 

Kad se susretnu tradicionalni Mustang, struja i želja Forda da napravi SUV - dobije se auto kao na testu. Prvi Mustang koji ima pogon na svim točkovima i SUV je. Spolja liči na Mustanga, unutra na Teslu.

Namerno je napravljen tako da može da se bira između pristupačne cene ili performansi, ali ne mogu obe stvari istovremeno. Može se uzeti sa pogonom samo pozadi, najmanjim brojem kilovata, autonomijom i najmanjom cenom, ali može da ima i pogon na svim točkovima, skoro 500 kilometara autonomije sa jednim punjenjem i samo 5.5 sekundi do 100 Km/h. Koji god da se uzme nema klasičnih brava na vratima...pa, kako se otvara i još gomilu drugih zanimljivih stvari saznajte tako što ćete pogledati video:

 

 

 

autoblogvideo.jpg AutoBlog video:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford već rasprodao prvu turu električnog Mustanga Mach-E

 

5de19a3eaad30_fordmustamgmach67.jpg.83fac23c8330a4d745ae4e90aec299be.jpg

 

Samo desetak dana nakon svetske premijere, Ford je već rasprodao prvo izdanje svog električnog SUV-a Mach-E. Prvi električni i SUV Mustang je prvobitno ponuđen u First Edition varijanti po ceni od 61.000 dolara. Ford nije otkrio koliko je jedinica pustio u prodaju, ali je sve rasprodao za samo devet dana, prenosi B92. Mach-E First Edition je verzija 332 KS i 567 Nm, produženom autonomijom od 435 kilometara i pogonom na sva četiri točka. Ovaj paket opreme uključuje i crvene kočione čeljusti, metalik obloge pedala, jedinstvene First Edition oznake. Ford planira proizvodnju od oko 50.000 jedinica Mustanga Mach-E u prvoj godini proizvodnje. Prioritet će imati kupci First Edition serije. Poteom će biti dostupna Premium verzija sa cenom od 51.700 dolara. Od 2021. će krenuti proizvodnja i osnovne verzije po ceni od 44.995 $, ultra-efikasnog Mach-E California Route 1 od 53.500, a potom i najmoćnija varijanta Mach-E GT čija će cena biti 61.600 dolara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Možda i baby Ford Mustang Mach-E

 

199427-ford ev 02.jpg

 

Električni Ford Mustang Mach-E je predstavljen prošlog meseca, ali u američkoj kompaniji navodno planiraju još jedan električni crossover i to u manjem formatu. Ford bi za ovaj projekat trebalo da realizuje saradnju sa Volkswagenom po pitanju platformi za električna vozila. Tačnije, novi manji električni Ford crossover bi mogao da koristi modifikovanu verziju MEB platforme, a koja može da podržava zadnji i pogon na sva četiri točka.

 

199428-ford ev 01.jpg

 

Ford bi u ovom modelu mogao da ponudi nekoliko verzija (sa snagom do 306KS), sa različitim kapacitetom baterija i autonomijom i do 300 milja (483 km). Ipak, na odluku o dolasku Fordovog manjeg električnog crossovera će uticati i prijem koji će kod kupaca doživeti nedavno predstavljeni Mustang Mach-E.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford popunio rezervacije za Mustang Mach-E First Edition

 

ford mach e porudzbine.jpg

 

Ford je saopštio da su popunjene rezervacije za električno vozilo Mustang Mach-E First Edition. Američki proizvođač automobila otkrio je električni crossover Mustang 17. novembra i započeo rezervacije uz povratni depozit u iznosu od 500 dolara. Uz prvu verziju postoje još četiri verzije Mach-E-a. Ford nije objavio detalje o tome koliko rezervacija je bilo za prvo izdanje koje se prodaje za oko 60.000 dolara, ali je saopšteno da je globalna proizvodnja u prvih 12 meseci za sve verzije Mach-E ograničena na 50.000 vozila.

Mach-E je postao prepoznatljiv test za restrukturiranje Forda koji se suočava sa upozorenjima o dobiti, skupocenim problemima sa kvalitetom i problematičnim lansiranjem ove godine još jednog važnog vozila, Ford Explorer. Mach-E je predstavljen u Los Anđelesu u novembru. Proizvodiće se u Meksiku, a dizajn je inspirisan klasičnim sportskim automobilom Mustang iz 1960-ih. Više od 80% američkih kupaca je rezervisalo Mach-E sa baterijom produženog dometa, dok se oko 55% odlučilo za pogon na sve točkove, saopštavaju iz Forda. Više od 25% rezervacija dolazi iz Kalifornije, a gotovo 30% američkih kupaca je odabralo Mach-E GT.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Električni Ford Mustang Mach E već rezervisalo 32.000 ljudi

 

ford mach 011.jpg

 

Nisu prošla ni dva meseca otkako je predstavljen Ford Mustang Mach E, a već ga je rezervisalo 32.000 ljudi. Mach E Club forum je objavio da su brojevi rezervacija počeli tek od 4.000 pa se postavlja pitanje šta je sa tim rezervacijama i da li je su to ljudi iz kompanije naručivali za druge potrebe. Rezervacije stižu iz svih karjeva sveta, a ne samo iz Sjedinjenih Američkih Država, a Ford je svakako već najavio da sprema produkciju 50.000 vozila ovog modela i da će u rezervi imati oko 14.000 u prvoj godini i sve bi to moglo da se proda. Naravno, postoji razlika između rezervacije i kupovine pošto će sigurno određeni broj ljudi odustati od kupovine u poslednji čas. Tesla 3 model je procenio da će imati između 12-23 procenata odustajanja, a istu stvar očekuje i Ford.

Cena ovog modela bi u SAD trebala da iznosi 43.895 dolara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Električni Ford Mustang Mach-E stiže prvo u Evropu

 

ford mach slika01.jpg

 

Iako su svi mislili da će se električni SUV prvo pojaviti u Americi, ispostavilo se da će Evropljani prvi sesti u novi Fordov automobil. Mach-E je moderan crossover sa agresivnom prednjom linijom i potpuno zatvorenom rešetkom. Okružen je vitkim LED svetlosnim jedinicama i sportskim donjim branikom koji čini da ovaj automobil izgleda agresivno i robusno.

 

ford mach 006.jpg

 

Agresivni dizajn nastavlja se unazad jer Mach-E ima aerodinamično vetrobransko staklo, sportsku liniju krova i blago zakrivljene površine. Model se takođe može pohvaliti izbočenim zadnjim branicima, spojlerima i skrivenim ručkama vrata koji donose dodir luksuza i više klase. Kada sednu u Mach E, vozači će primetiti poznati Mustang volan iza kojeg nailaze na samostojeću 10,2-inčnu digitalnu instrument tablu. Sa njihove desne strane nalazi se 15,5-inčni sistem za zabavu, osetljiv na dodir, koji vozaču, ali i suvozaču omogućava da kontroliše sve funkcije u vozilu. Elegantna kontrolna tabla sa vitkim otvorima za vazduh i aluminijumskom oblogom još jedan je detlaj koji privlači pažnju i koji čini da se u ovom autombilu osećate luksuzno i otmeno. Iz Forda kažu da će novi elektirčni agregat proizvoditi 439 konjskih snaga, kao i obrtni momenat od 830 Nm, a da će sa potpuno napunjenom baterijom od 98.8 kWh vozači moći da pređu 378 kilometara.

Prvi modeli pojaviće se na evropskom tržištu u roku od  nekoliko meseci, dok će kasnije uslediti i prodaja u Severnoj Americi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford Mustang Mach-E za Evropu

 

200578-ford e 004.jpg

 

Nakon odluke Forda da u martu neće biti među automobilskim kompanijama koje će svoje modele predstaviti na Sajmu automobila u Ženevi, u američkom automobilskom gigantu su odlučili da svoj prvi elektropokretani automobil Evropljanima predstave ove nedelje u Londonu.

 

200580-ford e 003.jpg

 

Radikalno drugačiji od originala čije ime nosi, Fordov električni crossover Mustang Mach-E će biti podešen da optimalno odgovori na očekivanja i navike evropskih vozača, ali i evropske puteve. U inženjerijskom odeljenju Forda su u to ime rekalibrisali upravljački sistem, oslanjanje, funkciju ESP-a i distribuciju snage na obe osovine.

 

200579-ford e 002.jpg

 

U ''plavom ovalu'' nisu objavili koliko kupaca je u Evropi već rezervisalo svoj elektropokretani Mustang Mach-E, ali su rekli da se većina odlučila za opciju koja uključuje najveći ponuđeni kapacitet baterija (98,8 kWh) s kojim bi Mach-E (prema WLTP normama) s jednim punjenjem trebalo da prelazi 600 kilometara.

 

200581-ford e 001.jpg

 

Pored učešća u projektu IONITY (zajedno sa kompanijama BMW, Daimler i VW) koji će do kraja godine rezultirati instaliranjem 400 stanica za brzo punjenje baterija širom Evrope, ambicije Forda potvrđuje i činjenica da će za kupce na Starom kontinentu instalirati i 1.000 sopstvenih punjača.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotrader.jpg AutoTrader video: Ford Mustang Mach-E

 

Ako pokušate da nađete plavi znak Forda na ovom autu....pa, ozbiljno se treba potruditi, kao i za prihvatanje verovatno najružnijeg ''sistema'' za otvaranje prednjih vrata koji postoji danas u auto svetu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

roadshow.jpg Roadshow video: 2021. Ford Mustang Mach-E

 

Ford se dobro potrudio da novinarima pokaže koliko je dobar njihov električni auto jer su ga odvezli u dubok sneg na hladno vreme, a ako električni auto dobro radi u tim uslovima radiće svuda dobro. Ipak, ne ide da se proizvođač koji toliko dugo postoji hvali da znaju da naprave auto, pa je zato glavna tema formalno ipak bio njihov novi pogon na svim točkovima:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Električni Ford Mustang Mach-E rasprodat u rekordnom roku

 

200580-ford e 003.jpg

 

Proizvođač je objavio da je celokupna godišnja proizvodnja modela rasprodata. Naravno, radi se električnom modelu, ali nije iz Teslinog asortimana. U pitanju je električni Ford, tačnije Mustang Mach-E. Prema najnovijim informacijama celokupna godišnja proizvodnja od 50.000 primeraka je rasprodata. U Fordu potvrđuju da je zaista svih 50.000 primeraka kaparisano, ali upozoravaju da serijski broj rezervacije nije redni broj automobila. U Fordu ne žele u javnost sa konkretnim brojevima.

 

ford mach 01 2020.jpg

 

Ono što je dobro jeste da sve verzije osim First Edition-a mogu i dalje da se naručuju, ali ćete na isporuku morati da čekate mesecima, možda i duže od godinu dana. Naime, isporuke prvih primeraka se očekuju krajem ove godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odložen dolazak električnog Ford Mustanga Mach-E u Evropu

 

200578-ford e 004.jpg

 

Isporuke dugo očekivanog Ford Mustanga Mach-E odložene za deo evropskih zemalja. Kako prenose Vrele Gume, isporuke prvog potpuno električnog modela Ford Mustang Mach-E pomerene su za 2021. godinu u mnogim evropskim zemljama. Ford je planirao da ovaj električni krosover/kupe model debituje u Evropi u toku ove godine. Međutim, u Email-ovima koje su poslali onima koji su naručili automobil potvrdili su da su, usled poremećaja nastalih pandemijom koronavirusa, prinuđeni da odlože isporuke za narednu godinu. Članovi Mach-E kluba iz Velike Britanije, Francuske i Holandije, poslednjih dana su primili Email u kojima se potvrđuje ova vest.

 

200579-ford e 002.jpg

 

Odlaganje nije iznenađujuće jer mnogi proizvođači automobila kasne sa premijerama i isporukama zbog pandemije virusa. Što se tiče kupaca u Americi, Ford je nedavno izdao saopštenje u kome se kaže da se isporuke još uvek planiraju za ovu godinu, iako postoji sumnja da će se to dogoditi pre poslednjeg kvartala 2020. godine. U međuvremenu, Ford radi na završnim detaljima električnog Mustanga sa oznakom Mach-E. Pre nekoliko nedelja objavljeno je da će se Mustang Mach-E  puniti za oko 30% brže od ranije procenjenog vremena. Tačnije, u Fordu kažu da verzija sa pogonom na zadnje točkove može da dostigne skoro 100 km dometa za svega 10 minuta punjenja na stanici za brzo punjenje Electrifi America DC. Model sa pogonom na sve točkove sa proširenim novim dometom može da dosegne 94 km uz 10-minutno punjenje.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trkački Ford Mustang Mach-E 1400

 

Ford-Mustang_Mach-E_1400.jpg

 

Unikatni Mustang Mach-E 1400 su razvili Ford Performance i RTR Vehicles, a ima sedam elektromotora sa ukupno 1.400 konja:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford Mustang Mach-E GT

Najbrži električni krosover u Evropi

 

ford mach-r gt.jpg

 

Fordov potpuno električni Mustang Mach-E GT konačno je predstavljen u Evropi, gde će se naći u prodaji krajem 2021. Prema izveštajima, u ovoj klasi ništa ne ubrzava brže od Mach-E GT-a. Evropski kupci koji naručuju automobil ove godine i 2021. dobiće pet godina besplatnog pristupa FordPass mreži za punjenje koja sada uključuje više od 155.000 punionica širom Evrope. Kupci će takođe dobiti godinu dana besplatnog pristupa mreži za brzo punjenje IONITI.

 

''Novi Mustang Mach-E GT pokazuje kako u potpunosti izgledaju potpuno električne performanse. Naše inicijative za punjenje znače da kupci Mustang Mach-E mogu uživati u električnom iskustvu vožnje Mustanga sa znanjem da se mogu brzo i lako napuniti širom Evrope'', rekao je šef Forda, Stjuart Rovlej. Mach-E GT karakteriše dvomotorni pogonski sklop koji isporučuje 458 konja i 830 Nm obrtnog momenta. Za ubrzanje od 0-100 km/h potrebno je 3.7 sekundi, što je izuzetno brzo za ovu klasu vozila. Zahvaljujući svojoj standardnoj bateriji proširenog dometa od 88 kWh, Mach-E GT omogućava električni domet do 500 km sa jednim punjenjem.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotradervelikoA.jpg Autotrader video: 2021. Ford Mustang Mach-E

 

Najvažniji auto koji Ford danas pravi. Toliko važan da su mu dali komercijalno najjače ime koje imaju - Mustang...iako je u pitanju SUV koji ide samo na struju:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

topgear.jpg Top Gear video: Ford Mustang Mach-E 1400

 

1 od 1 sa 1.400 konja - demonstrator Ford električne tehnologije, tj. sve ono što Ford trenutno zna o struji je spakovano u ovaj auto:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford Mustang Mach-E GT Performance

 

mustang-mach-e 03.jpg

 

Ford je prikazao novu verziju električnog Mustanga Mach-E, i to u GT Performance Edition izdanju. Mustang Mach-E GT Performance Edition i dalje raspolaže sa 480KS, ali umesto 814 Nm sada ima 860 Nm obrtnog momenta.

 

mustang-mach-e 02.jpg

 

Ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) je smanjeno sa 3.7 na 3.5 sekundi, što je veoma blizu Mustangu Shelby GT500 kome su za to potrebne 3.3 sekunde.

 

mustang-mach-e 01.jpg

 

Mustang Mach-E GT Performance Edition ima baterije od 88 kWh i autonomiju od 378 km, što je manje od regularne GT verzije čija autonomija iznosi 402 km. Osim toga, Ford je za Mustang Mach-E GT Performance predvideo i Brembo kočnice, crvena kočiona klešta, Ebony Black alu točkove od 20 inča, Pirelli gume, Carbonized Gray prednji gril, ActiveX siva sedišta, aluminijumske detalje... Narudžbine će početi da se primaju na proleće sledeće godine (isporuke startuju krajem leta), dok cena za sada nije saopštena.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...