Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Šta se dogodi kad istovremeno pritisnete gas i kočnicu?

Recommended Posts

187234-kocnice.jpg

 

Korišćenje papučica gasa i kočnice istovremeno se možda čini nerazumno, ali ovu tehniku često koriste trkači kako bi smanjili efekat premeštanja težišta vozila. Ovaj proces se odvija u izuzetno kratkim sekvencama čime se, između ostalog, smanjuje mogućnost štete po automobilske komponente. Ali, šta bi se dogodilo kada bi istovremeno pritisnuli papučicu gasa i kočnice na duže vreme?

 

Na najgori način ovo je saznala ekipa ruskog YouTube kanala ''Garage 54''. Momci su planirali da zamene diskove na Mercedesu, ali pre ovog relativno jednostavnog zahvata odlučili su da postojeći set ''skuvaju''. Gume su uklonjene a čitav proces je snimljen u večernjim satima kako bi efekat užarenih diskova bio upečatljiviji. Teško je proceniti koliko je ukupno trajalo mrcvarenje Mercedesovih kočnica, ali do pucanja diska ipak nije došlo zahvaljujući kvalitetnoj izradi. To ipak ne znači da je zloupotreba prošla bez posledica, jer je visoka temperatura uništila rotore, iskrivila pločice i komponente klešta, a automobil je ostao i bez kočione tečnosti. Ako baš morate istovremeno da koristite kočnicu i gas to svakako činite u što kraćim periodima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...