Jump to content
FAS Goran
neshaoct

FCA investira u razvoj autonomnih vozila

Recommended Posts

fiat-chrysler.jpg

 

Italijansko-američka alijansa pripremila je investiciju vrednu 30 miliona dolara u razvojni centar u američkoj saveznoj državi Mičigen. Postojeći tehnološko-razvojni centar ''Chelsea Proving Grounds'' dobija nove sisteme za nadgledanje testiranja, kao i bolju infrastrukturu. Ovde FCA planira da testira sve svoje autonomne sisteme, kao i eventualno potpuno autonomne automobile.

''Ovaj centar će nam pomoći da dostignemo ciljeve koje smo zacrtali u našem petogodišnjem planu'', rekao Majk Menli, novi izvršni direktor FCA. FCA je do sada poprilično obazrivo nastupao na terenu autonomnih vozila i ni u javnosti, a ni iza kulisa, nije bilo govora o ovakvom tipu automobila. Očigledno da ubrzana digitalizacija i elektrifikacija automobilske industrije uzimaju maha, te je neizbežno da se i ostali proizvođači priključe ''autonomnom kolu''. Ipak, u ovoj trci, FCA nije bez svojih aduta. Početkom godine napravljen je veoma mudar potez jer je dodatno razvijena saradnja sa kompanijom Waymo, firmom Googlea zaduženoj za razvoj autonomnih vozila. Naime, Waymo će od FCA kupiti 62.000 minivanova Chrysler Pacifica. Ovo ne samo što će poboljšati lošu situaciju same marke Chrysler, već je jasno da će i FCA profitirati na polju autonomne tehnologije i Waymovog know-how. 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aurora i Fiat-Chrysler kreću u zajednički razvoj autonomne tehnologije

 

Fiat-Professional_Talento_08.jpg

 

Inovativna tehnološka kompanija Aurora, proizvođač softver za autonomna vozila, saopštila je da će se udružiti sa Fiat Chryslerom kako bi razvila takvu tehnologiju za komercijalna vozila, što je najnovija saradnja te brzorastuće kompanije iz Silicijumske doline sa autoindustrijom. Ugovor sa jednom od kompanija ''Velike trojke'' u autoindustriji proširiće delokrug Aurore i omogućiti joj da ponudi raznolika rešenja strateškim klijentima u logistici, transportu i drugim područjima, navodi se u saopštenju kalifornijske kompanije. Proizvođači automobila i drugi kupci, osim za flote vozila za usluge prevoza, zainteresovani su za primenu tehnologija za autonomnu vožnju u komercijalne svrhe, kao što su dostavna vozila. Finansijski uslovi sporazuma nisu objavljeni.

Aurora se već udružila sa Volkswagenom, Hyundaijem i kineskim Bytonom kako bi razvila i testirala sisteme za autonomnu vožnju za primenu kod proizvođača automobila, vlasnika voznih parkova i drugih.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...