Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Ford neće koristiti GM-ov menjač, tvrdi da je neefikasan

Recommended Posts

GM 9T50.jpg

 

U aprilu 2013., GM i Ford su potpisali ugovor da ugrađuju automatske menjače koje su zajednički razvili ova dva proizvođača. Fordov deo dogovora je bio da omogući GM-u korišćenje svog desetostepenog automatskog menjača, namenjenog vozilima sa pogonom na zadnjim točkovima, kako bi za uzvrat dobio devetostepeni menjač namenjen za vozila sa prednjim pogonom.

Međutim, GM-ov devetostepeni ''Hydra-Matic 9T50'' menjač ipak neće naći mesto u Fordovim automobilima. Ford je odlučio da koristi svoj osmostepeni menjač za modele kao što su Edge i Lincoln Nautilus, jer kako navode, GM-ov menjač nije dovoljno efikasan da bi nadoknadio veću težinu. Pored toga, Ford navodi i da ne može da opravda dodatne troškove adaptacije devetostepenog menjača svojim modelima. Fordov menjač jedan je od tri modela iz familije osmostepenih automatskih menjača, od kojih je jedan baziran na GM-ovom devetostepenom, a drugi baziran na šestostepenom menjaču razvijenim zajednički sa GM-om, namenjenim za jače modele kao što je Egde ST. Treća varijanta ovog menjača je namenjena manjim automobilima koje pokreću motori sa manjim obrtnim momentom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...