Jump to content
FAS Euroauto Goran
neshaoct

Mercedes AMG GT Concept / Mercedes AMG GT Coupe

Recommended Posts

Najavljen Mercedes AMG GT Concept

 

mercedes%20amg%20gt%20concept.jpg

 

Mercedes je do sada najavio brojne premijere koje je pripremio za ovogodišnji sajam automobila u Ženevi, ali je najatraktivniju ipak sačuvao za kraj. Podsećanja radi, još ranije su potvrđeni Mercedes-Maybach G650 Landaulet, nova E klasa Cabrio, E63 S Wagon, GT C Roadster Edition 50, C63 S Cabrio Ocean Blue Edition, C43 Coupe Night Edition, kao i SLC RedArt Edition i SL designo Edition. Takođe, biće izložena i X klasa Concept koja najavljuje budući Mercedesov serijski pick-up, razvijen u saradnji sa Renault-Nissan alijansom.

 

Najzanimljiviji je međutim Mercedes AMG GT Concept čija se teaser slika danas pojavila u javnosti. S tim u vezi treba podsetiti da je još ranije bilo dosta reči o tome da u AMG-u planiraju rivala novoj generaciji Porscheove Panamere. U Ženevi ćemo videti njegovu koncept verziju (kao deo proslave 50-godišnjice AMG-a), i to po svemu sudeći sa plug-in hybrid pogonskim sistemom. Što se tiče serijskog modela, neke ranije infomacije kažu da njegova prodaja treba da startuje početkom 2019. godine. Dakle, u najavi je sportski automobil sa 4 vrata i 4 sedišta, kodne oznake X290, a koji bi po nekim informacijama mogao da bude napravljen na Mercedesovoj MRA platformi. Serijski automobil će između ostalog karakterisati nisko težište, kratki prepusti, karbon-keramičke kočnice, lagani materijali, Speedshift MCT menjač, 4Matic pogon na sva četiri točka, kao i dve verzije 4.0 litarskog V8 motora (pri čemu će jača verzija raspolagati sa više od 600KS).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

mercedes%20gt%202221.jpg

 

Mercedes je do sada najavio brojne premijere koje je pripremio za ovogodišnji sajam automobila u Ženevi, ali je najatraktivniju ipak sačuvao za kraj.

 

mercedes%20gt%20888.jpg

 

Podsećanja radi, još ranije su potvrđeni Mercedes-Maybach G650 Landaulet, nova E klasa Cabrio, E63 S Wagon, GT C Roadster Edition 50, C63 S Cabrio Ocean Blue Edition, C43 Coupe Night Edition, kao i SLC RedArt Edition i SL designo Edition.

 

mercedes%20gt%208888.jpg

 

Takođe, biće izložena i X klasa Concept koja najavljuje budući Mercedesov serijski pick-up, razvijen u saradnji sa Renault-Nissan alijansom.

 

mercedes%20gt%2088888.jpg

 

Najzanimljiviji je međutim ovaj Mercedes AMG GT Concept, proteklih dana najavljen teaser slikama i video klipom.

 

mercedes%20gt%20888888.jpg

 

S tim u vezi treba podsetiti da je još ranije bilo dosta reči o tome da u AMG-u planiraju rivala novoj generaciji Porscheove Panamere.

 

mercedse%20gt%2044444.jpg mercedes%20gt%208888888.jpg

 

U Ženevi ćemo videti njegovu koncept verziju (kao deo proslave 50-godišnjice AMG-a), i to sa hibridnim pogonskim sistemom (4.0L V8 biturbo benzinac + elektromotor), pogonom na sva četiri točka, kao i kamerama umesto klasičnih retrovizora. Automobil raspolaže sa ukupno 816KS, a do 100 km/h ubrzava za oko 3 sekunde.

 

mercedes%20gt%20444.jpg

 

Što se tiče serijskog modela, sadašnje informacije kažu da njegova prodaja treba da startuje tokom 2018. godine.

 

mercedes%20gt%202222.jpg mercedes%20gt%2089.jpg

 

U najavi je sportski automobil sa 4 vrata i 4 sedišta, kodne oznake X290, a koji bi po nekim informacijama mogao da bude napravljen na Mercedesovoj MRA platformi.

 

mercedes%20gt%2088.jpg

 

Serijski automobil će između ostalog karakterisati nisko težište, kratki prepusti, karbon-keramičke kočnice, lagani materijali, Speedshift MCT menjač, 4Matic pogon na sva četiri točka, kao i dve verzije 4.0 litarskog V8 motora (pri čemu će jača verzija raspolagati sa više od 600KS).

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen Mercedes AMG GT 4

 

mercedes-amg%20gt%204.jpg

 

Tek što je prošle nedelje na sajmu automobila u Ženevi prikazan Mercedes AMG GT Concept, lovci na auto novitete su već uspeli da uhvate i maskirani test primerak njegove buduće serijske verzije. Podsećanja radi, u Ženevi je predstavlejna studija, i to sa hibridnim pogonskim sistemom (4.0L V8 biturbo benzinac + elektromotor), pogonom na sva četiri točka, kao i kamerama umesto klasičnih retrovizora. Automobil raspolaže sa ukupno 816KS, a do 100 km/h ubrzava za oko 3 sekunde. Što se tiče serijskog modela, sadašnje informacije kažu da njegova prodaja treba da startuje tokom 2018. godine.

Očekuje nas dakle sportski automobil sa 4 vrata i 4 sedišta, kodne oznake X290, a koji bi po nekim informacijama mogao da bude napravljen na Mercedesovoj MRA platformi. Serijski automobil će između ostalog karakterisati i nisko težište, karbon-keramičke kočnice, lagani materijali, Speedshift MCT menjač, 4Matic pogon na sva četiri točka, kao i dve verzije 4,0 litarskog biturbo V8 motora (pri čemu će jača verzija raspolagati sa više od 600KS). Ne treba isključiti ni mogućnost da i serijski model dobije pomenutri hibridni sistem kao i koncept verzija iz Ženeve.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG GT sedan

 

169145-mercedes%20gt4.jpg

 

Nakon što je na sajmu automobila u Ženevi prikazan Mercedes AMG GT Concept, lovci na auto novitete su više puta uspeli da uhvate maskirane test primerke njegove buduće serijske verzije. Na osnovu tih slika je nastao i ovaj novi nezvanični render koji objavljuje italijanski OmniAuto. Podsećanja radi, u Ženevi je predstavljena studija sa hibridnim pogonskim sistemom (4.0L V8 biturbo benzinac + elektromotor), pogonom na sva četiri točka, kao i kamerama umesto klasičnih retrovizora. Automobil raspolaže sa ukupno 816KS, a do 100 km/h ubrzava za oko 3 sekunde. Što se tiče serijskog modela, sadašnje informacije kažu da njegova prodaja treba da startuje tokom 2018. godine. Očekuje nas dakle sportski automobil sa 4 vrata i 4 sedišta, kodne oznake X290, a koji bi po nekim informacijama mogao da bude napravljen na Mercedesovoj MRA platformi. Serijski automobil će između ostalog karakterisati i nisko težište, karbon-keramičke kočnice, lagani materijali, Speedshift MCT menjač, 4Matic pogon na sva četiri točka, kao i dve verzije 4.0 litarskog biturbo V8 motora (pri čemu će jača verzija raspolagati sa oko 600KS). Takođe, i serijski model bi trebalo da dobije hibridni sistem sa više od 800KS, ali od 2019. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedesov odgovor na Porsche Panameru razvijaće 805KS

 

mercedes-amg%20gt4.jpg

 

Mercedes AMG GT koncept će produkcijsku verziju dobiti na ženevskom salonu u martu sledeće godine, a taj sportski kupe sa četvora vrata će biti žestoka konkurencija Porsche Panameri. Hibridni pogonski sklop će se nuditi sa tri različita paketa baterija, standardni motor je 4.0 V8, a tu je i elektromotor na zadnjoj osovini. Bazni Mercedesov sportski kupe razvijaće 671KS i biće uparen sa 9-stepenim automatikom. Autonomija u električnom načinu rada biće 30.4 km. Tu je i varijanta sa 738KS i autonomijom od 40 km, a najsnažniji model razvijaće čak 805KS pa će u strujnom načinu rada moći da pređe 50 km.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG sprema hibridnog konkurenta Panameri

 

mercedes-amg gt concept

 

Očekuje se da će Mercedes-AMG u martu sledeće godine na ženevskom auto salonu predstaviti svoj novi automobil najavljen konceptnim modelom GT. Prvo bi na tržište trebalo da stigne benzinska verzija sa 4.0 litarskim bi-turbo V8 motorom snage oko 610KS, uparenim sa 9-stepenim automatskim menjačem i pogonom na sva četiri točka kod kojeg će vozač moći da izabere prenos snage i moment samo na zadnje točkove. Zatim bi kupcima trebalo da postane dostupna hibridna verzija ovog automobila kombinovane snage veće od 800KS, a očekuje se da će kupcima biti dostupno nekoliko verzija različitog kapaciteta baterije. Konkretnije, radiće se o hibridnom pogonskom sklopu pod oznakom EQ Power, a njega će činiti kombinacija 4.0 litarskog V8 bi-turbo benzinca smeštenog napred i električnog motora smeštenog pozadi. Uz pomenutu kombinovanu snagu od preko 800KS treba reći i da će ovaj automobil imati električnu autonomiju od oko 50 km. Opisana verzija će činiti vrh ponude, a kasnije bi kupcima trebalo da budu ponuđene i slabije verzije snage oko 680 i 740KS.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG GT Coupe na sajmu u Ženevi

 

mercedes gt c 1.jpg

 

Nakon što je na prošlogodišnjem sajmu automobila u Ženevi prikazan Mercedes-AMG GT Concept, lovci na auto novitete su proteklih meseci više puta snimili maskirane test primerke njegove buduće serijske verzije, a ovaj najnoviji set takvih slika stiže iz same fabrike, u vidu ''teasera''. Sem toga, Mercedes je potvrdio i zvanično ime ovog noviteta (ovo je dakle Mercedes AMG GT Coupe), a najavljeno je i da će njegova oficijelna promocija biti održana početkom sledećeg meseca na sajmu u Ženevi.

 

mercedes gt c 11.jpg

 

Očekuje nas dakle sportski automobil sa 4 vrata i 4 sedišta, kodne oznake X290, a koji bi po nekim ranijim informacijama trebalo da bude napravljen na Mercedesovoj MRA platformi. Serijski automobil će između ostalog karakterisati i nisko težište, karbon-keramičke kočnice, lagani materijali, Speedshift MCT menjač, 4Matic pogon na sva četiri točka, kao i 4.0 litarski biturbo V8 motor sa nekoliko verzija (uključujući i onu sa 600KS). Takođe, u ponudi bi trebalo da se nađe i plug-in hibridna varijanta sa 800KS. Naravno, sem performansama, novi Mercedes AMG GT Coupe će privlačiti pažnju i luksuznim enterijerom, kao i digitalnom instrument tablom i velikim ekranom ''infotainment'' sistema.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG GT Coupe: nove teaser slike

 

mercedes gt c 111.jpg

 

Nakon što je na prošlogodišnjem sajmu automobila u Ženevi prikazan Mercedes-AMG GT Concept, lovci na auto novitete su proteklih meseci više puta snimili maskirane test primerke njegove buduće serijske verzije, a ovaj najnoviji set takvih slika stiže iz same fabrike, u vidu teasera. Sem toga, Mercedes je nedavno potvrdio i zvanično ime ovog noviteta (ovo je dakle Mercedes-AMG GT Coupe), a najavljeno je i da će njegova oficijelna promocija biti održana početkom marta na sajmu automobila u Ženevi.

 

176417-mercedes gt c 11.jpg

 

Očekuje nas dakle sportski automobil sa 4 vrata i 4 sedišta, kodne oznake X290, a koji bi po nekim ranijim informacijama trebalo da bude napravljen na Mercedesovoj MRA platformi.

 

176415-mercedes gt c 1.jpg

 

Serijski automobil će između ostalog karakterisati i nisko težište, karbon-keramičke kočnice, lagani materijali, Speedshift MCT menjač, 4Matic pogon na sva četiri točka, kao i 4.0 litarski biturbo V8 motor sa nekoliko verzija (uključujući i onu sa 600KS).

 

mercedes gt c 10.jpg

 

Takođe, u ponudi bi trebalo da se nađe i plug-in hibridna varijanta sa 800KS. Naravno, sem performansama, novi Mercedes-AMG GT Coupe će privlačiti pažnju i luksuznim enterijerom, kao i digitalnom instrument tablom i velikim ekranom infotainment sistema.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teaser video: Mercedes AMG GT Coupe

 

Sajam automobila u Ženevi se za predstavnike medija otvara u utorak 6. marta, a jedan od dugo najavljivanih noviteta koji će tamo doživeti svetsku premijeru biće i Mercedes AMG GT Coupe. Mercedes je do sada objavio više kompleta teaser slika na kojima je ovaj automobil i dalje bio sa maskom, a sada je pred nama i kraći ''teaser'' video kao najava njegove skore premijere:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG GT 4-Door Coupe i zvanično

 

mercedes-amg-gt-4-door-coupe 1.jpg

 

Nakon što je na prošlogodišnjem sajmu automobila u Ženevi prikazan Mercedes AMG GT Concept, Nemci su danas javnosti predstavili i njegovu serijsku verziju.

 

mercedes-amg-gt-4-door-coupe 11.jpg

 

Zvanično ime ovog noviteta je Mercedes AMG GT 4-Door Coupe, a prvi mogu da ga vide posetioci ovogodišnjeg sajma automobila u Ženevi.

 

mercedes-amg-gt-4-door-coupe 111.jpg

 

Pred nama je dakle sportski automobil sa 4 vrata i 5 sedišta (Amerikanci će dobiti verziju sa 4 sedišta), koji pažnju privlači performansama, luksuznim enterijerom (ali nije zaboravljena ni praktičnost uz naslon zadnjih sedišta deljiv 60/40), kao i sa digitalnom instrument tablom i velikim ekranom infotainment sistema.

 

mercedes-amg-gt-4-door-coupe 11111.jpg mercedes-amg-gt-4-door-coupe 111111.jpg

 

Mercedes AMG GT 4-Door Coupe između ostalog karakterišu i nisko težište, lagani materijali i upravljanje i zadnjim točkovima (kod V8 verzija).

 

mercedes-amg-gt-4-door-coupe 4.jpg mercedes-amg-gt-4-door-coupe 44.jpg

 

A sada motori. Na vrhu je verzija Mercedes AMG GT 63 S sa 4.0 litarskim V8 biturbo motorom koji razvija 470 kW/630KS, ispod je Mercedes AMG GT 63 sa istim motorom ali sa 430 kW/577KS, a tu je i mild-hybrid varijanta Mercedes AMG GT 53 sa 3.0 litarskim šestocilindričnim turbo benzincem sa 367 kW/429KS i Mercedesovim EQ Boost sistemom koji funkcioniše kao starter-alternator (dodaje 16 kW/21KS).

 

mercedes-amg-gt-4-door-coupe 33333.jpg

 

mercedes-amg-gt-4-door-coupe 22.jpg mercedes-amg-gt-4-door-coupe 222.jpg

 

V8 verzije imaju i sistem deaktivacije cilindara, a svi standardno dolaze sa Speedshift devetostepenim automatikom i pogonom na sva četiri točka.

 

mercedes-amg-gt-4-door-coupe 33.jpg mercedes-amg-gt-4-door-coupe 2222.jpg

 

Verzija sa 630KS od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) ubrzava za 3.1 sekundu i postiže 314 km/h, onaj sa 577KS za 3.3 sekunde (najveća brzina 310 km/h), a mild-hybrid varijanta za 4.4 sekunde (može do 280 km/h).

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG GT 63S 4-Door Coupe Edition 1

 

179647-mercedes amg 3.jpg

 

Povodom lansiranja modela GT 4-Door Coupe, Mercedes-AMG će na početku prodaje nuditi i specijalnu Edition 1 verziju (tokom prvih 12 meseci). U pitanju je Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door Coupe Edition 1, sa 4.0 litarskim V8 biturbo motorom sa 470 kW/639KS i 900 Nm, dovoljno za maksimalnih 315 km/h i ubrzanje do 100 km/h za 3.2 sekunde.

 

179648-mercedes amg 33.jpg

 

Automobil je između ostalog dobio i AMG Aerodynamics Package (prednji spojler, zadnji difuzor, fiksni zadnji spojler), Graphite Grey Magno boju, AMG sportske trake u mat Graphite Grey boji (na bokovima, haubi i krovu), set 21-inčnih AMG točkova u mat crnom izdanju, AMG sportska sedišta, Nappa kožu u Magma Grey/Black boji i sa žutim kontrastnim šavovima, AMG Performance volan sa žutim reperom na 12 sati, detalje od ugljeničnih vlakana, žute sigurnosne pojaseve, AMG  pragove sa osvetljenjem, posebne patosnice u crnoj boji i sa AMG logom.

 

mercedes amg 333.jpg

 

Mercedes AMG GT 63S 4-Door Coupe Edition 1 će promociju imati narednog vikenda, tokom ADAC Zurich 24h trke na Nirburgringu, dok će isporuke prvim kupcima startovati u septembru.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG potvrdio da stiže hibrid snage 815KS

 

mercedes gt 888888.jpg

 

Pre nego što je Mercedes-AMG predstavio produkcijski GT 4-Door Coupe isti model je bio najavljen studijom AMG GT, a u taj je model bio ugrađen hibridni pogonski sklop snage 600 kW, odnosno 815KS. Sada stiže i zvanična potvrda ranijih nagađanja da će taj pogonski sklop postati dostupan kupcima. Reč je dakle o pogonskom sklopu čiju osnovu čini 4.0 litarski bi-turbo V8 uparen sa električnim motorom, a AMG-ov šef Tobias Möers je rekao da će ovaj pogon ''jednog dana'' stići u serijsku proizvodnju, ali za sada nije želeo da ulazi u detalje kada će se to tačno desiti. Ipak, rekao je da je prilagođavanje za serijsku proizvodnju upravo u toku. Dalje, Möers nije potvrdio ni u koji model će se ovaj pogonski sklop ugrađivati, ali veruje se da je upravo 4-Door GT prvi kandidat. Möers je dodao i da će AMG-ovi stručnjaci razviti lakšu bateriju, dodatno smanjiti masu vozila značajnijom upotrebom ugljeničnih vlakana i da će posebnu pažnju posvetiti zvučnoj kulisi ovog vozila koje bi trebalo da dobije i električne turbo punjače.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG objavio cene za model GT 4-Door Coupe

 

mercedes-amg-gt-4-door-coupe 1.jpg

 

Mercedes AMG je objavio cene i otvorio knjigu narudžbina za svoj odgovor na Porscheovu Panameru, a prvi primerci luksuznog sportskog četvorovratnog modela će do kupaca stići početkom jeseni.

 

mercedes-amg-gt-4-door-coupe 111.jpg

 

Premijerno predstavljen na poslednjem Sajmu automobila u Ženevi, Mercedes AMG GT 4-Door Coupe uskoro stiže u evropske prodajne salone, a prvi primerci će se ponuditi kupcima u Nemačkoj koji će u početku moći da biraju između modela GT4 63 i GT4 63 S kojima bi uskoro trebalo da se priključi i nešto slabiji (i jeftiniji) model GT4 53.

 

179647-mercedes amg 3.jpg

 

Mercedes-AMG za osnovni model GT4 63 u Nemačkoj zauzvrat traži 150.118 evra, a za snažniji GT4 63 S treba izdvojiti 167.016 evra. Kupci koji se odluče za model GT4 63 S s dodatkom ''Edition 1'', koji će se proizvoditi samo 12 meseci, moraju da budu spremni da izdvoje 185.342 evra, što je značajno više od cena Mercedesovih modela AMG S63 (161.423 evra), AMG SL63 (162.316 evra) i AMG GT R Coupe (166.659 evra).

 

179648-mercedes amg 33.jpg mercedes amg 333.jpg

 

Kako god, najskuplji i najsnažniji Mercedes AMG GT 4-Door Coupe pokreće 4-litarski biturbo V8 motor koji posredstvom 9-stepenog automatskog menjača na obe osovine šalje 639 konjskih snaga i 900 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3.2 sekunde i maksimalnu brzinu od 315 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

2019. Mercedes AMG GT 43 Four-Door Coupe

 

mercedes-amg-gt-43 1.jpg

 

Mercedes AMG je za kupce u Evropi pripremio osnovnu verziju nedavno predstavljenog modela GT 4Door Coupe koji pokreće 6-cilindarski redni benzinski motor.

 

mercedes-amg-gt-43 11.jpg

 

Nakon ranijeg predstavljanja verzija GT 53, GT 63 i GT 63 S, Mercedes AMG je ponudu modela GT 4Door Coupe proširio cenovno najpovoljnijom verzijom koja se krije iza oznake GT 43, a skoro 14.000 evra je jeftinija od narednog modela GT 53.

 

mercedes-amg-gt-43 111.jpg

 

Postavljen na tamnim retro dizajniranim jednodelnim felnama GT 43 pokreće trolitarski redni 6-cilindarski turbo benzinski motor koji pokreće i verziju GT 53, ali je njegov potencijal sa 435 konjskih snaga i 520 Nm najvećeg obrtnog momenta prigušen na 367 KS pri 5.500 obr/min i 500 Nm već od 1.800 obr/min. Hibridni sistem i u ovom slučaju obezbeđuje dodatnih dvadesetak konjskih snaga i 250 Nm obrtnog momenta.

 

mercedes-amg-gt-43 1111.jpg

 

Prenos snage na obe osovine se obavlja posredstvom 9-stepenog automatskog menjača, a nezadovoljnih ne bi trebalo da bude, jer i osnovni GT 4Door-Coupe od 0 do 100 km/h stiže za 4.9 sekundi i prestaje da ubrzava kada postigne 270 km/h.

 

mercedes-amg-gt-43 11111.jpg

 

Za Mercedes AMG GT 43 4Door-Coupe bez opcione opreme u Nemačkoj treba izdvojiti 95.259 evra, a cena za jednako opremljeni GT 53 iznosi 109.182 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

AN66SAyN-4WAhF2C_sxf2_T-ODth8MjTRqi-9O8N CarWOW video: Test 2019. Mercedes AMG GT 4-door Coupe

 

 

 

AN66SAxjImTvBHgQnEI1C9jSvm0Ll_CTfTc3HU0i Autogefühl video:

 

 

 

AN66SAy9_0ktel0T-yDmA13WQvqAxlXdL54PelTz CarAdvice video: 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

AMG GT 63 S 4MATIC+ prešao Nirburgring za 7:25:41 minuta:

 

 

Sa vremenom od 7:25:41 Mercedes AMG GT 63 S 4Matic+ je najbrži model u svojoj klasi koji je ikada izašao na ''zeleni pakao''. Naravno, ovo nije limuzina, nego AMG GT4 četvorosed, i to najbrži sa statusom potpuno razvijenog serijskog modela, objašnjavaju u Mercedesu. Pritom, dakle, nije limuzina (Jaguar XE SV Project 8 je brži), a ni coupe. A ako se vratimo na vreme kruga, recimo da je zaista vrhunsko. Iza AMG-a je čak ostao i SLS Black Series pa je upao u društvo jednog Lamborghinija (Aventador LP-700-4) i Ferrarija (Enzo)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svaki Mercedes AMG GT 4-Door može da izgleda kao da ima 630 KS

 

mercedes aero 1.jpg

 

Dok traju rasprave o dizajnu Mercedes AMG GT 4-Door, o jednoj stvari ovog sedana se ne raspravlja - performansama.

 

mercedes aero 11.jpg

 

Na vrhuncu ponude u verziji GT 63 S, konkurent Porsche Panameri, pod haubom ima 4.0-litarski tvin-turbo V8 koji razvija 630 KS i 900 Nm. S ovim pogonom iz mesta do 100 km/h dostiže za 3.1 sekundu uz maksimalnu brzinu od 320 km/h. Naravno, ne može svako da priušti ovu verziju, ali se Mercedes pobrinuo da bar njegova jeftinija varijanta izgleda jednako brzo.

 

mercedes aero 111.jpg

 

Tako za oko 3.400 evra kupci bilo kog GT 4-Door modela uključujući ulaznu verziju GT 43, potom GT 53 te GT 63 mogu da dobiju atraktivni Aero Kit paket opreme.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

AAuE7mATC0B2k9yEz3_x4Qr3kGdPvZ8y1NUd-TN5 AutoTrader video: Test 2019. Mercedes AMG GT 4-door coupe

 

Nekada su važila pravila u autoindustriji.

Npr. MPV modeli su imali 7 sedišta, SUV modeli su imali pogon na svim točkovima, a kupei su imali dvoje vrata. Ali, sada izgleda da sve može da prođe kod kupaca. Tako imamo kupe sa 4 vrata.

Od svih, možda Mercedes najviše ne ''poštuje'' ta stara pravila, poput modela CLA ili CLS. Ali, za razliku od njih, ovaj kupe sa 4 vrata dolazi samo u AMG verzijama - i zato nema slab motor u ponudi.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...